Reklama

Reklama

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Osmidílná seriálová adaptace úspěšného stejnojmenného románu spisovatele Johna Greena se točí kolem dospívajícího chlapce Milese 'Válečka' Haltera (Charlie Plummer), který se ve snaze dospět k hlubšímu pochopení života přihlásí na internátní školu. Tam se zamiluje do Aljašky Youngové (Kristine Frosethová) a najde si partu věrných přátel. Po nečekané tragédii se však Miles a jeho nejbližší kamarádi snaží porozumět tomu, čím si museli projít. (HBO Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (53)

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Začalo to spíš jako výstřel od boku, v záplavě jiných seriálů, co mám v seznamu, ale skončilo to asi jako největší překvapení roku 2019. Nádherná, ke konci strašně smutná věc o tom, jak se Vám v jedné chvíli může změnit úplně celý život. Ano a já taky, miluju Aljašku Yongovou. Hluboce, celým svým srdcem...… ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ja som asi prišiel z Marsu, alebo odkiaľ. To nie je možné, všetci to ospevujú, len ja som si musel priklincovať očné viečka o čelo. Nuda ako hrom. Vlastne sa ani nemôžem čudovať, scenár totiž srší nápadmi ako zaplaviť diváka banalitou. Navyše mi to tam celé pripadalo ako keby boli decká len na nejakom detskom tábore. Pokiaľ takto vyzerajú internátne školy v Amerike, tak amen tma. V závere sa asi mali dostaviť emócie, no dostavilo sa iba jedno veľké zívnutie. Jediné, čo trochu viac zaujalo bola postava Alasky. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Aljaška byla zajímavá dívka, měla něco v sobě co zaujalo ale zároveň co odpuzovalo. Plukovník sympatický hoch, se kterým jsem se nenudil. Macek byl otřesný hoch který mě dokázal někdy potrápit jakou osobnosti byl. Příběh byl plný skvělých momentů, drama silnějšího původu, smích na správném místě, a plno šílených vět. Škoda že se nedočkáme dvojky konec je přeci jen špatně uzavřen,chce to knihu. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Má to tri mínusy: 1) Občas je to málinko neprirodzené - ako správaním postáv, ktoré miestami pôsobili skôr ako figúrky zo seriálu než skutoční ľudia (najmä ku koncu, ale nechce sa mi tu vypisovať podrobnú štúdiu ľudskej osobnosti), tak aj samotným školským prostredím, ktoré bolo (opäť) tak nejak až príliš fiktívne. 2) Posledné dva diely - tie teda nie sú samo o sebe zlé, len je v nich strašne veľa vaty, sú až príliš natiahnuté a tak nejak podkopávajú všetko dobré, čo si seriál doposiaľ budoval. Sú dobré, majú zopár fajn myšlienok a scén, pričom si technicky vzaté držia svoju kvalitu, ale vzhľadom k jednej silnej téme si zaslúžia o trochu silnejšiu katarziu, než že celé 2 epizódy sa prenesú do akejsi detektívnej roviny, ktorá miestami pôsobí až príliš zbytočne a otravne. 3) Subjektívne mi až tak nesadlo, že sa seriál občas až príliš zabýva sexom. Nie je to niečo, čo by vadilo nejako príliš, ani to seriálu neuberá na kráse (vlastne vďaka tomu sem tam nastanú aj celkom humorné situácie), ale sex je podľa mňa proste overrated, sorry not sorry. A to je vlastne asi tak všetko. Sú tam len dve veci, ktoré seriálu uberajú na kvalite, inak je to ale fantastická záležitosť, ktorú som si neskutočne užil a som veľmi rád, že som na tento seriál včera ráno narazil a hneď ho aj celý dopozeral. Veľmi príjemná milo zasnívaná atmosféra, perfektný indie/ambientný soundtrack, super dialógy, hĺbavé myšlienky, hrejivá romantika, skvelý humor - tento seriál má všetko, čo má mať a spomedzi všetkých novodobých teen seriálov, toto je jednoznačne top. Veľmi si ma získali postavy a ich sny, ciele a prekážky a odžil som si to, akoby som bol s nimi. Obľúbil som si tam každú z hlavných postáv (skvelého Plukovníka, magickú Alasku a Milesa, ktorý mi ako hlavný hrdina neskutočne sadol už len z toho dôvodu, že mi je v mnohom veľmi podobný), ale perfektní boli aj učitelia, obzvlášť Dr. Hyde. Neviem čo viac povedať, skrátka super záležitosť a zážitok, ktorý už asi znovu nezažijem. ()

O.Peta 

všetky recenzie používateľa

Looking for Alaska - asi si od toho Greena budu muset i něco přečíst, filmy a seriály z jeho předloh se mi celkem zamlouvají. A Josh Schwarz má vyloženě talent jít do seriálových projektů o mladých, ať je to teď Alaska, nebo předtím O.C, Gossip Girl, Chuck,..Pro všímavé, v jedné scéně seriálu postavy sledují právě seriál O.C. Lze poznat jen dle znělky. Tématicky i stylem má Alaska trochu blízko k 13RW, i hlavní herec není co se týká castingu žádná hitparáda, ale dívčí obsazení je absolutní trefa, ať Hannah v 13RW, tak tady Alaska. Co nemají a doufám nebudou mít společný, protože tady to fakt snad nejde, je zbytečně natahovaný pokračování. ()

Galéria (106)

Zaujímavosti (7)

Reklama

Reklama