Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
  • Česko Babylon Berlín (viac)
Trailer
Nemecko, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Predloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrajú:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (23)

Season 1 (2017) (S01) 

Tento serial som si dost dlho setril, kym budem mat nan naladu. Vyplatilo sa pockat. Celkom slusna spinava az depresivna krimi/noir s uchadzajucim herectvom a vybornym pribehom. Atmoska slape a divak sa celkom bavi. Ano, obcas naivne a priamociare, ale zabavnost sa tomu upriet neda. 75% ()

Episode 1 (2017) (S01E01) 

Slusny otvarak a predstavenie, hoci trochu neusporiadane, hracov na scene. Zaujala i pornograficka/vydieracka zapletka. Kolega fizel by bol v sucasnej dobe asi "mierne odsudzovany" za svoje praktiky. :) ()

Episode 2 (2017) (S01E02) 

Paradna roboticka s budovanim atmosfery a jej podpory s hudbou. "Strany" a zucastneni maju toho hodne na rovasi. Zaverecny performance "udavacej agentky" a jej amant v zavere stali za to. Spokojnost. ()

Episode 3 (2017) (S01E03) 

Hodne depresivne vyjavy z chudobnej rodiny nasej zapisovatelky a slapky v jednom. Samozrejme v takych podmienkach sa jej konanie neda odsudit. Komplot s ruskym zlatom sa nam moc neposunul. Som zvedavy, kto "vyseka" rusku zradkynu zo "zadrzania". Typek s flakom na ksichte? ()

Episode 4 (2017) (S01E04) 

Niektorych existencie su tam pekne bezutesne. ()

Episode 5 (2017) (S01E05) 

Tentokrat dost naivne a pan Kardakov ma dost vela zivotov. Som zvedavy, ci lojalita nasej sikovnej lahkej slecny je hocikomu k dispozicii, alebo flasticka s liekom skonci niekde inde. ()

Episode 6 (2017) (S01E06) 

Zaujimava spolocnost v zavere. Ampulka sa objavila, ale mimo kolegialnej frcky to nasmu neurotikovi moc neublizilo. ()

Episode 7 (2017) (S01E07) 

Velmi slusna atmosfericka pribehovka. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Pribehovo i kriminalisticky celkom fajn. Zo zaveru som naopak dost sklamany. Dost vela naivity a par nelogickych linii, ale inak rozhodne nadpriemer. Opisom doby, komunizmu, Weimaru, risskych snah vsak pecka. 75% ()

Episode 1 (2017) (S02E01) 

Dej plynule nadviazal. Naslo sa mnoho mrtvol zabitych Rusov a nas Kolincan ma k dispozicii "pracovnu skupinu" aby odhalil bordel okolo Kardakova a "vozna". Bratova ova zena z Kolina ho prichadza oblazit pritomnostou svojou, i synovou, do Berlina. Co ma trochu zaraza, ze nas Rath na barbituratoch zrejme celkom uspesne frci. Nuz a ruska agentka prisla za flakatym "Hitlerom" a zrejme idu ziskat zlato z vagonika pre seba. Proste, ale odsypa to. Som zvedavy, ci do konca serie uz "obsah vozna" uvidi svetlo sveta, alebo sa to bude tahat az do tretej serie. ()

Episode 3 (2017) (S02E03) 

Hm, nadobudam dojem, ze synovec a i slecna-kamoska-sluzka u sefina este zavaria. Ona najskor s hluposti svojmu ruskemu amantovi uveri a chalanisko nastvany na mamku a ti nasho zavislaka nieco tiez spiska. Som zvedavy, ci som trafil. :) Inak, celkom zbytocny vylet, ked o tom vraj cely Reichstag vedel. :) ()

Episode 4 (2017) (S02E04) 

Dost bolo taneckov, konecne akcia. ()

Episode 5 (2017) (S02E05) 

