Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Giulia je členkou náboženskej spoločnosti Svedkov Jehovových. Hoci je veľmi nadaná, jej vzdelanie, ambície a osobné vzťahy musia ustúpiť prísnym pravidlám, plynúcim z náboženstva, ktoré jej rodina vyznáva. Giuliin svet, postavený na striktných zvykoch a posvätných náboženských textoch, uviazol v čase a nemilosrdne odmieta každého, kto doň nepatrí. Po stretnutí s Libertom, ktorý pracuje v továrni Giuliinho otca, sa hrdinka ocitá na neznámej pôde: odmieta obmedzenia, ktoré jej ukladá viera. Zisťuje, že ju možno čaká aj iný osud – osud, pre ktorý sa môže rozhodnúť sama. Ľudia v Libertovom robia chyby, nebránia sa novým vyhliadkam a nekladú láske podmienky. Vzťah dvoch mladých ľudí sa neodvratne mení na čistý ľúbostný príbeh, ktorý však hrdinku neúprosne vylučuje z náboženského sveta, do ktorého kedysi patrila. Nežný portrét kvitnúcej lásky na križovatke životných ciest Svetácke dievča mal premiéru na MFF Benátky. (IFF Bratislava)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Na to z akého bigotného prostredia vzišla, bola Giulia až neuveriteľne flexibilná, povolná. Samotný fakt, že do nej autor prevtelil osudy viacerých náboženských renegátov naraz zapríčinil, že film svojou rýchlosťou sklzu po šikmej ploche a překotným mentálnym prerodom protagonistky, pôsobí silene. Hoci vychádza z reality, mal som pocit, že pozerám zaujímavú rozprávku pre dospelých. IFFBA2016 ()

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Režisérsky debut ako hrom. Skvelo vybratá téma, o ktorej sa málo hovorí a pritom sa týka aj veľkého množstva ľudí u nás (prevažne na východe krajiny). No i v našom hlavnom meste mal už asi každý možnosť stretnúť Svedkov Jehovových (buď na ulici alebo aj pred dverami svojho bytu). V Taliansku je ich najviac v Európe. Marco Danieli sa inšpiroval skutočným príbehom, ktorý sa v Taliansku stal a máme vďaka tomu možnosť nahliadúť do života tohto značne tajomnému spolku. A je to pohľad úskostlivý, najmä pre liberálne zmyšľajúce osoby. Ukážka toho, ako niektorí ľudia žijú v neslobodne (v slobodnej krajine!). Dobrý príbeh, scenár a výnimočni herci. Film vyhral na festivale v Benátkach ceny za réžiu a dve hlavné postavy, u nás na Bratislavskom festivale takmer to isté, z hercov sa však u nás ušla cena iba Micheleovi Riondinovi. A pritom predstaviteľka hlavnej postavy, Sara Serraiocco, podala podľa mňa najlepší výkon z celého festivalu. Po filme som sa osobne pýtal režiséra práve na ňu a potvrdil, že týmto filmom prerazila, pozvali ju do Hollywoodu a práve tam natáča nový á-čkový seriál. Vôbec sa nedivím. Mimochodom, bola radosť si podať ruku a pokecať s týmto sympatickým režisérom. (POZOR SPOILER) Ak by to dakoho zaujímalo, prezradil nám o.i., že dievčina, podľa ktorej bol film natočený, nikdy svoje vzťahy s rodinou úplne neurovnala a sú dodnes veľmi komplikované. (KONIEC SPOILERU) Jeden z najlepších filmov festivalu a režiséra Danieliho ako aj Saru Serraiocco treba mať v merku. (IFF Bratislava 2016) ()

Reklama

Saintcrux 

všetky recenzie používateľa

Príbeh o mladej nadanej Giulie, ktorá uniká od jednej závislosti - náboženstva Svedkov Jehovových k inej závislosti - láske k tzv. Bad Boyovi. Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami režiserovej kamarátky. Ako režisérsky debut veľmi podarené, človek sa nenudí ani sekundu. ()

jakeer 

všetky recenzie používateľa

Z môjho blogu k MFF 2016: Film o dievčati z jehovistickej rodiny, vzornej študentky a aktívnej agitátorky v prospech sekty. Hoci najskôr je zanietená do šírenia svojej viery, ale neskôr spoznáva aj obmedzenia, ktoré jej z toho plynú a všetko sa zlomí, keď sa zamiluje do „svetského“ (nejehovistického) chlapca. Vo svojich 19 rokoch teda chtiac-nechtiac opúšťa sektu a začína nový život so svojou láskou. Film je nielen zaujímavou pohľadom do života Jehovistov, ale prezentuje aj spojenie dvoch veľmi odlišných osobností. Taliansko je krajinou s najväčšou jehovistickou komunitou, cca 500 tis. aktívnych členov. ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama