Reklama

Reklama

VOD (1)

Spisovatel s rodinou se na zimu odstěhuje do odlehlého pobřežního města. (Disney+)

Recenzie (13)

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Velmi mi chybala uvodna genialna zvucka. :) Namet, co sa nam ukazuje, nie je sice z najoriginalnejsich, ale zatial ma obyvatelia mestecka celkom zaujali. Zvlast podivna dvojka "spevakov" a "bleduliaci" s "robotickymi" pohybmi. S pilulkou si myslim, ze sa rodinka nikam nepoprace, kedze si dali tu pracu predstavit nam nove pomery. Uvidime, zatial to ma celkom nasliapnute, i ked uz si obcas vidno dovody, pre ktore mala kvalita serialu klesajucu tendenciu. Snad tento kusok pomoze vylepsit reputaciu. ()

stitch7 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tyjo, to bylo pokoukáníčko! Myslím, že takhle stylový start nemělo AHS už pěkně dlouho, viděl bych to tak na Hotel! Šedý nádech tomu dodává pěkně ponurou atmosféru, práce s kamerou byla výtečná, a pěkně rychle se bez nějakých okolků šlo do akce. No prostě mám fakt radost, tak to snad takhle vydrží! Sarah mě ve své roli fakt pobavila :D ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Harry, spisovateľ ktorý prežíva vo svojej tvorbe krízu, sa spolu so svojou tehotnou manželkou a dcérou Almou nasťahovali do malého opusteného pobrežného mestečka Provincetown kde dúfa že nájde novú inšpiráciu. Mestečko hneď od začiatku začína odkrývať rôzne tajomstvá...policajný šef žena afroameričanka, nefunkčná rodina je pochopiteľne bielej farby pleti a dojde aj na pilulky, pretože fet je ďalšou z obľúbených tém libtárdnej propagandy. Ale odhliadnuc od toho výborný úvod. ()

SilverC 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pilotný diel série bol vážne vydarený. Páčila sa mi celková výprava a zasadenie deja do takéhoto prostredia. Diel mal neskutočne hutnú a pochmúrnu atmosféru. Ústredná rodinka bola konečne normálna a nie nejakí podivíni (aj keď to sa asi razom zmení…) A teraz si s tými podivínmi budem protirečiť ale prišlo mi, že jediná TB Karen bola príčetná a vravela Harrymu skutočnú pravdu. Taktiež herecké výkony boli super, strih a zábery pôsobili konečne po dlhej dobe zaujímavo + taktiež hudba bola dokonalá. Mal som pocit že sledujem staré dobré AHS :) ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

„Is it dead?“ „Very.“ Spočiatku púta pozornosť nádherná príroda čiastočne zalesnenej pláže a okolia natočená tradične kvalitnou kamerou seriálu s presným strihom tvoriacim napätie. Finn Wittrock a Lily Rabe tu hrajú manželov, ktorí majú malú dcéru a sťahujú sa. Ich tváre mal divák doteraz vďaka tomuto seriálu zafixované ako predobrazy psychických porúch, takže sa dajú zdanlivo normálne herecké úlohy príčetných ľudí považovať pre nich za výzvu. Nádych hororu prináša ich malá dcéra, cestou autom počítajúca roadkill zver. Prvý, skoro skutočný šok prichádza s maskou Sarah Paulson, ktorá vydesí a zároveň ju chcete aj poľutovať. Evan Peters spolu s Frances Conroy tvoria spevácke duo miestneho baru, ktoré rado pozýva na pohár červeného novousadlíkov. Adina Porter v úlohe šerifky vyzerá o dosť staršie, ako v Roanoke. Macaulay Culkin hrá zase sebavedomého bisexuála prostitúta. Spisovateľský blok zatiaľ pripomína The Shining, no chcelo by to oveľa väčší dom a nakoniec sa to bude uberať iným smerom. Chľastať sa ale začína už do 20. minúty. Upíri, pripomínajúci zombie kreatúry nie sú zatiaľ úplne využití, čo je škoda, lebo donekonečna sa ich hrôza bez akcie využívať nedá. Zamrzí, že akčné scény s nimi nie sú už od začiatku. Šlo tu viac o rozohranie postupného vývoja charakterov/hlavného hrdinu, čo môže byť ešte kvalitne spracované. Možno kvôli epidémii koronavírusu tu nie je žiadne podanie si rúk, len dotyky v rodine. Slušný úvod, ktorý mohol aj viac pritlačiť a s nádejou dúfam, že ďalšie epizódy tak učinia. Výraz detskej herečky Ryan Kiera Armstrong v jej poslednej scéne epizódy vyzerá, že sa šla popukať od smiechu, čo mi na profesionalite nepridáva. „You‘re not allowed to die in here.“ Jazykové okienko: strike someone as something. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (2)

  • Název této epizody je též název filmu Cape Fear (1991), ve kterém hrála Jessica Lange, která hrála v seriálu: Constance Langdon, Sestru Judy, Fionu Goode a Elsu Mars. (Knowho)

Reklama

Reklama