Reklama

Reklama

Snímek Ženy 20. století od uznávaného režiséra Mikea Millse (oscarový film “Začátky”) nabízí mnohovrstevnatou, zábavnou a dech beroucí oslavu komplikovanosti žen, rodiny, času a vztahů, které celý život hledáme. Příběh, který se odehrává na sklonku sedmdesátých let minulého století v jižní Karolíně, vypráví o odhodlané matce jménem Dorothea Fieldsová (Annette Beningová), padesátnici, která vychovává svého dospívajícího syna Jamieho (Lucas Jade Zumann), zmítaného kulturní proměnou a revoltou. Dorothea požádá o pomoc s Jamieho výchovou dvě mladší ženy – volnomyšlenkářskou punkovou umělkyni Abbie (Greta Gerwigová), která žije v Dorotheině domě, a důvtipnou a provokativní dospívající sousedku Julii. (Cinemax)

(viac)

Videá (10)

Trailer 5

Recenzie (61)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Ďakujem ti Mike Mills. "20th Century Women" je podľa mňa maximálne svieži film, ktorý skutočne človeka dostane do správnej nálady. A rozhodne to ocení ktokoľvek, ktorý má rád trošku zaujímavejšie nápady. Alebo filmy, ktoré sa sústredia iba na život ako taký. Podľa mňa to funguje skvele. Má to výborného rozprávača, ktorým sú miestami každá jedna postava. A o každom sa niečo dozvieme. Plus musím povedať, že spracovanie záveru filmu je tak dobré, že by som to ohodnotil ako jedno z najlepších zakončení. Pretože sa dozvieme všetko čo by sme chceli vedieť bez toho, aby to bolo nejaké plné klišé alebo odfláknuté. Práve naopak. Film najviac stojí na postavách a musím povedať, že všetky postavy v tomto filme sú mi sympatické. Každý má svoje vlastné momentky, ktoré sa mi páčia, každý niečím dokáže zaujať. Elle Fanning je skvelá, Annette Bening je vynikajúca a musím povedať, že túto rolu matky som jej veril a celý čas som ju s obdivom sledovať. Greta Gerwig je tu opäť v role, ktorá jej perfektne sedí a dostal som od nej to čo som čakal. Možno som už na to zvyknutý, ale rád sa na ňu pozerám a sledujem jej charizmu. Okrem toho je film plný skvelých a originálnych vtipov. ktoré skutočne človeka pobavia. Na správnom mieste to funguje. Film má ideálnu charizmu, dobré nápady, svieže dialógy, podľa mňa to proste funguje. Možno by mohol plynúť trošku lepšie a zrýchliť trošku tempo, ale postavy sú podľa mňa natoľko skvelé, že celý čas ma to nijako neiritovalo. Podľa mňa ide o film, ktorý rozhodne stojí za to vidieť. Čeknite si ho a spravte si vlastný úsudok. Hodnotenie: A ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Zvláštně natočený film, jakoby s festivalovým nádechem, ale s naprosto dokonalým a úžasným scénářem. Líbilo se mi na začátku postupné seznamování s postavami a vývoj hlavního hrdiny. Průběh filmu je trochu slabší a občas jsem se nudila, ale konec to vše opět napravil. Líbilo se mi, že postavy říkali, co se s nimi stane, jakoby to byla samozřejmost, jakoby na to čekali. Super nápad a úžasná Greta Gerwig (ty červené vlasy jí seknou). ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých filmov, ktoré sú celý čas na 5*, ale v závere rozmýšlate, prečo im ich nedať. Ten dôvod je vlastne len jeden: nevýrazný mužský protagonista (a jeho ešte menej výrazný predstaviteľ). Chápem tú myšlienku, že bol vlastne vedľajšou postavou v príbehoch žien, ale na môj vkus bol upozadnený až moc. Tak moc, že sa z neho - v jeho nevyargumentovaných pubertálnych náladách, stala vlastne značne otravná postava (aspoň ja som ho neznášal, pričom som ho nemal neznášať, neznášať som mal Elle Fanning - s ním som mal súcitiť). Zvyšok super, klasický Mills. Presne 90%. Chýbajúce body prihadzujem za ten menzes. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Matróna, o ktorú by som neoprel ani bicykel, je zmätená zo života, z výchovy syna a vlastne zo všetkého. Fajčí jednu od druhej a čuduje sa, že umre na rakovinu. Potom tam sú dve marhy, ktoré sú zmätené už len z princípu, bijú sa o miesto na plátne a snažia sa vychovať 15 ročného spratka. A on má piči a chce si len žiť po svojom. Proste, niekto nad tým scenárom sedel dlhé hodiny. Nie, ďakujem, nikdy viac. 1 z 5 ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Tak nějak jsem očekával, že tohle bude dobrý film. A ono se skutečně ukázalo, že to je dobrý film. Jsou zde výborné herecké výkony, je to ze života a jsou zde příběhy, které vás dovedou oslovit. Billy Crudup je pro mě herec, na kterého se vždy rád kouknu. Prostě se to tak pěkně sešlo. Nevytrhlo mě to, neohromilo, ale potěšilo. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (2)

  • Mike Mills tvrdí, že film je založený na pravdivých udalostiach a všetky ženské postavy vo filme sú založené na ženách, ktoré ho ovplyvnili pri dospievaní. (dwdb)

Reklama

Reklama