Reklama

Reklama

Eufória

(festivalový názov)
  • Česko Euforie (festivalový názov) (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Príbeh situovaný do blízkej budúcnosti. Dve povahovo odlišné sestry, ktoré sa nevideli dlhé roky, sa ocitnú na tajomnej terapeutickej klinike. Ines sprevádza Emiliu a do poslednej chvíle netuší, čo vlastne sestra výletom do luxusného rezortu sleduje. (Art Film Fest)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (27)

novoten 

všetky recenzie používateľa

O nejtěžších tématech způsobem, který chce důkladně prohledat každé zákoutí dospělé duše. Činí tak ale bloudivě, zdlouhavě a před nejtěžšími volbami nebo okamžiky často uhne, zidealizuje je nebo se jich hlavní hrdinky doberou pomocí rozporuplných vedlejších postav. Komplexní ambiciózní nápřah tak dopadá jen s poloviční silou, jakkoli se Alicia s Evou překonávají. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Vo svojom výsledku je podľa mňa "Euphoria" spracovaná celkom dobre. V prvom rade oceňujem herecké obsadenie, ktoré bolo veľmi dobre zvolené. Neviem si predstaviť lepších ľudí do týchto rolí a zvládali to skutočne skvele. Boli tak prirodzení až som skoro veril, že sú tu skutoční ľudia a nie filmové postavy. Dialógy sú veľmi dobre spracované a rovnako aj frustrácia zo strany oboch sestier Ines a Emelie. A každá prežíva svoje bolesti a pocity úplne inak. To však prichádza trošku aj k problémom, ktoré s filmom mám. Osobne si povedzme, že sme už zlý alebo veľmi komplikovaný vzťah v rodine videli. Rovnako aj s tým, že jeden z účastníkov je smrteľne chorý a ostáva mu len chvíľka času. Väčšinou to býva situované ako príbeh o rodičovi a dieťati, kde sa obaja rozhodnú podniknúť jednu poslednú dôležitú cestu, kde najprv si nerozumejú, no potom sa niečo udeje a na konci sa veci urovnajú a chorá osoba môže zomrieť v pokoji. Je to staré a videli sme to veľakrát. A aj keď tento príbeh toho moc nového neponúka, tak minimálne je to príbeh dvoch sestier, čo je trošku iné, a okrem toho mám pocit, že spracovanie v tomto luxusnom rezorte a tie dialógy to vedia posunúť lepším smerom. Môj druhý problém filmu je ešte jedna postava, ktorá tu toho moc nepridá. Alebo skoro vôbec nič. A aj keď koniec indikuje, že bola dôležitá, tak nestihli sme sa jej toľko venovať na to, aby som ju ocenil ako postavu. Ostatné je zvládnuté podľa mňa skvele. Ako som povedal, herecké výkony super, tento rezort vyzerá skvele, dialógy sú silné a uveriteľné a jednotlivé scénky nepôsobia veľmi prifarbene alebo neprirodzene. Myslím si, že to stojí za to vidieť. Takže ak budete mať možnosť, čeknite si tento film. Je dobrý. Hodnotenie: B ()

Reklama

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Celkom som prekvapený, že v záhlaví k filmu nie je spomenutý Mark Stanley , ktorého som nedávno videl v hlavnej úlohe v psychologickej pochmúrnej dráme Dark River .V tejto snímke hrá tiež jednu z podstatných rolí a je smutné, že chlapík, ktorému v tomto filme nefunguje ''péro'' nemá tu, na tejto strane, nahodené ani svoje meno! No mňa by to asi určite sralo... Osobne mi film nesadol. Na Evu Green s jej lesbickým účesom som sa nedokázal pozerať a charakter, ktorý hrala, zase vystáť! Obe segry riešili vzťah s matkou, ktorá vo filme ani nevystupuje (čo mne osobne dosť vadí) a teda nevieme, či máme byť nasraní na ňu, alebo na ktorúkoľvek zo sestier. Možno vám sa to bude ľúbiť, takže na základe môjho komentu by som film neodsudzoval. ()

Pedross800 

všetky recenzie používateľa

Mě teda k silnému zážitku stačil herecký koncert obou mých oblíbenkyň a jako Evku bych skoro nepoznal, což je jí k dobru když už tady stála nad hrobem. I to téma nebylo zas tak špatný i když rozhodně né optimistický a donutilo člověka dát si pár otázek. Malé komorní drama, skvělé herečky, nic víc nic míň.... ()

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Tak Euphoria na mě ani trochu nefungovala. Lisa Langseth mě neoslovila jako scénáristka, ani jako režisérka. Popravdě nebýt účasti Evy a Charlese, tak bych tady splétal ostrou kritiku, kde by se to hemžilo výrazy jako patetické, dostatečně nevygradované, nevyužitý potenciál námětu... . Jenže Eva Green, Eva Green, Eva Green. Nikdo nedokáže cedit tak velkou škálu emocí skrze mimiku, jako to umí ona. Přestože je dvorní herečkou Lisy Langseth Alicia Vikander, tak tady si to všechno pro sebe urvala tato neuvěřitelně emoční kráska. Bez její účasti by byla Euphoria nudný film o povahově rozdílných sestrách, které se vypořádaly s traumatem z mládí natolik odlišně, že k sobě ztratily cestu. Najdou se asi dvě zajímavé myšlenky, ale jinak je to jako na motivy naivní povídky dvacetileté holky. Chybí tomu hořkosladkost, jakou umí čeští tvůrci. Ale protože jsem měl po dlouhé době možnost vidět Evu...tak za to ty dvě hvězdy dám. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Bavorsku (Německo). (sirjohn)
  • V květnu 2016 bylo oznámeno založení společnosti Vikarious Production, patřící herečce Alicia Vikander. První počin společnosti bylo podílení se na tomto filmu. (sirjohn)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torrontu. (sirjohn)

Reklama

Reklama