Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Multimilionár Tom Mullen (Mel Gibson) je zakladateľ a majiteľ úspešnej leteckej spoločnosti, ktorý žije s manželkou Kate (Rene Russo) a 12-ročným synom Seanom (Brawley Nolte) v luxusnom byte v New Yorku. Pri dobročinnej akcii však Tomov syn uprostred stovky ľudí náhle zmizne bez stopy. Neblahé tušenie rodičov sa čoskoro potvrdí: Sean bol unesený a zločinci žiadajú od Toma výkupné 2 milióny dolárov, ktoré treba doručiť do 48 hodín - inak chlapec zomrie... Špecialisti z FBI odporúčajú výkupné zaplatiť, ale pri odovzdávaní peňazí sa dopustia osudovej chyby a jedného z únoscov zastrelia skôr, než stihne čokoľvek prezradiť. Tomov syn sa tak ocitá na prahu smrti, navyše ďalšie pátranie FBI je bezvýsledné. Vzápätí Tom dostáva od únoscov druhú šancu a nové inštrukcie. Cestou na určené miesto však Tom náhle pochopí zdrvujúcu pravdu - ak zaplatí, nikdy viac svojho syna neuvidí. Únoscovia totiž nebudú mať dôvod vrátiť dieťa rodičom a radšej ho ako nebezpečného svedka zlikvidujú. Dané slovo pre nich nič neznamená a všetky kroky FBI zatiaľ situáciu len zhoršili. Je treba konať! Tom preto úplne zmení taktiku a ujme sa iniciatívy - v priamom televíznom prenose osloví šéfa únoscov, ukáže mu 2-miliónovú hotovosť a sucho oznámi, že z peňazí nedostane ani cent, pretože už nie sú výkupným, ale odmenou za jeho hlavu. Ako sa zachová únosca? Druhé kolo boja o život Tomovho syna sa začína... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (319)

Aiax 

všetky recenzie používateľa

Mel Gibson nikdy nenatočil nic, co by se byť jen o mikrometr odchýlilo od spolehlivé vyšlapané pěšinky divácky vděčného filmu. I tohle je, fotbalovou terminologií, tak "zabetonované", až hrůza. Je zvláštní, že u většiny ostatních mi ta předposranost a hra na jistotu nevadí, jen ten Gibson mi je trnem v oku. Výkupné nikoho neurazí, ale to je tak to nejlepší, co se o tomhle filmu dá říct. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Majitel velké letecké společnosti Mel Gibson, kterému unesli syna, bere spravedlnost do svých rukou. Odmítá vyjednávat s únosci, kterým nevěří, stejně tak jako policii. Stanoví vlastní pravidla, která jsou asi pěkně riskantní a výkupné za syna nezaplatí. To je sice hezké, ale film právě v této chvíli ztrácí na věrohodnosti a takováto oklika, nebo originální prvek je stejně k ničemu, protože pak už se nic překvapivého neuděje a thriller skončí tak předvídatelně, že nechápu, proč si tvůrci sami tak komplikovali život, když stejně nabídli hollywoodský konec. A co taky čekat od režiséra Rona Howarda. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Klasická zápletka, kdy se unese potomek bohatého podnikatele a v naději na odčerpání životních úspor tohoto byznysmena, kuje únosce pikle a zápletky tak, aby dotyčný obchodník o své dolary skutečně přišel. To by to ale nesměl být Mel Gibson! Pokerový hráč s železnými nervy hadra! Být paní byznysmenovou, tak mě z něj trefí šlak a pak svého muže asi uškrtím tkaničkou od bot před zraky rovněž vyděšeného agenta FBI! Nebo naopak. Fakt dost dobré ... i když tento film znám jako své po půl roce prošlápnuté boty ze Sportissima, pokaždé mě baví! ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Nečekal jsem tak zajímavou podívanou. Pravda, ze zaběhnutého scénáře vyděračských dějových linek se vynořilo pramálo čistě originálních nápadů. Díky hereckým výkonům hlavních představitelů však nemohla být o nudě řeč a vcelku s úspěchem jsem přečkal i samotný závěr, který snad musel být všem jasný. Ron Howard předvedl dobrou práci, řekl bych - poněvadž při dvouhodinové metráži mohlo vše dopadnout podstatně hůř... ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Pozrel som si tento film asi tretí krát a som spokojný. Nie som expert na režijnú prácu Rona Howarda, ako časť hodnotiteľov (veď som od neho videl iba skvelé Apollo 13), ani sa nehodlám príliš rozpisovať. Na nadpriemerné hodnotenie mi postačuje, že film je vďaka premene dvoch melónov z výkupného na odmenu pre udavača veľmi dobre zapamätateľný. A to sa o mnohých, aj lepšie hodnotených, filmoch povedať nedá. A keby mal stráviteľnejší záver, s pridaním hviezdičky by som neváhal. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (27)

  • Keď dochádza k výmene peňazí, Shaker (Gary Sinise) povie Mullenovi (Mel Gibson) cez vysielačku: "Veľa šťastia, Lennie." Toto je odkaz na postavy Lennieho Smalla a Georgea Miltona z románu Johna Steinbecka "O myšiach a ľuďoch". Sinise hral Georgea Miltona vo svojej filmovej adaptácii O myšiach a ľuďoch z roku 1992, ktorú režíroval a produkoval. (Arsenal83)
  • Natáčanie bolo o niekoľko dní oneskorené z dôvodu Gibsonovej akútnej appendoktómie. (fishki)

Súvisiace novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (viac)

Reklama

Reklama