Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původní film studia NBC War Stories vypráví o nesnadném životě válečných reportérů, kteří se sjeli z celého světa, aby podali svědectví o občanské válce v Uzbekistánu, jež se rozhořela mezi represivním vládním režimem a islámskými fundamentalisty. Tento příběh, který se stal událostí roku, je věnován novinářům, kteří pracují za bojovou linií v neúnavném souboji o senzační, exkluzivní příběhy. Jeff Goldblum hraje Bena Dansmorea, dopisovatele Baltimore Sun, který se snaží vyrovnat se s nedávnou smrtí svého kolegy fotografa. Nyní musí spolupracovat s naivní začátečnicí Norou Stone (Lake Bell), jejíž idealistické představy se záhy střetnou s Benovým otrlým realismem. K výlučnému novinářskému společenství patří i ambiciózní a okouzlující zpravodajské eso Gayle Phelan (Louise Lombard - House of Elliot), reportér kabelové televize Ian Rhys (Jeffrey Nordling) a nevypočitatelný vyzvědač Abdurain Rainy Tamarov (Noam Jenkins). Při prvním společném úkolu Ben s Norou zjistí, že Američani náhodně bombardovali utečenecký tábor. Ben však je s jejími fotografiemi nespokojený a Nora se vrací do svého hotelového pokoje. Tam zjistí, že kdosi polepil jejími snímky všechny zdi a připsal vzkaz: podívej se zblízka. Vystrašená dívka to udělá a na fotografiích objeví ukryté tanky militantní vojenské skupiny, bojující mezi stromy za táborem. Poté, co s Benem místo znovu propátrají, chtějí s touto senzační informací vyrukovat. Musejí ji však konfrontovat se zdrojem, který, alespoň jak se domnívají, jim tento tip dal. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (5)

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Filmu dost škodí nejistá režie, televizní výprava a některé zbytečně rozvleklé dialogy. Přesto je to působivý pohled na práci a život válečných reportérů. Taky nastoluje pár zajímavých témat. ()

MaideN-SK 

všetky recenzie používateľa

PEkné na tomto filme je že sa veľmi nesnaží prikláňať k ani jednej zo strán. Príbeh je dobrý, film sa dá pozrieť v dňoch kedy človek nechce veľa akcie a má záujem trochu porozmýšľať nad tým čo videl. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Film posobi televizne, ale napokon je to aj televizny film a natocil ho reziser Robert Singer, ktory ma skusenosti predovsetkym s televiznymi serialmi a filmami. Avsak namet je celkom zaujimavy a film bol natoceny iba 2 roky po 11. septembri 2001, takze tema bola dost cerstva a taktiez je zname viac pripadov, ked boli novinari pozabijani alebo uneseni a neskor zavrazdeni islamskymi teroristami, s ktorymi sa proste nedalo vyjednavat. I v tomto pripade, aj ked sa to odohravalo v Uzbekistane slo novinarom o zivot, len to bolo trosicku zamotane a chvilkami aj nudne, avsak dalo sa na to pozriet... 12.05.2010 ______ Jeff Goldblum - (Ben Dansmore) +++ Lake Bell - (Nora Stone) +++ Louise Lombard - (Gayle Phelan) +++ Jeffrey Nordling - (Ian Rhys) +++ Noam Jenkins - (Rainy Tamarov) +++ Ed Begley Jr. - (Ed O´Brian) +++ Hudba: Jay Gruska +++ ()

Dárius 

všetky recenzie používateľa

Podle mě velice zdařilý snímek ze života válečných reportérů,kteří s nasazením života informují veřejnost o hrůzách války a lidském utrpení.Reportérů snažících se vyburcovat veřejnost.Hodně podobný "Živě z Bagdádu"ale pro mě lepší. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (1)

  • V 51. minutě arabští povstalci postřílejí novináře 3 puškami AK-47, pouze 1 arab má jinou zbraň. Většina balistických vest, určených pro skyté nošení pod oblečením, však nevydrží jediný přímý průstřel z této zbraně. Balistická vesta novinářky Gayle (Louise Lombard) ve filmu odolala náporu 4 střel z AK, vesta jejího kolegy dokonce 5. (tulakfelix)

Reklama

Reklama