Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušujúca práca v luxusnom hoteli – to je vysnená budúcnosť, ktorú si predstavuje Saliya (Kostja Ullmann) už od detstva. Ako teenager však začne strácať zrak, až nakoniec vidí len slabé svetlo a matné obrysy. Svet vidí akoby naň pozeral cez mliečne sklo. Zdá sa, že jeho životný sen je v troskách. Saliya aj napriek svojmu handicapu postupne získava väčšie sebavedomie, vracia sa do normálnej školy a nakoniec sa dokonca odváži poslať prihlášku na stáž do päťhviezdičkového hotela. Vďaka dôkladnej príprave, pozitívnemu prístupu a hlavne s podporou veľkého blafovania uspeje a miesto získa. Len nikomu neprizná, že vlastne tak trochu skoro vôbec nevidí...  Odhalí ho až jeho nový priateľ a kolega Max (Jacob Matschenz), ktorý mu pomáha, aby sa vysporiadal s ťažkými situáciami a úlohami, ktoré prevádzka veľkého a špičkového hotela prináša. Saliya sa po nociach učí naspamäť všetky trasy, počty schodov, prestieranie stolov... Vtĺka si do hlavy tvary predmetov, rozmiestnenie vecí v bare a v izbách pre hostí. V jeho prípade platí, že je nakoniec schopný robiť svoju prácu poslepiačky. Behom svojej praxe v hoteli si aj napriek svojej zrakovej vade všimne Lauru (Anna Maria Mühe), bláznivo sa do nej zamiluje a vyzerá to tak, že okrem zraku naviac stratí aj srdce, a bohužiaľ, i rozum. Jeho blamáž začne dostávať praskliny a hrozí, že nakoniec neuspeje ani v láske a ani v hoteli... Našťastie nielen film, ale aj skutočný život máva rád šťastné konce. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (193)

zette 

všetky recenzie používateľa

Jedine, co mi na teto pekne komedii vadilo, byl nasroubovany do deje afgansky chirurg, ktery v Nemecku myje nadobi... Jinak moc hezky film o tom, ze kdyz clovek ma vuli, nic by mu nemelo stat v ceste. Snad az na to zdravi. Atraktivni prostredi luxusniho hotelu, zajimave postavy, par vtipnych situaci... Film dopadl nad me ocekavani. ()

chrispe 

všetky recenzie používateľa

Příjemný film na který jsem narazila náhodou v televizi a jsem ráda, protože kdybych se měla rozhodovat podle toho hroznýho plakátu a nudnýho názvu, tak by to nevyhrál a takhle jsem byla mile překvapena. Hlavní hrdina je sympaťák, nebylo to přeromantizovaný a to, že je to napsaný na motivy skutečného životního příběhu mi přijde trochu šílený. Klobouček. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Němci přišli s pohodovou feel good komedií, od které bych až tak příjemnou podívanou ani nečekal. Vše od ústředního nápadu, kdy slepec předstírá, že vidí, aby jej zaměstnali v hotelu, přes veškeré zábavné momenty i fajn finále, je na dobré úrovni, dokáže pobavit, pohladit po duši a slabší diváky i rozbrečet. Výsledkem je oddechová rodinná jednohubka, která vlastně ani nemá hluché místa či jiné mínusy a zkrátka a jednoduše baví. ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Sympatická vec, ale to som vedel už z traileru. Od podobného filmu vlastne nič iné ani nečakám a ani nechcem. Stačia mi postavičky čo svojim konaním nepijú krv, stačí mi tam kúsok vtipu, znesiteľná dávka pobláznenia a nejaká tá dramatická nôta navôkol. A tá bola netuctová aj keď pracovala s x-krát omletou pointou, že všetko ide, keď nechýba vôľa. ()

Benedygtus 

všetky recenzie používateľa

Romanticka komedie, ktera se ale uspesne vyvarovala lecjakemu klise a az na poslednich cca 30 minut bych nemel, co vytknout (trochu prehnany uplny konec a i "drogova" linie mi do toho vubec nesedela.. ale tak treba to tak bylo i v te skutecnosti, podle ktere to je inspirovano), ale i tak je to velmi povedene s dobrym humorem. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (2)

  • Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečného životního příběhu, kterou ve své knize vtipně popsal sám Saliya Kahawatte. (Zdroj: Cinemart)
  • Natáčelo se v Berlíně, Moosburgu an der Isar, v hotelu Bayerischer Hof v Mnichově a ve Westendu v Mnichově. (BMW12)

Reklama

Reklama