Plne akcie a deja. Konecne velmi dobra epizoda. Serialovy Katelbach mi tak trochu dotvaral paralelu s nedavnym dianim na Slovensku a novinarom Kuciakom. Som prekvapeny zdielnostou Sorokiny voci nasmu zavislakovi. Bruno je aky pragmaticky pesiak. Vazba generalov a vojakov u spolocneho stolu za murmi vaznice bol iny vysmech. :) 85% Trocha idealizovania a naivity tu teda bolo. ()

Episode 7 (2017) (S02E07) 

Rola naivnej devenky, zahladenej do komunistickeho manipulatora sa konecne naplnila tak, ako sme to vsetci tusili. Zamrzola udalost "pod vodou", jedina herecka, ktora tahala serial. ()

Episode 8 (2017) (S02E08) 

Ok, tak ten zaciatok pani dost naivne pototo. Chybala im odvaha ako ma svojich knihach George Martin. A i odhalenie v hypnotickom zavere bolo akesi...meh. Zo zaveru tejto serie som sklamany. Linia so "Sorokinou" a vagonom je vsak celkom "catchy az mystery, co kvitujem. Jej song v rustine v Parizi sa svojim "praskajucim ovzdusim" nemoze vyrovnat s tym ustrednym. ()

Season 3 (2020) (S03) 

Tretia seria obcas pripomina starsie Hitchcockove filmy a konkretne pripady s vrazdami v umeleckych kruhoch. Kriminalna lina, politicka a i zivotne osudy nie su az tak konzistente podane ako v predoslych dvoch seriach. Skoda, ze sa 12 epizod opat nezmestilo len do 8mich. Z tretej serie tak trochu sklamanie. Casto stracala dych, cyklila sa, ci zbytocne odbocovala. Priemer. Osobne najkladnejsie hodnotim 9tu epizodu, hlavne k zaveru, s vynikajuciu piesnou a dojimavou atmosferou. ()

Episode 1 (2020) (S03E01) 

Hm, zaujimavy pripad suvisiaci s navratom k Armencovi. Prve, co mi napadlo vidiac neznameho/mu v ciernom kostyme, Sorokina. Ta vsak asi bude v pohode v Parizi a malichernost by som asi vylucil. Uvidime. Nasej, zazracne sa od najstarsieho povolania oslobodivsej sa "detektivke" (nateraz?), ktorej bystry mozog pracuje i po tom, ako bol pekne dlho bez kysliku (utopenie) sa dari, avsak samozrejme zensky uspech skazi predstavitel malicherneho muzskeho sveta. :) Nuz a zaver je opat zvlastny vzhladom na vykresleny vztah, nasho, zrejme uz tiez byvaleho, "zavislaka" a zjazveneho psychiatra. Kazdopadne je to zaujimave a rozhodne nadpriemer. 70% ()

Episode 2 (2020) (S03E02) 

Linia s naivkou vo vazeni je dana a myslim, ze su len asi dva sposoby, akymi sa to moze vyvijat, vzhladom na eminentny zaujem "zjazvenca". Zakuklenec z nacrtu vystupil v zavere na scenu dost prvoplanovo a zbytocne, ako v Hitchkokovi pre mystery efekt. Inak vsak celkom v pohode cast. Slabsie stvorhviezdie. ()

Episode 3 (2020) (S03E03) 

Mam pocit akoby som sledoval nejaku starsiu zalezitost od Hitchcocka. A nie je to myslene len v pozitivnom duchu. Dost hodne pouzitych stereotypov. Plus "fantom" k tomu. Rath a jeho "mentalny svet" tiez prestava byt autenticky. Rozuzli sa uz linia vydieranej atentatnicky? Myslim, ze nas takisto nebude cakat velke prekvapenie, ked spozname "zazobaneho znameho" Rathovej milenky. ()

Episode 4 (2020) (S03E04) 

Prekvapuje ma, ako casto boli v tejto epizode az parodovani prislusnici policie. Opat sa v hlavnej linii dej moc neposunul. Tym sa daj aj vysvetlit, preco doterajsich 8 seriovych dielov nestacilo. Ze prave flakaty "Hitler" bude dobrodincom milenky sa dalo predvidat. 45% Mohlo by sa konecne "sliapnut na plyn". ()

Súvisiace novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (viac)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (viac)

Reklama

Reklama