Reklama

Reklama

Riverdale - Season 1

(séria)
Krimi / Dráma / Mysteriózny
USA, 2017, 9 h 22 min (Minutáž: 42–47 min)

Predloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hudba:

Blake Neely
(ďalšie profesie)

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Archie a jeho parta se na své cestě úskalími sexu, lásky, školy a rodiny zaplétají do temného tajemství městečka Riverdale. (Netflix)

Recenzie (24)

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ok, přiznávám, nechal jsem se nalákat na komenty ve stylu "Twin Peaks nové doby...". Tak Twin Peaks to neni no, s tím to má společné jen tu vraždu mladého člověka a hodně vzdáleně to řešení vztahových problémů. Každopádně v této formě je to zatím klasické teen "drama" o životě mladých lidí, některých šíleně nesnesitelný (Psycho Cheryll), některých šíleně šablonovitých (fotbalový tým, zpěvačky...) a sem tam i sympatických (Naštěstí většina hlavního osazenstva). ()

Marqta 

všetky recenzie používateľa

Na začátku jsem byla hrozně zvědavá, jak to bude dál pokračovat. Nadšení pomalu opadávalo. Vlastně mi to přišlo dost k zasmání někdy, obzvláště dialogy a některé dějové zvraty. Není to vyloženě špatné, to se říct nedá. Líbilo se mi jak byl příběh vyprávěný a přiznávám se, že jsem zvědavá jestli se nějak rozvedou Bettyiny návaly vzteku/násilí, nebo jak to chcete nazvat.Za mě to jsou dvě hvězdičky. ()

Reklama

skeptic 

všetky recenzie používateľa

Nechytilo ma to po detektívnej stránke, takmer celý čas mi bolo jedno kto zabil Jasona Blossoma, ani rozuzlenie jeho vraždy ma nijako nedokázalo vytrhnúť z letargie. Po stránke teen drama a.k.a. "opäť nič nové", trápne stredoškolské postavy, ktoré prežívajú všetky problémy sveta ale neverím im to. V každej časti sa nájdu nezámerne vtipné scény a repliky (možno hlavná zložka seriálu kvôli ktorej som to nezabalil už hneď po prvej časti?). Archie mi pripadal ako nadržaný a pribrzdený, ostatní ok (akurát som párkrát zapochyboval o hereckých schopnostiach zacka a codyho + namiesto toho aby bol divný, len v kuse o sebe hovorí, že je divný, čo považujem za totálny scenaristicky fail), snáď Betty vyčnieva ako najlepšia postava, s ktorou sa asi ešte bude pracovať výrazne v druhej sérií, kedže nám je naznačované že niečo s ňou nie je v poriadku. Nie je to úplna hrôza, to zas nie, možno pochváliť slušne prepletenú sieť vzťahov, možno nejakú snahu o zaujímavo štylizované scény (spomínam si hlavne na scény s Cheryl). 50% ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Úvodný diel sa mi nepáčil. Všetko sa mi zdalo akosi chaotické, nezaujímala ma kriminálna stránka filmu a ani postavy, prečo som aj pochopiteľne nemal chuť so seriálom pokračovať. Druhý diel sa mi páčil viac a trochu ma seriál do seba vtiahol a nakoniec som s tým aj pokračoval, aj keď len preto, že som musel (z donútenia). A som prekvapený. Nie preto, že by bol Riverdale ktovieako kvalitný, ale kvôli tomu, že ďalšími dielmi sa stále viac menilo tempo seriálu, stále viac ma to lákalo a stále to bolo lepšie a lepšie. Riverdale síce nefunguje ako kriminálka, ale ako teen dráma rozhodne prekvapuje. Bavilo ma pozerať sa na vzťahy medzi postavami, bavilo ma pozerať sa na smerujúce udalosti. I keď scenár je predvídateľný, zvraty stále fungujú. A sem tam upadajú do absurdity a ja som sa nad tým neraz zasmial. Každopádne by som ešte rád spomenul herecké obsadenie a technickú stránku, bez čoho by seriál nefungoval. Priemer: 77% ()

CinemaRanger

všetky recenzie používateľa

Bohužel, narozdíl od Sabriny mě toto zpracování Archie komiksů moc nenadchlo. Ze začátku to šlo, ale spousta epizod byla nudná a ani celkem dobrý finále tomu nepřilepšilo. Můj největší problém jsou postavy, ke kterým si nedokáži vytvořit vtzah a některé mě vysloveně i štvou. Možná ještě zkusím druhou sérii, ale pokud i ona bude nudná, tak skončím. ()

Galéria (192)

Zaujímavosti (14)

Reklama

Reklama