Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna adaptácia divadelnej hry z obdobia SNP. Anica, učiteľka a spojka partizánov, preberie dôležitú správu od Ivana. Jej snúbenec Vilo, ktorý ju nečakane navštívi, je postavený pred rozhodnutie: alebo ju presvedčí, aby správu odovzdala Nemcom a vtedy ostane nažive, alebo v opačnom prípade zahynie. Z tejto situácie nájde Vilo odvážne, ale čestné východisko. (STV)

(viac)

Recenzie (7)

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Excelentní debut. I když inscenační. Naprosto bravurním způsobem vyhrocená situace, životní šachová partie, psychologická hra 4 lidí, která dokáže divákovi o atmosféře Slovenského štátu v tomto období říci vše. Pro československého fajnšmekra naprostá lahůdka. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Martin Huba je nádherně hnusně chladný německý major. A ano, jsou tam i nějací další herci. Jen ten Huba září mnohem víc, než ostatní. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Neprávom zabudnutá inscenačná klasika z obdobia SNP. Komorný a jednoduchý príbeh je umocnený kvalitným obsadením a hereckými výkomni. Tretí komentár. ()

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Koncert slovenských hercov Juraja Kukuru, Martina Hubu, Magdy Vášáryovej v televíznom filme z obdobia Slovenského národného povstania s úplne neočakávaným vyriešením spletitej situácie. Aj šachovými teóriami a nadprirodzenými schopnostiam sa podarí oklamať majora Rennera uskutočniť náročnú diverznú akciu partizánov. ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Komorní psychologické drama z války. 1)  Specifické vyšetřovací a vyslýchací metody mjr. Rennera poutají pozornost, ale nezastíní fakt, že postup Němců je nelogický a očividně se více řídí záměry scénáristů, než skutečnými potřebami._____ 2)  Chtělo by to větší spád._____ 3)  Zajímaví byli pro mě herci ve svém mladém období. 25letá Magda Vašáryová (učitelka), 27letý Juraj Kukura (snoubenec Vilo), 28letý velmi pohledný Milan Kňažko (partyzán Ivan) a 30letý Martin Huba (major Renner), který vypadá o generaci starší. ()

Reklama

Reklama