Reklama

Reklama

Hotel Úsvit

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na pozadí letargie rozpadnutej železničnej prekládky na ukrajinsko-slovenských hraniciach sledujeme príbeh štyroch postáv, ktoré sa pokúšajú prekročiť kruh periférnej stagnácie a skepticizmu, vyzbrojení len vlastnou túžbou po štastí. Sledujeme Batmanove úskoky pred zákonom, ktoré demolujú rodinné vzťahy, Petrovu snahu v naplnení platonickej lásky k plavovlasej železničiarke, Jančiho pátranie po unesenej žene... Ich túžby a snahy však nezaručujú ani úspech, ani správnosť ich rozhodnutí. Postavy filmu si vytvárajú vlastné cestičky, ako v nepriaznivom systéme fungovať, často na hranici zákona či logiky bežného človeka, no o to sú ich príbehy expresívnejšie, náhodilejšie, či ľudskejšie. Ich spoločnou realitou je totiž mesto Čierna nad Tisou - kedysi "Zlatá brána socializmu", dnes brána do temných vôd východnej Európy. (Filmtopia)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (10)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa niekde na pol cesty. Páči sa mi atmosféra, hudba, prostredie. Páčia sa mi aj postavy a ich zasadenie do prostredia, ktoré nepraje snom a je plné závislostí a smútku. Rumanová je talentovaná tvorkyňa o to pokoj. Dostal sa pod kožu postavám pod ktorých kožu sa dostať nechceme si vyžaduje talent aj jemnocit. Len sa obávam, že filmy s podobnou tématikou ma už nedokážu ničím nadchnúť. Drobné náznaky pozitivizmu, vyprázdnený naratív je niečo čo si užívam, ale za seba hovorím, že som podobnou témou presýtení. Čím nepodkopávam kvality filmu. Stále je dobré že vznikol a línia medzi drámou a ľahkou komédiou je tu tiež umne spracovaná. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Mám celkom rád dokumenty zo života, špeciálne zo špecifických oblastí, v ktorých sa žije o niečo ťažšie ako inde. Aj tu to bolo slušne zobrazené a malo to svoju atmosféru, avšak cítil som tu trošku nevyváženosť. Autorka sa zamerala skôr na tie sociálnejšie prípady a akosi vynechala aj tých obyčajnejších a vysporiadaných so životom aj v takom meste, akým je Čierna nad Tisou. Nie všetko je to tam tak zlé. 60 % ()

Reklama

Danqo 

všetky recenzie používateľa

Sorry, čo som sa to zase pokúsil pozerať? Akože cítiť bolesť, odpor a absolútny nezáujem o dopozeranie filmu. Film o periférii a ľuďoch z nej. No šak dobre, ja som za, aby sme točili o nemainstreamových témach. Ale prečo takto? Pre koho je to určené? Akú to má výpovednú alebo umeleckú hodnotu? Fakt bieda. Neodporúčam pozerať. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Jsou to takoví čeští legendární Homolkovi ze 60.let, jejichž životní obzor sahá k lahváči a dovolené na Máchově jezeře jednou za rok. ()

teplic 

všetky recenzie používateľa

Dramaturgia: Marek Leščák a Ivan Ostrochovský. To azda hovorí za všetko. Celkom svojrázne postavičky a ich príbehy dotiahnuté trestuhodne maximálne po skice. Vykreslenie atmosféry mesta nestačí. Trochu ma už unavujú dokumenty typu "aha aká riť sveta." Na zážitku veľmi nepridával fakt, že celý čas som bol nútený uvažovať, či to je naozaj dokument -- správanie postáv a záberovanie svedčili často o opaku. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama