Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film od producentů Generation Iron a Fahrenheit 9/11. Režisér Vlad Yudin přichází se snímkem Hurt Business, kde ukazuje nástup MMA, jeho hlavní představitele, lesk a bídu. S každým vítězstvím se pojí i porážka, která v tomto světě znamená zranění - pohmožděniny, otřes mozku, zlomeniny... (Happens)

Recenzie (4)

Happens 

všetky recenzie používateľa

Vlad Yudin umí jít do jádra věci. Předvedl vynikající práci u Generation Iron a předvádí to i zde. Šel do hloubky hlavně MMA, do samotných kořenů sportu, do osobností nejvýraznějších postav. Rozpitval celou tu neuvěřitelně rychle rostoucí mašinerii, která polyká ty alfasamce, co chtějí dobýt svět i za cenu vlastního života, nechávají se přežvýkat a vysátí, zničený, s mozkem na kaši (CTE) vyplivnutí se vrací do reality většinou bez peněz a budoucnosti. ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Yudin sa snaží kopírovať to čo mu výborne vyšlo v Generation Iron. Tzn. máme tu príbehy rôznych bojovníkov, z ktorých každý napĺňa určitú škatuľku (sebavedomý šampión, starnúci veterán, single mama, neúspešný outsider), avšak celok nedrží pokope tak dobre ako v predchádzajúcom prípade. Možno je to tým, že "postavičiek" je zbytočne veľa a poväčšinou ich osudy nie sú veľmi zaujímavé, ani nikam nesmerujú. Dokumentu chýba koncentrácia, ťah na bránku a možno trochu hlbšie zaoberanie sa tým čo MMA obnáša. História súbojov je do deja vsunutá len veľmi jednoducho a vlastne sa o UFC, o jednotlivých bojovníkoch, ani o určitej filozofii či psychológii za súbojmi nedozvieme nič poriadne. Kĺžeme po celý čas len po povrchu. Yudin sa na istotku snaží zostaviť chytľavú koláž osudov ako Generation Iron a nevšimol si, že v tomto prípade ju jednoducho neposkladá a že by bolo lepšie na vec ísť z trochu iného konca. Pozerateľné, ale málo informatívne a nie veľmi pútavé. Dva a pol. ()

patient333 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý dokument najmä pre laikov, avšak pre zasvätencov mi príde dosť povrchný. Určite sa dá ísť aj viac do hĺbky, sú aj zaujímavejšie ale aj temnejšie stránky než tie spomenuté vo filme. Celkovo mi chýba nejaký záver alebo aspoň otázka, ktorá by sa mi mala vynoriť v hlave. ()

Reklama

Reklama