Reklama

Reklama

L'homme à la tête en caoutchouc

  • angličtina The India Rubber Head (viac)
Krátkometrážny / Komédia / Fantasy
Francúzsko, 1901, 3 min

Obsahy(1)

Georges Méliés natočil další film, kde využil triku hlavy bez těla. Tentokrát ji v dvou a půl minutovém snímku nechává nafukovat, až hlava nakonec neopatrným zacházením vybuchne... (Stegr)

Recenzie (42)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Svojho času nepochybne míľnik filmovej histórie, ako o mnoho rokov neskôr Ingmarova Siedma pečať, Stanley Kubrick, prípadne Matrix...a možno túto filmovú databázu už teraz sleduje niekto kto sa stane takým priekopníkom filmu, že mu moja generácia už nebude rozumieť...v teoretickej rovine je možné úplne všetko. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Melies koketoval s hororom, ako aj s komédiou. Hlava je veľmi vtipný malý filmík, ktorý nám ukazuje nástrahy domáceho "kutilstva". Objektom pokusu sa stala hlava samotného Meliesa, ktorá si tu za 2 a pol minúty užila svoje. Možno je pre ňu samotnú lepší ten koniec, ktorý ju postihne vo filme, ako sa nechať neustále nafukovať a odfukovať pre zábavu vedca donekonečna:). ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Tentokrát sa mi to veľmi nepáčilo. Síce je to prvý film s tým "fukárom", ktorý sa neskôr často vo filmoch vyskytoval, ale je to veľmi naivné. Tie ksichty, tej hlavy, či ten akoby klaun, ktorý prišiel a potom to rozhadzovanie rukami zakiaľ ten druhý hlavu nafukoval a pritom tuším ešte nebola ani veľkých rozmerov oproti predchádzajúcemu nafúknutiu a nakoniec výbuch v podľa mňa nie príliš veľkej veľkosti, no bolo to rozpačité a ako groteska príliš jednoduché. ()

liborek_ 

všetky recenzie používateľa

Další Méliésův majstrštyk. Trik použitý ve filmečku Muž s kaučukovou hlavou je jedním z mála, které nikdo ve své době nedokázal napodobit. Např. Zecca se snažil tohoto triku dosáhnout přibližující a oddalující se kamerou (což nemělo ten správný efekt), zatímco Méliés postupoval obráceně - kamera zůstala na místě a pohyboval se sám. Výborný snímeček. ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (2)

  • Jeden z prvých filmov, kde bola použitá jazda kamery. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama