Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trpká cesta k svetskej sláve, utajený či skrytý smútok komikov. Ale aj nevšedný životný príbeh geniálneho amerického herca, komika a režiséra Bustera Keatona, u nás známeho pod menom Frigo – to všetko veľmi výrazne poslúžilo autorovi Stanislavovi Štepkovi, aby napísal na základe spletitých životných osudov veľkého amerického klauna svoju prvú neradošinskú hru Sláva. Stanislav Štepka vo svojej hre nechce ilustrovať iba pútavý životný príbeh a cestu za slávou tohto jedinečného filmového tvorcu, ale najmä to iné, neprebádané a vábivé, čo svetská sláva prináša: rozčarovanie, trpkosť, dezilúzie, životné prehry a pády. A keďže dobová hra Sláva podáva javiskovú správu o ceste za slávou svetového komika, všetka tá trpká životná skúsenosť je v inscenácii RND bohato vyvážená humorom, skvelou dobovou hudbou, piesňami, tanečnými a artistickými výstupmi. (STV)

(viac)

Recenzie (3)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Bohužiaľ, tak ako v známej reklame sa konštatuje, že "tohle není Jim Beam", tak musím aj ja o dopozeranej Sláve konštatovať "toto už nie je Radošinské naivné divadlo". S nevôľou som sledoval, ako sa postupom času RND muzikalizuje, ako noví herci nedosahujú úrovne pôvodných a pri Sláve zisťujem, že ani môj obľúbenec Stanislav Štepka už nepíše tak, ako písaval. Stále je to ešte pozerateľné, ale výnimočné momenty už netryskajú, treba si na ne počkať. Niekedy dosť dlho. Napriek všetkému verím, že je to iba prechodné zakolísanie v repertoári úspešného divadla pod taktovkou mimoriadne úspešného a plodného autora. ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Úžasná podívaná, rozjařující a rozjasňující duši... Pocta Busteru Keatonovi a komikům či komediantům rozdávajícím smích - ostatně jedním z nich je i autor...V sedmdesáti napsat takovou hru úplně na novou notu -a taky zahrát hlavní roli s "gumovým" a stejně vtipným Ondrejem Kovalem- to je k neuvěření. K tomu výborná hudba, tanec, artistická čísla a kousky v rychlosti němého filmu... ()

Drslw odpad!

všetky recenzie používateľa

Hruza des. Smutok a zalost... Strasni herci, strasny scenar, humor nikde a drama tiez nie. Tema totalne mimo nasho priestoru a teda aj chapania...Oproti starym hram je to slabucky odvar, ba ani odvar nie... Vobec netusim zamer celej "hry". Velmi nedostojny koniec S. Stepku. Skoda. ()

Reklama

Reklama