Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ztracený svět vyhynutých dinosaurů a pravěkých ještěrů existuje! Podaří se ho Patrickovi Berginovi ochránit před bohatými a nenasytnými lovci? Podle profesora George Challengera ztracený svět vyhynutých dinosaurů ještě existuje, jak to tvrdí ve své přednášce pro Královskou geografickou společnost v Londýně. Na Zemi existuje místo zdánlivě opuštěný ostrov, kde se zastavil čas a vývoj. Challenger se chystá na expedici, aby dokázal pravdu o ztraceném světě. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (55)

MaartyS odpad!

všetky recenzie používateľa

Ako milovník Jurského parku a filmov s dinosaurami som sa na tento film tešil. Lenže hneď po prvých 30 minútach som bol, nemilo prekvapený. Tento film má otrasný scenár, chabé herecké výkony, a tie dinosaury to bolo niečo hrozné - úbohé efekty a navyše boli úplne mimo. Keď sa už rozhodli natočiť film s dinosaurami mali si radšej poriadne naštudovať ako vlastne tie dinosaury vyzerali a aké maju správanie, pretože to bolo niečo otrasné. Snažím sa nájsť aspoň niečo za čo by sa dala udeliť aspoň 1 hviezdička, ale nejde to. Hodnotenie odpad! je asi najpresnejšie. ()

Jello Biafra odpad!

všetky recenzie používateľa

Podradná adaptácia románu Arthura Conana Doyla sa vôbec knihy nedrží. Už len to že v knihe je stratený svet uprostred džungle Venezuely, tu sa nachádza v Mongolsku. Čo sa týka hercov tak je to súbor ochotníkov a svoje postavy nevedia zahrať. Navyše režisérovi sa film doslova rozpadáva pod rukami. Keby sa aspoň snažil o lepší prístup k tejto legendárnej knihe. Ale žiadne také, on s touto predlohou zachádza ako s nejakým béčkovým paperbackom. Postavám chýba charisma aké mali ich predobrazy v knihe. Ja osobne som Challengerovi v mdlom podaní Patricka Bergina želal smrť od začiatku až do konca. Skrátka neuveriteľný otrapa. O trikoch sa radšej nevyjadrujem. Tie im asi robili Vietnamci z miletičky. Film som videl pred 9 rokmi ked šiel na nove a od tej doby si ho bohužial pamätám. Ale dnes by som si ho rozhodne nepozrel. ()

Reklama

Z0oMb3E odpad!

všetky recenzie používateľa

Nádherné béčko. Asi jediný film pri ktorom ma mrzel fakt, že osobne nepoznám jeho knižnú predlohu. Ani nie tak z hľadiska vysvetlenia niektorých udalostí, ktoré sa vo filme nepodarilo zachytiť, ani nie tak z hľadiska striktnosti či vypustenia niektorých sekvencií, ale z hľadiska absurdity. Toľko, koľko sa jej podarilo tvorcom vtesnať do už klasického príbehu je až unikátne. Z hľadiska béčkovosti sa však nejedná o nijak úchvatný snímok. Otrasní neherci, detské efekty, rozpadajúce sa masky a dialógy, ktoré sú viac menej zbytočné. Dôvod prečo sú tieto filmy tak otrasné a dôvod prečo ich milujem. Odporúčať ho samozrejme nebudem, pretože v talóne mám väčšie echt kvalitky s dinami. A tam si pohľadov na ne užijete viac ako tu. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Film ako od Mongolov. Zlé triky, úbohí herci, výprava v podobe kanadských lesov a ani tá minutáž mi na dobrodružstvo s takýmto názvom nesedí. Aj keď, pozerať sa na to o nejakú hodinu viac... uff, nepríjemná predstava. Najhoršie je, že táto nevydarená adaptácia môže odradiť potenciálneho čitateľa od knižnej predlohy sira Doylea (ktorá nie je geniálna, ale ani príšerná, takže si ju v pohode prečítajte). ()

Gardenboy odpad!

všetky recenzie používateľa

Kedysi dávno som to videl a dodnes si to pamätám, čo je obyčajne pre film posta ... pre tento však určite nie. Na rok 1998 otrasné efekty, brilantne stupídný scenár a dialógy, otrasní herci ... no proste všetko čo si predstavujem v super perfektnej céčkovej zábave, ktorá je ešte aj pre televíziu príliž blbá. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (2)

  • Dobrodružná americká sci-fi snímka, ktorá je ďalšou z mnohých adaptácií slávneho románu Sira Arthura Conana Doylea, vznikla v roku 1998, keď ju podľa scenára Jeana LaFleura natočil maskér, príležitostný režisér a expert na špeciálne efekty Bob Keen (začínal ako tvorca špeciálnych efektov na takých filmoch ako Hviezdne vojny IV - Nová nádej, Votrelec alebo Superman). (ash99)
  • Michael Sinelnikoff, který se objevil coby Arthur Sumerlee, si stejnou postavu zahrál o rok později v seriálu Ztracený svět (od r. 1999). (doktofaust)

Súvisiace novinky

Brad Pitt jako předloha pro Indyho

Brad Pitt jako předloha pro Indyho

04.04.2008

Ještě vás s těmi přirovnáními různých projektů k Indymu nenudíme? Radši si zvykněte, s blížícím se návratem slavného archeologa a předpokládaným závratným úspěchem filmu se vynoří ještě pěkná řádka… (viac)

Reklama

Reklama