Reklama

Reklama

Slnečný cirkus: Toruk - prvý let

(divadelný záznam)
  • Kanada Cirque du soleil - Toruk: The First Flight (viac)
Hudobný
Kanada, 2016, 80 min

Obsahy(1)

Záznam predstavenia Slnečného cirkusu, ktoré je inšpirované fantasy filmom Avatar. Príbeh sa odohráva pred udalosťami, ktoré sa odohrávajú vo filme. Show pripravovali v kanadskom Montreale a neskôr sa s ňou presunuli do Bossier City v americkom štáte Louisiana, kde mala premiéru. Ako vždy, je celý program plný akrobatických výstupov s ucelenou choreografiou a výpravnou scénou i kostýmami. Príbeh: Toruk je veľký lenopteryx, ktorý vládne na oblohe nad Pandorou. Je kľúčovou postavou kmeňa Navi a jeho osudu. (RTVS)

(viac)

Recenzie (10)

TroiMae 

všetky recenzie používateľa

Vlastně je to úchvatný počin převést Avatara na divadelní představení. Naživo to musí jistě být podmanivá podívaná. Ale jinak tak trochu… velký kulový. ()

Tsuki003 

všetky recenzie používateľa

Živá show v O2 areně byla strhující, ale i dodatečné shlédnutí záznamu mě dostalo. Je to krásné, tvůrci si dali práci se všemi aspekty, pohádkový příběh s dojemnou pointou, výborná akrobacie, nápadité prvky, dokonce i kostýmy, světla... a neuvěřitelná 3D kulisa. Musím říct, že jsem opravdu ráda, že jsem to viděla naživo, je tam mnoho momentů, kdy je výhoda vidět scénu z vyvýšeného místa (například scéna s tančícími květy), na záznamu to tak nevyniká. Ale i tak, myslím že to není naposledy, co jsem se na Toruka podívala. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Úžasné strhujúce prestavenie. Technicky zvládnuté na prvotriednej úrovni. Výzor scén (kulisy) sa mení za pochodu príbehu v rýchlom slede. Svetelná show čarovná, krásne nasvietené, čarovné, nápadité. Artisti strhnú účelovou choreografiou. Občas sa tam deje toľko toho, že človek nevie kam skôr má pozerať. Pri živom predstavení je k dispozícii doprovodní preklad hovoreného textu v angličtine. /videl 1.3.2019 predstavenie Cirque du Soleil TORUK | Bratislava | Ondrej Nepela Arena 100%/ __/videl DVD záznam: 90%/__ __DVD Cirque du Soleil: Toruk bolo možné zakúpiť pri predstavení__ ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Kebyže na Zemi pristanú mimozemšťania a uvidia toto, túto vec, toto zlo, ktoré do sveta vypustil James Cameron, tak nás vyhubia. A ja im budem prebíjať. Najhoršia vec, akú som tento rok videl. Jedným slovom – trápne. Dvoma slovami: veľmi trápne. Scenár na úrovni prvej bé základnej školy (Ok, preháňam – druhej), tanečné a iné exhibície ma absolútne nebavili a neustále som mal traumu z toho, či niekomu neuvidím penis, nakoľko herci (alebo kto to bol) mali oblečené neodpustiteľne tesné oblečenie (až mi pohlaď na nich v niektorých polohách prišiel nechutný). 20% za gigantickú, farbami a inými atrakciami hýriacu scénu, ale inak mi to trochu pripomínalo sarkastické falošné trailery na YouTube, parodujúce slávne staršie filmy (napr. ikonický záber z Terminátora 2, kedy kostra Terminátora šliape po ľudských lebkách, natočia tak, že postavia polonahého týpka natretého na fialovo do kuchyne a nasleduje detailný zber na jeho bosú nohu, ako rozšľapuje vajcové škrupiny, na ktorých sú nakreslené ľudské tváre). ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (7)

  • O plynulý chod celej šou sa stará vyše 100 ľudí a medzi techniku, ktorú musí cirkus prevážať v 4 lietadlách alebo 34 kamiónoch, patria aj 200-kilové masívne projektory. (T2)
  • Medzi tréning účinkujúcich patrili aj herecké krúžky. Počas nich sa museli naučiť vymyslený jazyk modrých obrov ale aj ich správny pohyb. (T2)
  • Každý jeden detail a aspekt cirkusu musel byť vierohodný. Všetko schvaľoval samotný James Cameron, režisér Avatara (2009). (T2)

Reklama

Reklama