Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (447)

Webb odpad!

všetky recenzie používateľa

Novozélandská filmová komise si všimla Jacksonovy píle a poskytla mu finance na dokončení projektu? To zní jako vtip a nejhorší na tom je skutečnost, že je to pravda. Každá jednotlivá část mi přijde špatná a není to amatérským zpracováním. Osmdesáti procentní hodnocení je lepší komedie než snímek samotný. Neuvěřitelné. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Začiatok filmu trošku nevýrazní kvôli povrchným dialógom a náležitému nič nehovoriacemu deju, je vidieť že to siahalo ešte trošku do určitej amatérskej práce s nehercami, nuž to boli práve začiatky Petra Jacksona ale po prvej polhodinke sa to rozbehne tak že na pomaly rozbiehajúci úvod filmu rýchlo zabudnete a začnete si naplno užívať tento krvavý nárez, kde nie su v ničom žiadne hranice a masakruje sa všetko navôkol. _Práca s maskami ufónov, vzájomné krvavé súboje, prestrelky, utrhnuté končatiny, odlet domu do vesmíru, hlášky "Narodil som sa druhý krát!", ... všetko rad radom je lepšie spracované než čokoľvek vo vysokorozpočtových filmov produkovaných v USA, tu veru neboli treba žiadne špeciálne či vizuálne triky od machrov cez počítače, tu stačí dokonalá predstavivosť a šikovné tvorivé ruky. Škoda je len toho začiatku ináč by to bolo za pekných a moc zaslúžených 5*****. ║Rozpočet $150,000Tržby USA $-Tržby Celosvetovo $- ()

Reklama

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Peter Jackson touhle svojí prvotinou nastartoval ke hvězdné kariéře a zatím se drží. Tahle úžasná zvrácenost je tak neskutečná, až z toho přechází zrak. Naprosto amatérské výkony "herců", dialogy na hranicích stupidity, triky na úrovni filmové mateřské školky, střih zmatečný, scénář mírně řečeno "chudokrevný", námět otřepaný, režie zběsilá. Samé zápory ale dávají v jednom celku dohromady naprosto senzační šokující podívanou, kterou ovšem každý nemusí strávit, protože se opravdu jedná o film plný nechutností. Přesto, nebo právě proto vstoupil do historie. ()

Paldini 

všetky recenzie používateľa

Kult. Ozzy, Berry, Frank a hlavně Derek – tohle je čtveřice lovců vetřelců, ze které by si měl vzít příklad agent Fox Mulder. Tihle hoši se totiž s emzáky nemazlí a nemiliskují. Na své misi jdou až do takových krajností, že se neštítí použít mučení na vesmírné labužníky či pozřít mimozemšťanovy zvratky. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa dlhé roky kult. Vznikol z nadšenia mladého režisérskeho talentu a jeho priateľov a z nespútanej, absurdnej a zábavnej hry. S odstupom času mi Bad taste nepripadá 100% zábavný a skvelý, no stále ide o svižné dielko s neokukanými hercami, prostredím a srandovne úchylným dejom. Najlepšia tvorba súčasných talentovaných režisérov, ktorí odchádzajú neskôr do Hollywoodu je ukrytá v úvodnej fáze ich tvorby. Až na výnimky talent neskôr rozriedia v kompromise s tvorbou kalkulujúcou s vyšším ziskom. Viď Prízraky a trilógiu o pánovi prsteňov. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (24)

  • Řetězová pila ve skutečnosti nefungovala. Pro všechny záběry z blízka byla použita menší, zato funkční, pila. (HellFire)
  • Ve filmu se nevyskytují žádné ženské postavy. Jediný ženský prvek je hlas operátorky tísňového volání hned v první scéně. Je rovněž známo, že některé mimozemšťany, i když pohlavím jsou to muži, hrály také ženy. (ČSFD)
  • Všechny zvratky byly vyrobeny smícháním jogurtů, müsli a zeleného potravinářského barviva. (ČSFD)

Reklama

Reklama