Reklama

Reklama

Chasing Trane: The John Coltrane Documentary

  • Nový Zéland Chasing Trane: The John Coltrane Documentary
Trailer

Videá (1)

Trailer

Recenzie (6)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Další z těch dokumentů, u kterých jsem rád, že jsem je viděl, protože mi představily zajímavou osobnost. Nejsem fanoušek jazzové hudby a jméno Johna Coltrana jsem zaslechl možná jen párkrát v životě, aniž bych o něj projevil zájem. Díky snímku aspoň vím, že byl pro hudbu velmi důležitý. A že jazz stojí za poslech. ()

baclajean 

všetky recenzie používateľa

Spôsob, akým tento dokument spracovali, ma vôbec neoslovil, čo sa pri dokumentoch tohto typu vôbec nestáva. Asi výnimka potvrdzujúca pravidlo. ()

Reklama

rowdys 

všetky recenzie používateľa

Chyba tomu rozpravacsky um a vizualne zrucnosti Kena Burnsa. Tvorcovia pritiahli na interview kopu velkych mien, no polovica z nich nema co povedat, alebo nedostava priestor, ktorym sa plytva na miestach, ktore obsahovo akurat rozbijaju flow filmu a mali skoncit na podlahe strizne. Pripadalo mi, akoby naraciu reziserovi diktovali viac dostupne archivne zabery, nez snaha suvislo vyrozpravat zivotopis. Dobry dokument sa spozna tak, ze po zhliadnuti strhne aj divaka temou predtym nedotknuteho. Chasing Trane je vsak akurat tak casto nezazivnou background vyplnou na nedelne poludnie stravene klepanim reznov. Nekonvecny muzikant ako Coltrane si zasluzil viac nez len pokrcenu konvencnu docu sablonu. ()

LandersoN 

všetky recenzie používateľa

Dokument tím jak je nasnímán ničím nevybočuje, obsah zato vystačí dostatečně. Pokud máte jazz rádi, tak je to prostě must see. Pokud ne, tak by vás mohla oslovit osobnost a vnímání světa v těžkých časech válečných. ()

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Meno John Coltrane som samozrejme už poznal, ale keďže jazz zvyčajne nepočúvam, tak som nevedel, že až takou legendou bol. A ani to, že zomrel tak mladý. V tomto dokument splnil svoju úlohu. Ale forma bola priemerná, nijak nevybočila z bežnej štruktúry, kde sa známi ľudia z fachu, alebo rodinní príbuzní vyjadrujú k jeho životu. Našli sa aj veľmi známe osobnosti, ktoré mali čo povedať, ako napríklad Bill Clinton, Carlos Santana, čí rapper Common. Dokument nahovoril pár vetami Denzel Washington. Bluray bonus obsahuje rôznorodé prípady "obyčajných" ľudí, ktorých významne v živote ovplyvnila hudba Johna Coltrane-a. Takže dokument môžem odporúčiť buď fanúšikom jazzu, alebo takým, ktorí majú záujem dozvedieť sa viac o tejto legende, tak ako ja. ()

Reklama

Reklama