Reklama

Reklama

Baletky, ktoré musia predčasne ukončiť svoju kariéru, to nemajú jednoduché. Celý svoj život venovali len tancu a ich príprava na skutočný život nie je dokonalá. Až na maximálnu sebekázeň a vôľu dohnanú až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) žije v Rusku a so svojou matkou čelí bezútešnej a neistej budúcnosti. Vďaka tomu sa stáva ľahkou korisťou ruských tajných spravodajských službách a dostáva sa do ich kurzu, v ktorom sa školia “volavky”. Tu prebieha tvrdý výcvik, ktorého cieľom je naučiť svoje “žiačky”, aby v roli profesionálnych zvodkýň využili svoje telo a myseľ ako dokonalé zbrane. Po ukončení zvráteného a sadistického tréningu je Dominika ako najnebezpečnejšia volavka nasadená na Nathaniela Nasha (Joel Edgerton), dôstojníka CIA, ktorý riadi jedného z najdôležitejších špiónov v Rusku. Dominika s Nathanielom vedú súboj plný vášne, špionských trikov a  nedôvery. Dokáže ju Nathaniel presvedčiť, že je jediný človek, ktorému môže veriť? (CinemArt SK)

(viac)

Videá (11)

Trailer 4

Recenzie (586)

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Tohle bylo špatně celé. Jedna hvězdička za hudbu, jinak je film děsná kravina. Jennifer unylá alias kožený ksicht- je všechno možné jenom ne sexy rafinovaná potvora, děj jsem nepochopila, scénář je iracionální, chvílemi úsměvně trapný, režisérský záměr natočit špionážní napínák se nezdařil, vyšla z toho otravná zdlouhavá slátanina, která takové Brutální Nikitě nesahá ani po kotníky. A ty neustálé povzdechy všech nade vším.... ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Citim sa jemne sklamaný, no nemôžem povedať, že ide o zlý film. "Red Sparrow" mohol byť ale skutočne niečím výnimočným. Jennifer Lawrence v prvom teaseri vyzerala ako tvrdá ruská špiónka a veril som, že by mohla aj niečo zo seba ukázať. A nedá sa povedať, že by neukázala vôbec nič. No rozhodne to pôsobilo z toho teaseru o niečo silnejšie. Reálne toho moc nepredvedie. Možno s výnimkou na dve scénky. Thriller filmu je osobne na môj vkus trošku slabý. Viac je to dráma a to rozhodne nie je to, čo som od toho chcel vidieť. V úvodných scénkach je podľa mňa zainteresovanie Joela Edgertona skoro úplne zbytočné. Myslím si, že stačila tá jedna stretávka a nemuseli sme mať mnohé tie prestrihy. Lebo sa chceme sústrediť na Jennifer Lawrence ako sa trénuje na to byť dobrou volavkou. A ťažko sa na to sústredí, keď je film neustále prestrihávaný inými scénkami z americkej ambasády. Ale sú tu aj iné scénky, ktoré to pre mňa ťahajú dole. Najmä počas vypočúvania Dominiky je tu časť, kde ju budú mučiť vodou. A keď ju zintenzívnia, tak sa k tomu pustí tvrdá rocková muzika. Prečo? Nepotrebovali sme to tam. Film má svoje zaujímavé, svoje silné, drsné, no súčasne aj svoje nudné momentky, ktoré to podľa mňa ťahajú trošku dole. No keď máme dobrých hercov, ktorí vedia svoje role dobre predať, tak to viem celkom brať. Jennifer Lawrence je tradične skvelá. Joel Edgerton je skvelý. Síce mu trošku trvá, kým mi plne zapasoval do filmu, ale keď už tam má svoju pointu, tak je super. Jeremy Irons je vynikajúci. Každá scénka s ním bola vynikajúca. V mojich očiach je to sklamanie, no nemôžem povedať, že ide o zlý film. Len som od neho čakal oveľa viac. Takže toľko k môjmu hodnoteniu. Hodnotenie: B ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Na Červenú volavku sa dobre pozerá, čo je zásluhou najmä architekta, kameramana a nakoniec aj Lawrencea, no dobre, aj Lawrenceovej. Niekoľko "fajnových" scén, ako tá s depiláciou vrchnej vrstvy kože a samozrejme všetky, kde spoznávame architektonické skvosty našeho hlavného mesta. Len škoda, že celý príbeh nie je zasadený do Blavy aj v scenári. Aha, a sme pri scenári. Mal som dojem, že o čo v ňom ide nevedel ani Lawrence a preto