Reklama

Reklama

Mir vam

  • Česko Mír s vámi (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Cesta fotografa a fenoménu autenticity naprieč vojnou rozmlátenom prostredí Dombasu s cieľom poprepájať rôznych aktérov konfliktu v ich nevšedných  a zaujímavých príbehoch. Sú to emotívne mikropríbehy ľudí z oboch strán frontovej línie, ktorí posúvajú dej cez panorámu tragédie krajiny, v ktorej zlyhávajú všetky obranné mechanizmy vedúce k nastoleniu trvalého mieru. Zákopy rozdeľujú rodiny, menia osudy a prinášajú depresiu a neistotu. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (9)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Autentický a emotívny pohľad na životy obyčajných ľudí, ktorí konflikt na Ukrajine prežívajú po svojom. To znamená, že niektorí z nich sú značne ovplyvnení propagandou a nepozerajú na spor objektívne. Pointou ale zostáva, že kvôli vojne trpia všetci – ľudia z Donbasu aj Ukrajinci na západ od vojnovej línie, mladí aj starí, zamestnaní ľudia so strechou nad hlavou, aj ľudia bez domova. No a v neposlednom rade aj psy. Plný počet nedávam z dôvodu, že niektoré výpovede mi k vyzneniu dokumentu príliš nesedeli. Napríklad som nepochopil, prečo tvorcovia venovali priestor pánovi bez domova, ktorý v kostole riešil svoj problém s alkoholom. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Veľmi smutný film. Jeden z najsmutnejších dokumentov, aké som videl v ostatnom čase. Je to len tu za pár kopcami a ľudia si musia zvykať na život v trvalej vojne. Zničené domy, školy a celé menšie mestá, kde nezostalo nič, len slzy a vojaci s dostatkom zbraní. A teraz tam hľadajte spravodlivých, tých „našich“. Nenašiel som, zostal mi len pocit, že aj v 21. storočí sú v Európe miesta, kde sa bojuje ako v nejakej africkej krajine. To nie je reality-šou, to je realita. Súčasťou dokumentu sú aj fotografie a tie majú spolu s hudbou možno ešte väčšiu silu ako pohyblivé obrázky. –––– Nevedel som, aká silná je chuť mocných ovládať slabších. Neexistuje žiadny bratský národ. Existuje len túžba po moci a ľahostajnosť k slabým. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pohľad na život civilného obyvateľstva v dnešnej Doneckej ľudovej republike. Dostane sa nám rozličných názorov z oboch strán spektra, tie s najväčšou výpovednou hodnotou sú neprekvapivo svedectvá vojnových hrôz a úprimný plač. Počúvame ako deti, tak vojakov a staré ženy. Taktiež sme svedkami toho, čo dokáže so zúboženými ľuďmi urobiť účinná propaganda. Vyvážený dokument so zdvihnutým ukazovákom, ale aj prostredníkom. ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Dosť dôležitá téma, ktorá sa u nás v médiách moc neukazuje. Prečo? Páni Z EU vedia a my slovenský pätolízači tiež. Režisér sympaťák, bolo vidno, že ide o jeho srdcovú tému... no chýbajú skúsenosti. Držím palce do daľšej tvorby. ()

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

Priemerné hodnotenie samozrejme udeľujem iba pre mňa nie príliš zaujímavej/inovatívnej forme. Spoločenská dôležitosť tohto kvalitného dokumentu je nepochybne vyššia, vzhľadom k tomu ako málo informácii o vojne na východnej ukrajine dostávame. Mravcovi klobúk dolu a prajem veľa šťastia v ďalšej tvorbe. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama