Reklama

Reklama

Vrací se scanner policista Samuel Staziak (v podání Daniela Quinna) a v jeho bezprostřední blízkosti se blíží nová hrozba. Policisté zatknou podivného tuláka, jenž odmítá vypovídat. Lékař u něj najde lék, jaký obvykle užívají scanneři, aby udrželi svou ničivou sílu pod kontrolou. Zanedlouho jsou objeveny mrtvoly policistů i lékaře a začíná být jasné, odkud vítr vane. Proti zákonu i celému lidskému rodu stojí psychopatický scanner Karl Volkin, který se neštítí i těch nejodpornějších činů. Jeho hlavním cílem je dostat špičkového policistu Staziaka, k čemuž neváhá zneužít i policistových nejbližších, včetně jeho matky. Souboj dvou mistrovských telepatů tak může naplno začít. (Řitka video)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (32)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Telepati naposledy a podruhé s Danielem Quinnem v hlavní roli. A právě on je pro mne největším problémem, oplývá totiž naprosto nulovým charismatem, ne, že by tedy, snad kromě Cronenbergova prvního záseku, bylo ono charisma pro hlavní představitele předchozích filmů něčím charakteristickým, ale Quinn u mne zvítězil jako ukázkový nýmand. Volkinova pomsta má však alespoň podařeného zaporáka, Patrick Kilpatrick s ksichtem zabijáka rozhodně nebyl špatnou volbou. Navíc se nám vrátily v docela vrchovaté míře i gore efekty ( poplatné béčku, jak jinak) a zase se dočkáme krvavé exploze přetlakované hlavy. Naivita a levnost sice zase stříká z každého filmového políčka, ale ať nežeru, zpátky na tři. ()

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Další pestrá škála grimas, chrchlání, slizu, škvaření a jiných ingrediencí a >efektů< bez zvláštního efektu, zato však s typicky poněkud plytkým scénářem a tím i příběhem vůbec... A "...to byla teprve středa...", že... Herecké kreace ansámblu raději ani nezmiňovat - byť musím uznat, že Patrick Kilpatrick coby scanner Karl byl typově skvělý - až jsem si říkal, že se snad měl jmenovat spíš KILLpatrick... ;-) . . . No, doufám, že tímto snad už definitivně skončila éra scannerů, protože >béčka< jsou to dávno už jedno jako druhé jako naskenovaná... - - - - - (Poprvé viděno 12.7.2009 na dvd, komentář zde jako čtvrtý - 12.7.2009) ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Po vynikajúcich Scanners je Scanner Cop II druhý film o skaneroch ktorý sa mi dostáva do rúk a ako direct to video ho hodnotím dosť uchádzajúco. Klasický príbeh kde záporák (v podaní vynikajúceho terminátorovského Kilpatricka) zabíja iných scannerov aby zozbieral ich silu na porazenie silného scanner policajta, je dosť podarená atmosferická, špeciálnymi efektmi okorenená a záživná akčná báchorka kde sa stále niečo deje i keď je to v podstate stále o tom istom ale niekedy dobre padne si pripomenúť tú atmosféru aké mali béčka voľakedy, nie tie dnešné braky bez atmosféry a minimálneho herectva alebo režijnej invencii. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Toto nie je dobrý týždeň.“ – „A to je len streda.“ Uff, tak je koniec, pozrel som si posledný diel 5-dielnej série, ktorá svoju púť začala v roku 1981 a ktorá pôsobí skôr dojmom 20-dielnej. Konečne som si skompletizoval sériu, ktorá sa preslávila tým, že sa postavy divne tvárili a iné postavy následne boli neviditeľnou silou odhodené o osme metrov ďalej, prípadne im explodovala hlava. Päťka je najbrutálnejšia, miestami je to fakt poriadny gore splatter. Zároveň Scanner 2: Volkinova pomsta ponúka asi najvyšší počet úmrtí v sérii; miestami pripomína klasický slasher, akurát s tým oživením, že tento vrah disponuje špeciálnymi schopnosťami. Takýto drajv som pravdupovediac čakal už v jednotke a keď som sa ho nedočkal v nej, čakal som ho od dvojky... a nakoniec teda až v päťke. No, lepšie ako nikdy. ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Se divím, že jsem na to ve své době nenarážel ve videopůjčovně. A že jsem do ní chodil častěji, než do knihovny :-). Naprosto tradiční půldevadesátkový mysteriózní krimi thriller, který nedokáže (protože to vlastně ani moc nejde) nějak zásadněji rozvinout danou zápletku. Scanneři prostě umí číst a ovládat cizí myšlenky. Snad v rámci zachování ducha se scénárista neodvážil to trošku rozvinout a vydat se novým směrem. A tak i když Volkinovy oběti vypadají hezky, největším problémem filmu je, že až na pár výjimek v samotném závěru, je Volkin zabíjí pořád stejně. Poprvé je to fajn, podruhé to ještě ujde, ale každou další obětí se do filmu vkrádá stále větší šeď a nuda a s každým dalším psychickým soubojem dvou scannerů se vám bude chtít té jejich mimice čím dál více smát. A protože jsme v půlce devadesátých let, ani ta nahá prsa na nás nevykouknou. ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Los Angeles (Kalifornie, USA) od 25. dubna do 27. května 1994. (GASTON73)

Reklama

Reklama