sa tak sústredil na kompozíciu a atmosféru každej scény. Premýšlať, kto koho práve zrádza v konkrétnej scéne a kto sa ako vyspal a pre koho práve kope je dosť náročné a vzhľadom na zápletku vystrihnutú ako zo studenej vojny a zo starej bondovky som v tom zmysel hľadať ani nemal chuť. Maximálna vážnosť mi nevadila, záverečné zvraty aspoň osvetlili, o čo železnej Dominike išlo a absencia akcie mi vyhovovala. Či bola štylizácia Schoenaertsovho ksichtu do toho Putinovho súčasť humoru ako od Saschu Cohena, alebo práve tej maximálnej vážnosti, to podľa mňa nevie ani ten nešťastný Lawrence. Prípadne či to vôbec na pľaci niekomu dochádzalo... ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Jestli takhle v 21.století fungují tajné služby, tak je naše společnost mnohem blíž totálnímu rozkladu, než vůbec kdokoliv z nás tušil. Nejen že se ta sladká prdelka do role vůbec nehodí, ona totiž hraje pořád stejně. Vyvalí kozy, zahoupe bokama a prdelí a všichni se z ní můžou posrat. Asi dvě scény mají opravdu dobrý náboj a to je útok ve sprchách holí a mučení, jinak je to nudná, tupá a nezáživná sračka s tragickým scénářem a stupidním chováním všech postav. To rádoby zamotané finále už mě doslova nahlas rozesmálo. Celé mi to přišlo, jako kdyby si děti kolem třináctého věku hráli v umělecké škole na špiony a cvičili na školní představení pro rodiče. Absolutní výsměch každému divákovi, který má větší IQ než 100 a nevovil SPD a Zemana. Na nic si nehrající retro lahůdka Atomic Blonde strčí tuhle stupidní hovadinu do kapsy. Kokotina s velikým K. 30% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Venujem tejto snímke jej 500.komentár. Jennifer Lawrence je v úlohe ruskej baletky neprekvapivo veľmi uveriteľná a s rolou sa vysporiadala so cťou a vôbec nie trápne. Dobré je, že sa vykašľala na ruský akcent, ktorý by jej postavu poslal do paródie. Skvele sú však obsadené role vedľajšie, ktoré hlavnú hviezdu výrazne podržali. Tešil som sa na erotiku a rezavý špionážny film, minimálne podľa kritikov a realita je úplne iná. Filmy s pôvabnou Jennifer Lawrence sú v poslednej dobe vcelku podarené a majú stúpajúcu tendenciu. Je to vydarený špionážny thriller o ruskej tajnej agentke, ktorá to začína hrať na obe strany. Film plynie do veľmi napínavého záveru, ktorý diváka dosť prekvapí a možno mu vyrazí aj dych. Film je navyše náplasťou pre doteraz absentujúce psychologizácie prostredníctvom sexuálneho napätia, s ktorým síce občas zaobchádza surovo a násilne, ale vo vzťahu k vývoju hlavnej hrdinky naopak citlivo a systematicky. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (37)

  • Poté, co je zabit Dymitrii Ustinov (Kristof Konrad) a Dominika se obléka do kabátu, změní se jí na hrudníku velikost a tvar krvavých skvrn. (Globus_Jirka)
  • Interiérové scény z ústředí ruských tajných služeb se natáčely v barokním paláci Festeticsů ve městě Keszthely. Druhý palác Festeticsů v Dég se proměnil ve výcvikové středisko „rudých volavek“. Jako moskevské baletní divadlo posloužila Maďarská státní opera v centru Budapešti. První úkol pro ruskou vládu plnila filmová Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) v prostorách budapešťského hotelu Boscolo, jedna z klíčových scén se odehrála také ve slavné kavárně New York Café, která je součástí hotelového komplexu. V několika scénách došlo i na interiéry dalšího neméně proslulého budapešťského Hotelu Gellért. Úlohu kulisy pro první setkání Dominiky a Nathaniela Nashe (Joel Edgerton) pak sehrála plavecká hala Fabó Éva ve městě Dunaújváros. (IlMagnifico)
  • Od Aliancie ženských filmových novinárov v New Yorku získala Jennifer Lawrence v roku 2019 za tento film cenu za herečku, ktorá najviac potrebuje nového agenta. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama