Reklama

Reklama

Co bylo po Statečném srdci

(TV film)
  • Írsko After Braveheart (viac)
Írsko, 2015, 2x59 min

Réžia:

Maurice Sweeney

Hrajú:

Brian Cox (rozprávač), Clive Russell

Obsahy(1)

Samozvaný vládce Robert Bruce se na přelomu 14. a 15. století, v době legendárního Williama Wallise, vydal s vojskem ze Skotska na irské území, aby vyhnal Angličany a ujal se trůnu... Hollywoodský velkofilm Statečné srdce končí bitvou u Bannockburnu, jenže to ani zdaleka není všechno. Přemýšleli jste někdy o tom, co se dělo pak? Nový dramatický dvoudílný snímek Co bylo po Statečném srdci odhaluje málo známý příběh o tom, jak se skotská armáda před 700 lety pokusila vyhnat Angličany z Irska. Málokdo si přitom vzpomene, že Skoti podnikli invazi do Irska. A ještě méně lidí ví, že posledním králem Irska se stal právě Skot. Jak k tomu došlo? (TV Prima)

(viac)

Recenzie (3)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pre fanúšikov histórie pekné dielo a nadviazanie na romantickú predstavu o Statočnom srdci. Dozviete sa, ako to s národno oslobodzovacím bojom Škótov, ktorý doteraz vlastne neskončil, v skutočnosti bolo. ()

Reklama

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Dejiny Britských ostrovov boli pre mňa vždy neriešiteľným hlavolamom a bol som rád, že sa orientujem aspoň v kľúčových udalostiach Albiónu. Sic, sú najlepšie zdokumentované spomedzi európskych krajín! Neskutočné množstvo kráľov a kráľovstiev, nekonečné aliancie a protialiancie. A v novoveku stále narasstajúca náboženská roztrieštenosť. Tento dokument mi tiež nedokázal dostatočne jasne vysvetliť, kto s kým, kedy a prečo, takže mám v hlave rovnaký zmätok ako doteraz. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama