Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (viac)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 59 min (Minutáž: 34–74 min)

Predloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrajú:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(12) / Epizódy(133)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (28)

American Horror Story (2011) 

Moje stvorhviezdie plati, len ak by som zohladnoval kvalitu prvych piatich serii. Nasledovne serie su uz ledva priemerne a tie zaverecne zbytocne. Posledne styri serie mozete preto uplne vynechat a nepripravite sa o pozitivny divacky zazitok. ()

Murder House (2011) (S01) 

Nevidany jav zastupenia kvalitneho mysteriozneho horroru v serialovom stvarneni. Spatne hodnotim prvu seriu ako velmi dobru (cca 85%). Temna, tajomna atmosfera, vyvoj a originalita postav, efekty, komplexna technicka stranka i inteligentne dialogy a jedinecnost stvarnenia 12dielneho pribehu su divacky navykove a celu seriu som zhltol behom par dni. V sucasnosti tyzden, co tyzden netrpezlivo cakam na kazdy dalsi diel serie druhej, ked prostredie psychiatrickej liecebne v rukach radovych sestier, rozhodne este pridalo na tazivej atmosfere a i toho horroru si clovek skutocne uzije viac. Psychologia postav a dejove zvraty dvojky, ci dychberuce nervydrasajuce sceny su o dost hutnejsie a pokial sa posledne diely vyrazne nezhorsia bude to i na 100%. Uz len neprijemne usi-sponujuce uvodne titulky perfektne naladia do spravneho rozpolozenia. Som zvedavy ako nakoniec producenti previazu serialovu sucasnost s dejom sanatoria z minulosti. Verim ale, ze to bude stat za to. Jednoznacne odporucam. Pre mna osobne milnik horroroveho serialu. Doplnim po uzavreti druhej serie. DODATOK: Druhykrat som s otcom dosledoval prvu seriu a musim na prekvapenie povedat, ze prisla o poznanie slabsia. Dokonca postava otca rodiny a starsia blondata suseda mi prisli otravne. Od posledneho vzhliadnutia sice ubehlo len par mesiacov a teda je to mozno tym, kazdopadne pocit je pocit a preto moje dojmy z prvej serie klesaju na 70%. Z druhej mam za sebou aktualne akurat 11tu a teda zrejme predposlednu cast. SPOILER: Mimozemsky unos, ktory sa crtal uz v predoslych castiach mi na atraktivnosti znacne ubral, ale latka je stale slusne vysoko. Som zvedavy ako to pani reziseri nakoniec uzavru. ()

Freak Show (2014) (S04) 

Freak Show hodnotim ako zatial najslabsi zo vsetkych serii. Skoda, dalsia seria bude snad vyrazne lepsia. I atmosfera bola uz mimo a par dielov bolo i podpriemernych. Nic viac sa k tomu napisat neda. Treba vidiet a utvorit si nazor. ()

Hotel (2015) (S05) 

Velmi vydarena seria. Klobuk dole pred Lady :). Co je ale hlavne, ma to svoju atmosferu a riadnu porciu vynikajucich postav. Od recepcneho/nej az po master-mind killera - retromrtvaka. :) Osobne ma velmi potesila i Chloë. Paradicka. Vitam volbu novych hercov a teda priliv novej krvi. Trosku ma sklamala absencia Lily Rabe. Kazdopadne funguje atmosfera a cely ten zvlastny dej dava zmysel. Odporucam. ()

Roanoke (2016) (S06) 

Zo zaciatku velmi slusny, atmosfericky rozbeh z vidlakova. Avsak 5tou castou to malo cele skoncit. Reality-show nadych uz nestal za nic. Akoby particka amaterskych filmarov skusala natocit svoj prvy slasher. Skoda. Tesim sa na 7mu seriu. Dufam, ze bude stat za to. Tato bola z tych slabsich. ()

Den voleb (2017) (S07E01) 

Zatial znacne sklamanie. A ze mi ten protivny "jakot" liezol na nervy. Dokopy sme sa nedozvedeli nic, ci je mamka so synkom len uletena, alebo sa s nimi niekto pohrava. Ako do toho zapada posahany blondacik, tiez nedava moc zmysel. Zatial slabota. Dufam, ze sa to slusne rozhybe, inak toho necham.... ()

Apocalypse (2018) (S08) 

