Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller (Elyas M’Barek) bol ako učiteľ-samouk vždy zástancom drsných a nezvyklých učebných metód. Primerané násilie na žiakoch mu nikdy nebolo cudzie. Či už po nich strieľal, nasadzoval im putá, využíval elektrošoky alebo ich dokonca nútil sa niečo v škole naučiť. Ale teraz, v treťom diele filmovej série Fakjů pán profesor, prichádza okamžik pravdy. Goetho gymnáziu ubúdajú študenti a od ďalšieho školského roku mu hrozí zatvorenie. Poradca pre voľbu povolania oznámil Zekiho triede, že po škole nemajú nikde žiadnu šancu a navyše ich teraz čakajú testy, ktoré majú preveriť ich schopnosť vôbec sa dostať k maturite. Medzi učiteľmi a študentmi zavládne desivá depresia. Učitelia sa boja, že prídu o prácu. Študenti prepadajú zúfalstvu z toho, že dvere k lepšej budúcnosti sú pre nich definitívne zatvorené. Riaditeľka Gudrun Gerster (Katja Riemann) všetky tieto starosti s radosťou hodí na krk hlavne Zekimu a novej školskej posile Biggi Enzbergerové (Sandra Hüller). Majú sa postarať o niekoľko rýchlych, výrazných študentských úspechov, aby zabránili zatvoreniu školy. A tak sú na rade súťaže o najlepší študentský hudobný a výtvarný výkon, o najlepšie školské noviny. Na programe sa musí objaviť aj super dôležitá kampaň proti šikanovaniu na škole.
Je teda na Zekimovi, aby svojich študentov konečne prinútil vziať osud do vlastných rúk. Avšak jedna vec je niekoho presvedčiť a druhá, aby to potom dotyční aj urobili. Na scénu prichádza ďalšie Zekiho novátorské pedagogické postupy zahrňujúce aj nelegálne podkožné čipovanie študentov, aby mu nechodili poza školu. Pretože študenti Chantal, Danger, Zeynep i Burak majú mimo náročnej vzdelateľnosti aj iné, veľmi odlišné problémy. Je vôbec nejaká nádej, že Zeki k maturite pretlačí celú 11. B? (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Ve scéně, kde Zeki (Elyas M'Barek) a Biggi (Sandra Hüller) šli navštívit svoje žáky do klubu, je znát, že v českém znění hraje jiná písnička, než v originálním německém znění. (orionn12)
  • Po závěrečných titulcích můžeme sledovat nepovedené scény z natáčení filmu. (ČSFD)
  • Když přijedou naštvaní studenti za Zekim (Elyas M'Barek) na hřiště, omylem pustí z reproduktoru písničku „Bibi & Tina“, proti čemuž se hned hlasitě ohrazují. Jde přitom o titulní píseň filmu Bibi & Tina (2014), ve kterém hrál představitel Dangera Max von der Groeben. (TaNya_)
  • Ve filmu se na krátký okamžik objevili hráči fotbalového klubu FC Bayern Mnichov, David Alaba a Mats Hummels. (tb_23)

Reklama

Reklama