Reklama

Reklama

Ethel & Ernest

(festivalový názov)
  • Česko Ethel a Ernest (festivalový názov) (viac)

Obsahy(1)

Zábavný a milý príbeh dvoch obyčajných ľudí, ktorí sa do seba zamilujú v neobyčajných časoch. Tento dojemný celovečerný animovaný film je nádhernou adaptáciou rovnomenného grafického románu Raymonda Briggsa, ktorý ním vzdáva skvelý a citlivý hold svojim rodičom – bývalej služobnej Ethel, konzervatívnej žene ľpiacej na dodržiavaní konvencií, a Ernestovi, nekonvenčnému Londýnčanovi z ľudu. Film zobrazuje ich pevný vzťah na pozadí intenzívnych sociálnych zmien Anglicka polovice 20. storočia. Titulné postavy, mimochodom výborne nadabované držiteľmi Oscara Brendou Blethyn a Jimom Broadbentom, zažívajú Veľkú hospodársku krízu, 2. svetovú vojnu, povojnovú prosperitu aj kultúrnu revolúciu. (Art Film Fest)

(viac)

Recenzie (4)

Splasher 

všetky recenzie používateľa

V prosincových upoutávkách BBC mě zaujal ten na Ethel & Ernest, který v porovnání se zbytkem působil až nepatřičně. Nic složitého a na nic si to nehraje. Prostě nahlížíte do rodinného alba a občas vám do ucha zazní nějaké to moudro od žijícího pamětníka. Pro hodně lidí je jistě plusem i to, že rodiče Briggse patřili spíše do "dělnické třídy" než do té střední. Ostatně velká část vtipů je založena právě na tomto střetu. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Čistá nádhera!!! Ethel & Ernest a ich životný príbeh. Niečo ako "Up" ale verzia pre dospelých. Po každej stránke hodnotný ručne animovaný film. Ľudský ako len ľudský môže byť. A vôbec nie obyčajný. Krásne. Nemôžem nedať 5*. ()

Reklama

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

Sfilmovaná verzia komiksového životopisu autorových rodičov, ktorá sa začína na konci dvadsiatych, prechádza druhou svetovou a končí na začiatku sedemdesiatych rokov. Mama a tata sú prostí working-class párik, žijúci obyčajný život, cez ktorý im premávajú zásadné dejinné udalosti, ktoré oni vcelku vtipne komentujú. Film sa drží predlohy dosť verne, väčšinou sa jedná vyslovene o rozpohybované panely z komiksu (aj keď vo filme je čistejšia linka kresby), milá a u srdca hrejúca atmosféra zostala zachovaná a keby som komiks pred pár rokmi nečítal, dal by som asi aj štyri hviezdy. Keďže ale u zopár mojich obľúbených scén, na ktoré som sa vyslovene tešil, bola mierne pozmenená pointa alebo boli rovno vynechané, bude to len za tri. Blimey! ()

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Takový malý, příjemný, animovaný film o životě dvou zcela obyčejných lidí v průběhu části dvacátého století. A těm lidem se vlastně vůbec nic zajímavého nestane - a natočit takové filmy "o ničem" je hrozně těžké a tady se to povedlo tak napůl, jelikož jsem v druhé půlce občas koukal na hodinky, kolik času zbejvá do konce, aneb trochu se to vleče. Humor je tu sympatický a ruční animace taky, sice nevypadá tak dobře, jako třeba u Iluzionisty od Chometa, ale pořád je to moc fajn. Mimochodem, je to podle hrozně slavného komiksu, který jsem nečetl (a asi ani číst nehodlám i kdyby mi ho někdo přehodil před můj oploutvený čumák). ()

Galéria (24)

Reklama

Reklama