Zacalo to velmi slubne, do momentu tych dvoch pakov s parukami a hlupuckeho "syna temnoty", potom to slo zial uz len dolu vodou. Skoda, dufal som ze AHS konecne urobia seriu, ktoru si zasluzime. :) Zial, podla mojej mienky, jediny slusny horrorovy, a nielen, pocin je momentalne len The Haunting of Hill House. Toto je slabucky priemer, do ktoreho sa to preklopilo asi v polovici. Bude este 9ta seria? A ak ano, bude konecne kvalitnejsia? ()

Tábor Redwood (2019) (S09E01) 

Zatial to vyzera ako dost zvlastny zart s recyklaciou hororovych killer vyvrazdovaciek typu Halloween z 80tych rokov. Ma to ten nadych retra a par vypatlanych postaviciek tiez z toho obdobia. Zhruba takych, aby ste mali koho na platne popravovat. Zial s takmer nulovou atmosferou, kedze je to totalne predvidatelne a cele akesi naivne a prvoplanove (utek...i dalsie veci). Uvidime, ale nemyslim, ze sa to nejak vyrazne odlepi od dna. ()

Double Feature (2021) (S10) 

Nevybocujuci priemer, zaujimavy cca 2-3 casti, potom uz len zotrvacnostou speje k tomu, co mnohym dojde. Od siesteho dielu to vsak dostane uz uplne absurdne obratky. Zvraty, mimozemstania, reptiliani a podobne blbosti, co som uz preletel len rychloposuvom, lebo slo o strateny cas. Ale prvych spominanych pat dielov sa dalo pozriet. Herecky jednoznacne najlepsie hodnotim Evan-a Peters-a a tiez velmi podareneho Culkin-a, ktory si v tomto snimku robi aj srandu zo seba a svojho padu na dno. Odklon od otravnej krpatej huslistky mohol byt ukonceny inak a zabavnejsie. Prvych pat casti priemer, ked vsak zohladnim i ten paskvil od asi 7meho dielu, maximalne dvojhviezdie. ()

Mys hrůzy (2021) (S10E01) 

Velmi mi chybala uvodna genialna zvucka. :) Namet, co sa nam ukazuje, nie je sice z najoriginalnejsich, ale zatial ma obyvatelia mestecka celkom zaujali. Zvlast podivna dvojka "spevakov" a "bleduliaci" s "robotickymi" pohybmi. S pilulkou si myslim, ze sa rodinka nikam nepoprace, kedze si dali tu pracu predstavit nam nove pomery. Uvidime, zatial to ma celkom nasliapnute, i ked uz si obcas vidno dovody, pre ktore mala kvalita serialu klesajucu tendenciu. Snad tento kusok pomoze vylepsit reputaciu. ()

Bledí (2021) (S10E02) 

Hm, citatelne je to cim dalej viac. O dcerke to bolo jasne hned. Teraz este mamina a budu opat "stastna" rodinka so spolocnym stravovanim na bezdakoch a inych. Ach jo. Zatial mi vsak herecky jednoznacne najviac imponuje Evan Peters. U ostatnych vnimam obcas dost silny afekt. Hej, nezdielam tunajsie nadsenie. :) ()

Žízeň (2021) (S10E03) 

Slabsi priemer. Nemozem si pomoct ale tie stereotypy su vazne dost citatelne a nie moc originalne. A hlavne postrada to i zakladnu logiku. Pretoze pri stupajucich poctoch prezentovanych vrazd mate povinnosti ohlasit to vyssie. Ach jo a to som dufal, ze konecne latka stupne aspon na urovne niektorej z prvych 5tich serii. 45% Okrem Petersa celkom chvalim i vykon "jednoducheho fetaka Culkin-a". :) ()

Krvavá hostina (2021) (S10E04) 

Potesil velmi zaujimavy retrospektivny vylet do minulosti a objasnenie toho, ako prebehla "prva, druha i tretia faza "testovania" :) Za mna asi najlepsia epizoda z tych 4och, co som doteraz pozeral. Paci sa mi, ako si Culkin vie sam zo seba urobit srandu. 65% Za hlavny dovod uspechu pokladam to, ze sa nezaobera afektovanymi clenmi nasej "rodinky". ()

Manipulace (2021) (S10E05) 

Od "starostlivosti o matku" to uz bola len povinna jazda po jej "zombie-mod". Nebyt pribehovej linie z miestnou smaskou a bezdomovkynou bolo by to ledva na dvojhviezdie. Bieda. 45% ()

Zima zabíjí (2021) (S10E06) 

Konecne to "alchymistka" rozbalila a so svojou "agentkou" rozsieva pilule vo velkom. Btw. kto cakal v zavere pri tom spustenom okne, ze jej niekto rozsape ten tmavy krcik? :)) Uz to dopozeram len zo zotrvacnosti a miernej zvedavosti, kam az to tvorcovia splachnu. Opat len mozeme skonstatovat, ze sa kvalita celeho kultovneho serialu limitne blizi .......nadol. Inak, kto este dufa, ze to aspon zakoncia nejakou chutnou a grafickou smrtou postavy krpatej a drzej SS-nadradenej Kiery? :) Uz len z k "karmickej spravodlivosti" by sa o to mohla postarat ta nova badass policajtka v mestecku.... ()

Zaveďte mě k vašemu vůdci (2021) (S10E07) 

Po zhliadnuti niecoho takehoto ma americky divak k dispozicii adekvatnu poznamku: "What the actual f..ck! Ciernobiela cast...ok, ze sa jedna o "film" sa mozeme domnievat...bullshity, co pustali mladi z huby a nasledne kopenie jednej sprostosti na druhu vsak nikto neomluvi snahou o "coolovost", ci "art". Od odpadu to fakt nemalo daleko..ach jaj.....boli "tehotni chlapci intelektualne na urovni tvorcov tejto epizody?? Recnicka otazka. Pretoze boli. Bud to, alebo len nemam k dispozicii adekvatne "stimulanty", co by mi "otvorili mysel." ()

New York City (2022) (S11) 

Jedna z najslabsich serii AHS. Celkovy dojem bol pre mna skoro ako z hraneho dokumentu. Sice uvodne diely maju akusi atmosferu a je tu dokonca i kriminalna linia, zial neskorsie epizody uz su viac-menej artove dokumenty. Nehovoriac o absencii prvkov hororu ako takeho. Slabucky priemer. 38% ()

Něco se blíží (2022) (S11E01) 

Dufal som, ze nam tvorcovia dopraju konecne seriu s atmosferickou  ducharinou, ci poriadnu mysterku. Skoda. Zasadenie je do New Yorku 70's - 80's, prostredie gay komunity, barov a vztahov, viac-ci-menej promiskuitnych. Su bud na okraji, ci sa skryvaju. Prva epizoda ma touto liniu "nezahackla". Zvlast, ked "leather-daddy" zatial iba hrozivo postava. Dufam, ze v nejakej epizode uvidime, ako si vychutna postavu Zachary Quinta - iny slizak. :) Zaujala ma skor linia s udajne chorymi zvieratami na pevnine. Snad nas caka zaujimava spojitost. Kazdopadne, neposobi to lacno, dialogy moc nerusia, ale tema ma moc neberie. Snad sa to rozbehne v dalsom dieli poriadne. Z predoslych serii si herecky vybavujem len Leslie Grossman a tusim este jednu zensku postavu. ()

Děkuji za vaše služby (2022) (S11E02) 

Ten song v gay-bare ma tym textom dostal...:) "daddy's milk is hazy..." cisty bizar. Zda sa, ze otravny Quintov charakter tu bude kazdu epizodu. Uz sa tu ukazuje urcity vzor. Virus na ostrove v predoslej casti a teraz u gay pacientov bude zrejme pociatok objavenia sa virusu AIDS. Zial, atmosferou ma to moc nevtiahlo. Btw., prihliadnuc na momentalnu situaciu na Slovensku po tom teroristickom cine toho zmrda na Zamockej (sorry za vyraz, ale presne ho popisuje) pri sucasne rozdelenej spolocnosti, sa u jej velkej casti tento serial stretne s odporom. Od serialu vsak ocakavam viac, zvlast ohladom na jeho nazov. Zatial to je viac-menej thriller. Inak, to prerastene hoviadko v kozi je tak vrtke, ze aj bystremu zraku vedkyne len tak zmizne z oci!? Inak ho v pohybe nikdy nevidime....chjo, lacne. ()

Kouřové signály (2022) (S11E03) 

Nebyt samotneho akcnejsieho zaveru, unudili by sme sa. Slabsi priemer. Btw. Big Daddy sa teda vie nakoniec aj nieco ine, ako len pozovat. :) ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (viac)

Reklama

Reklama