Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(viac)

Recenzie používateľa Arkanoid k tomuto seriálu (5)

Semestr (2016) 

Je lepšie sledovanie hlúpych videí, debata, čo kúpiť, diskusia o tom, ktorá pornstar je lepšia alebo celkové preskakovanie z témy na tému bez hlbšieho významu? Vzťah dvoch fyzicky vzdialených ľudí je tu zobrazený dosť skratkovito a prokrastinuje kvôli vyššie uvedenému a tak jeho zobrazenie nemá veľkú hodnotu. Akékoľvek využitie tém konzumnej spoločnosti bolo lepšie zobrazené v Black Mirror. ()

Září (2016) (E01) 

Navnadenie na postavy zatiaľ veľmi nefunguje, hlavní hrdinovia páru sa snažia byť skôr pozérmi a pseudointelektuálmi viac ako normálnymi ľuďmi. Forma príbehu cez monitory a skype ukazuje len zahltenie informáciami a nemožnosť a neochotu sústrediť sa tak na komunikáciu s človekom, čo je síce autentické, ale príbehu ako takému to ubližuje v tom, že je to len rozhovor o veciach minulých, ktoré by boli podané lepšie z prvej ruky - a to priamym zobrazením deja v prítomnom čase bez otravného pozerania sa len na záznamy udalostí - fotky a videá. Vďaka takejto forme ale vidno viac, ako postavy reagujú na konfrontáciu s postnutými materiálmi - či hovoria pravdu alebo si ju podľa potreby upravujú. Ak to má ale definovať filmového fanúšika a snažiť sa ho preniesť od monitorov do reálneho sveta, tento zámer funguje na výbornú. ()

Listopad (2016) (E03) 

Síce konflikty sa dejú, aj pri volaní a pozeraní na seba cez monitory, no absencia osobného kontaktu ich zobrazenie oslabuje. Nedá sa fandiť ani jednej postave, lebo obaja majú tajomstvá, ktoré nechcú povedať tomu druhému, respektíve ich povedia bez toho, aby tomu druhému dali šancu adekvátne reagovať. Obaja vzťah neprežívajú naplno kvôli zahlteniu sa informáciami a tak nevnímajú svoju komunikáciu. Kým sa v epizóde dostaneme k niečomu hodnotnému, musíme prekonať tony informačného balastu. ()

Leden (2016) (E05) 

Témy ako strach o priateľa, párty a nevera, nedôvera vo vzťah výborné, len spracovanie ich silu ubíja. ()

Únor (2016) (E06) 

Suverénne najslabšia epizóda. Tém veľa nepobrala, rozobrala dávno videné a zažité. Tvorcovia zobrazili postavy aj mimo monitorov, ale veľký priestor to nebol. Akékoľvek využitie tém konzumnej spoločnosti bolo lepšie zobrazené v Black Mirror. ()

Reklama

Reklama