Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kto by nepoznal zázračnú babku Perinbabu,  ktorá rada vytriasa perinu? Žije vysoko v horách a svojou zázračnou perinou prikrýva svet bielym kobercom. Svojou láskavosťou a dobrotou si získa nielen malú Dorotku, ale aj odvážneho Jakuba,  ktorý sa nebojí ani samotnej smrti... Slovenská rozprávka je plná fantázie a kúzelných obrazov, aké dokáže vyčariť naozaj jedinečný režisér Juraj Jakubisko. Na začiatku zachráni Pani Zima (Giulietta Masinaová) malého Jakubka z rúk smrti, pretože sa jej páči, že sa nezľakol ani samotnej Zubatej. Vezme ho k sebe, aby jej pomáhal natriasať veľkú perinu, ktorou robí na Zemi sneh. Napriek šibalstvám, ktoré chlapec spôsobí, má zázračná Perinbaba Jakuba (Tobias Hoesl) rada a pomáha mu aj po tom, ako opustí jej sídlo a vydá sa medzi ľudí, kam ho ťahá láska ku krásnej Alžbetke (Petra Vančíková).  Lenže kým zaľúbenci vystroja svadbu, čaká na nich ešte nejedno trápenie so zlou macochou a jej dcérou Dorou (Milada Ondrašíková), a so smrťou, ktorá si na Jakuba neprestala brúsiť zuby... (TV Markíza)

(viac)

Hrajú

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

25.02.2023

Československá kinematografie přišla o jedno ze svých velkých tvůrčích jmen, ve věku čtyřiaosmdesáti let totiž v pátek 24. února v Praze zemřel legendární slovenský režisér, scenárista, výtvarník a… (viac)

Filmová ocenění benátského festivalu

Filmová ocenění benátského festivalu

26.04.2017

Nejstarší filmový festival a jeho ocenění je nyní už i na ČSFD. Festival v Benátkách patří mezi tzv. "Velkou trojku", kterou tvoří festivaly v Benátkách, Cannes a Berlíně. Založen byl už v roce 1932… (viac)

Reklama

Reklama