Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V rodine Hartmannovcov sa stále niečo deje! Čerstvá dôchodkyňa Angelika (Senta Berger) sa po návšteve utečeneckého domova rozhodne „adoptovať“ žiadateľa o azyl Dialla (Eric Kabongo), aj napriek veľkej nevôli svojho skeptického manžela Richarda (Heiner Lauterbach). Príchod mladého Nigérijca Dialla, ktorý sa krátko na to nasťahuje do domu Hartmannovcov, so sebou prinesie množstvo udalostí a nedorozumení. Skomplikujú životy Angelikiných a Richardových dospelých detí Philipa (Florian David Fitz) a Sophie (Palina Rojinski), ale tiež ohrozia ich manželstvo aj Diallove šance na integráciu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (40)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Z Němců se poslední dobou stávají komediální králové. Vítejte u Hartmannů je totiž komedií, která si nebere servítky a docela otevřeně mluví o uprchlících v Německu. Nejlepší je, že máma Hartmann je zastánkyně a táta Hartmann už toho všeho dění má tak trochu plné zuby. Jelikož ale táta Hartmann nemá hlavní slovo, což je jasný, tak si máma Hartmann vymyslí akci a nakvartýruje si jednoho uprchlíka domů. Dobré ale je, že uprchlík je sympaťák. Také je super, že tu občas Němci rozjedou fakt hodně slušný narážky. Škoda ale, že to tak nějak nedotáhli do konce. Tomu rasistickému podtextu totiž tak nějak dojde dech. ()

curil 

všetky recenzie používateľa

Německá komedie natočená na základě   aktuální imigrantské problematiky a soužití   jedné německé rodiny z horních deseti tisíc.   Nudící se panička ve vleku své bláznivé   kamarádky Heike se rozhodne poskytnou ubytování   jednomu uprchlíkovi. Tvrdohlavá babička si své   prosadí i přes nesouhlas svého manžela   Richarda a syna Philipa. Následuje řada   nedorozumění, hádek v rodině, údajně   humorných situací, při kterých jsem se   nebavil. Nesedl mi námět ani styl německých   televizních filmů. Senta Berger v hlavní roli   to nezachránila a nejlepší byl Heiner   Lauterbach jako její domýšlivý manžel dr.   Hartmann. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Nvm čo bolo skor, či francúzska verzia či toto. Obe sú však podobné. Na jednej strane chcú ukázať, ako je tá krajina fajn a ako im zbierač bavlny v dome nevadí, na strane druhej im to dáva okolie vyžrať. A nedostaneme sa ani do roviny realu a ani do roviny uletej komédie. Politicky korektné a názorovo sterilné. Tak či ona, Nemecko je v píči. 1 z 5 ()

ChArLeNe 

všetky recenzie používateľa

Z politického hľadiska podľa mňa predkladá vyvážený pohľad na problematiku imigrantov - sú prispôsobiví imigranti, a sú imigranti, ktorí chcú druhých naverbovať, že niektorí nemci chcú pomáhať no zároveň majú aj obavy, a niektorí hádžu všetkých imigrantov do jedného vreca (ľudia, ktorí sú rôzne politicky naklonený je realita, a naštvať sa na to, že to film ukazuje je strach pozrieť sa do zrkadla). No tento film je viac než len film o imigrantovi. Je o „Hamsterrad / rat race”, a syndrómu vyhorenia a ako to môže negatívne vplývať na zdravie človeka a jeho vzťahy s rodinou. O výbuchoch zlosti, a ako tie môžu negatívne vplývať na zdravie človeka a jeho vzťahy s rodinou a s podriadenými. Preto dávam vyššie hodnotenie. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Vo svojej podstate to nebolo zlé, ale vôbec by som nebol proti keby to bolo poňaté viac dramaticky a menej teatrálne. Žánrovo mi to až tak nesadlo. Keby sa to neodohrávalo v Mníchove a nehrali v tom nemeckí herci, tak by som to svojim štýlom bez váhania zaradil do francúzskej kinematografie. No neviem či je pre Nemcov zrovna toto správny vzor, keďže posledné roky práve Nemecko točí fakt vydarené dramédie. Námet film bol fajn, spracovanie sa mi až tak nepáčilo, keďže to občas pôsobilo fakt priam groteskovo. Na druhú stranu, niektoré scény (ktoré boli síce prehnané) ma úprimne pobavili. Takže celkový dojem je v konečnom súčte niekde v rámci priemeru. 3* ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (5)

  • Ve filmu zazní také písnička „Chöre“ od Marka Fostera, u níž je oficiální klip doplněný scénami z tohoto filmu. (asdfasdf)
  • Film byl dotován z FilmFersenFonds Bayern, a to 900 000 euro. (asdfasdf)
  • Natáčelo se od 3. května do 4. července 2016 v Mnichově. (asdfasdf)

Reklama

Reklama