Reklama

Reklama

Rázová vlna

  • Česko Tlaková vlna (festivalový názov) (viac)
Trailer 1
Hongkong / Čína, 2017, 119 min

Réžia:

Herman Yau

Scenár:

Herman Yau

Hudba:

Chun-Hung Mak

Hrajú:

Andy Lau, Wu Jiang, Jia Song, Philip Keung, Louis Cheung, Babyjohn Choi, Julian Gaertner, Rayve Zen, Felix Wong, Kim-Wing Lee, Tin-Bo Tam, Cinda Hui, Wai-Man Mok (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

JS Cheung (Andy Lau) je šéfem hongkongské pyrotechnické jednotky. Před lety, když pracoval v utajení v Peng Hongově bandě, zatkl jeho bratra. Peng Hong (Wu Jiang) se nyní vrátil do Hongkongu, obsadil se svými muži Cross-Harbour Tunnel, zajal stovky rukojmích a vyhrožuje, že pokud policie nepropustí jeho bratra z vězení, vyhodí tunel do vzduchu. (LangiJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (43)

brasek 

všetky recenzie používateľa

Nerozumiem ako filmári spravili to, že tento snímok mi zahral na city a nebol mi ľahostajný osud postáv. Buď som už starý a precitlivelý, alebo sa im podarilo emočne vyrozprávať príbeh. Akcia je vcelku slušná, príbeh zaujímavý a pomerne priamočiary, čo je niekedy na škodu a nevyhneme sa menším "zaváhaniam" ako napríklad lacnej prestrelke v banke. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Ale jo, je to jiný akční film, než byste možná z Hong Kongu očekávali, je modernější, méně béčkový, ale docela mu to sedí, a to hlavně díky tomu, že Andy Lau je prostě hvězda jako blázen, a to v tom, jaký je profesionál a zvládne i scény, kde se fakt musí hrát, nejen bojovat. Dobře zvládnutý film, který mě bavil. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"THAT DAY, I WATCHED AS YOU ARRESTED MY BROTHER. NOW YOU KNOW HOW HELPLESS I WAS, HOW HOPELESS I FELT." ------------ Ďalší klenot ázijskej kinematografie. Kvalitný film z prostredia jednotky, ktorá sa venuje likvidácii výbušnín. Najlepší aspekt toho všetkého je asi to, že Herman Yau sa moc nesral s pocitmi, nechal zomrieť kohokoľvek chcel. Tým však prirodzene nechcem povedať, že ich nemohlo byť aj viac. Pochvaľujem si mimo iného aj záver. Bol to viac menej kompromis, ktorý uspokojil obe strany – tých, čo explóziu chceli aj tých, čo nie. Na koniec asi už iba jeden postreh – kto by to bol povedal, že po Hongkongu jazdí toľko bavorákov? ()

LangiJ 

všetky recenzie používateľa

V takovýchhle rolích mám Andyho nejradši, žádný ulítlosti, ztřeštěnosti nebo trapárny. Role policajtů mu prostě sedí nejvíc. Tentokrát si střihnul šéfa pyrotechnické jednotky, který musí zabránit výbuchu tunelu, ve kterém únosci drží stovky rukojmích. Film si drží slušné tempo až do konce, Andy skvělý jako vždy, záporák Wu Jiang taky ušel, jen Song Jia mi přišla taková nijaká. Za mě spokojenost a určo se ráda podívám znova. Přeloženo. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Je to taky mainstreamovy film o pyrotechnickej jednotke, ktora musi vyriesit pripad prepadnutia tunela. Cize v ziadnom ohlade poriadne nenadchne ale ani nesklame. Este uvodna akcia, v ktorej spozname charizmatickeho hrdinu Andyho Laua, je celkom nadpriemerna. Ale akonahle sa rozbehne hlavna linia v tunely, tak napätie dost klesa a niektore epizodky nielenze nepôsobia dostatocne dramaticky, ale svojou prehnanosťou skôr vyvolaju usmev (policajt s bombou). Takisto konanie policajtov, ktore pôsobi v prvej polovici rozumne, postupne nabera na nezmysloch a vo finale sa dockame klise s cervenym a zltym kablom. Strasne slaba mi pripadala sukromna Lauova linia s jeho priatelkou, ktora mi pripadala nejak naviac. Zaporak je priemerny. Nie je ani dostatocne demonicky a ani jeho motivacia za vela nestoji. To uz ma viac bavil v tych par scenach zakerny obchodnik, ktoreho hra ako vzdy skvely Liu Kai-chi. Co sa tyka akcie, tak najlepsia mi pripadala uvodna nahanacka. Prestrelky su pojate dost tuctovo. Nie je to ziadny gorefest, ale krvi je tak akurat. Technicky su prevedene este obstojne, ale su dosť fadne natocene. Proste tam kazdy po kazdom striela, iskry prskaju jak na ohnostroji a az po chvili to konecne niekto schyta. Vybuchy su zase casto CGI. Miestam lepsej a miestami dost tragickej kvality. Rovnako ako otrasne CGI vrtulniky, ktore su dnes vo filmoch neodmyslitelnym standardom. Takze za jedno pozretie to rozhodne stoji, ale potencial bol ovela väcsi. Napriek miernemu sklamaniu by som rad v takychto filmoch videl Jackieho Chana. Zvladol by to jak herecky, fyzicky, tak aj po spevackej stranke je rovnako dobrý ako Andy Lau. 6/10. ()

Galéria (53)

Reklama

Reklama