Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro dva protřelé policajty, kteří se rozhodli odejít od policie a otevřít si bar, je receptem pro život spousta smíchu a skvělé přátelství. Jejich plány ale rázem překazí drogový dealer, který je skoro zabil, je na svobodě a chce uzavřít obrovský drogový obchod. A tak se oba hrdinové pokusí Julia dostat před soud. Toto zábavné kriminální drama od konkurence odlišují vybroušené, vtipné dialogy mezi hlavními protagonisty, policajty Rayem a Dannym (Gregory Hines a Billy Crystal) a snímek tak rozhodně stojí za shlédnutí. Raye a Dannyho v něm málem zabije superzloduch Julio (Jimmy Smits) a jako to v policajtských filmech bývá, i jejich šéf je na ně naštvaný. (Pumiiix)

(viac)

Recenzie (22)

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Podžánr Buddy movie v osmdesátých letech těžil z honosné popularity, a to od dob uvedení snímku ʼ48 hodin“ (1982). Vznikla spousta takových snímků, z nichž ty nejúspěšnější měli několik filmových pokračování. Jako třeba „Smrtonosná zbraň“ (1987), který byl uveden rok po tomto. A tento úspěch zřejmě zapříčinil, že nevzniklo pokračování i tohoto snímku, který nijak neoslnil už v době uvedení a nyní je spíše pozapomenutý. Plány na pokračování byly, ale Hines s Crystalem se do toho zrovna nehrnuly. V jádru věci by snímek nebyl špatný, neboť především nostalgie z toho doslova stříká. Chytlavý písničkový soundtrack společně s atmosférou opravdově vytváří komplex zábavnosti. Jenomže to nějak záhadně drhne. Gregory Hines a Billy Crystal jsou úžasní převážně v tom, jak se snaží svými výkony snímek povznést a svým způsobem se jim to i daří. Ocenit lze také dobrou režii Petera Hyamse, který každou scénu podchytil, právě na osmdesátá léta, zcela adekvátně. Přesto jakoby tomu chyběla správná šťáva a svěžest. Není to prostě úplně ono. Snímek bohužel snad jen z nostalgie. ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

80tky a buddy cop komedie priniesli niekolko klasik (48 hodin, lethal weapon seria) ale i par nudnych kuskov ako prave running scared. dvojica policajtov v podani billyho crystala a gregoryho hinesa nema medzi sebou ziadnu chemiu a ich pokusy o humor dopadaju vzdy hrozne. i ked film vyzera pekne (hyams opat pracoval na filme ako reziser i kameraman), tak akcia je otrasna co je v kombinacii so slabym scenarom smrtelne kombo... ()

Reklama

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Ještě nikdy se mi nestalo, že bych neměl vůbec žádné tušení co napsat k nějakému filmu. Tahle krimikomedie byla stejně tak překvapení jako zklamáním. Veskrze průměrný příběh je narván neuvěřitelným množstvím více či méně vtipných situací, z nichž jde hlava kolem. Nezajímavé a už ohrané povídání o dvou policistech, kteří se snaží uvěznit plytkého drogového dealera. Humor z tohoto snímku přetéká všude kde jen to jde a abych pravdu řekl, přišel jsem mu na chuť až skoro na samotném konci, jinak mi nepřišel nijak výjimečný, pouze otravoval. Celkově film hodnotím 40%. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Nudný pomalý buddy movie s ústrednou dvojkou s nulovou chémiou a nevtipnými hláškami. Akcie tu tiež veľa nie je, ale tá jedna naháňačka a záverečná prestrelka sú ok. Plus to má starú dobrú osemdesiatkovú atmosféru. Celkovo ale podpriemer na ktorý sa právom úplne zabudlo. P.S. Vzhľadom na dobu vzniku tu samozrejme v tradičnej úlohe Henchmana nesmie chýbať Al Leong. 4/10. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ešte pred začiatkom série 'Lethal Weapon' sa niečo podobné podarilo skombinovať a namiešať v tomto zaujímavom filme. Dvaja policajní partneri, hláškujúci, strieľajúci a horkokrvne naháňajúci sa za zločinom. Len škoda, že to všetko so slabšou zápletkou a v oveľa menšej miere ako kultoví Murtaugh a Rugs, pretože títo dvaja mali na viac, i keď štyri diely by som s nimi asi neodpozeral. 70%. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (4)

  • Úlohy Hughesa a Costanza boli ponúknuté hercom Tomovi Selleckovi a Johnovi Travoltovi. Selleck nemohol úlohu prijať kvôli povinnostiam v televíznom filme Magnum, P.I. (1980) a Travolta to zas odmietol na radu svojho vtedajšieho agenta Michaela Ovitza, ktorý sa vyslovil, že tento projekt by neprospel jeho kariére. (beso74)
  • Pokračovanie pod názvom Still Running bolo dlhý čas na spadnutie. Vyhotovilo sa aj niekoľko verzii scenára. Keďže však hlavní predstavitelia filmu Billy Crystal a Gregory Hines neprejavili príliš veľkú ochotu účinkovať v pokračovaní, bol projekt nakoniec stopnutý. (beso74)

Reklama

Reklama