Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V alternativním vesmíru mimozemšťané dobijí Zemi během 19. století a Japonsko tak zamrzá v éře Edo a zároveň se v něm kromě feudálních přežitků objevují i vyspělé mimozemské technologie. Ale to není důležité, protože meče mají stále svou váhu, ačkoliv tedy mimozemšťané meče zakázali. V tomto chaosu se seznamme se Sakatou Gintokim, stříbrovlasým a neohroženým samurajem. Tedy... je to lenoch, který si chce vydělat co nejvíc za co nejméně peněz. Vede pochybný podnik, ve kterém můžete požádat o jakoukoliv službu a Gintoki se pokusí vaše přání splnit. V jeho podnikání mu pomáhají dva přátelé – Šimura Šinpači a mimozemšťanka Kagura. (Zíza)

(viac)

Videá (12)

Trailer 3

Recenzie (6)

kirmakX6on 

všetky recenzie používateľa

povedená splácanina mnoha různých dílů Gintamy, kterou ale asi ocení hlavně fanoušci. Po seznámení Shinpachiho s Gintokim (3 díl) se skočí do části epizody o lovu brouků (65 díl), aby se následně přešlo do epizod 58-61 o meči benizagura, které tvoří většinu filmu (nicméně se tam objevují postavy a hlášky i z mnoha jiných epizod). Většina všeho, co postavy říkají, je doslovně poskládané nejen z výše uvedených, ale i různých dalších dílů Gintamy. Ve filmu bohužel skoro není vysvětleno, co jsou trio GIntoki+Shinpachi+Kagura zač, že se snaží "podnikat" tak, že za peníze vezmou v podstatě jakýkoliv úkol od kohokoliv. Není dál vysvětlen vztah představitelů japonské vládní policie a Gintokiho ...že se tváří jako soupeři, ale v zásadě jsou přátelé. Nejvíc nepochopitelný ovšem bude použitý humor. Pro nezasvěceného je to prostě přepísklé. V seriálu si člověk na ujetost postupně zvyká, ale když zde ve filmu po pár minutách uvidí prý "náčelníka policie" pózovat pomazaného medem v lese ...tohle asi nikdo moc chápat nebude. Myslím, že kdyby za námět humorných scének zvolili trochu jiné díly, mohlo by to mít výrazně lepší hodnocení. Já osobně jsem byl nicméně velmi spokojen. 78% ()

moviefreak 

všetky recenzie používateľa

Zo začiatku si hovorím prečo to vypadá ako TV film? A tie triky??? Ale hneď po prvých pár vtípkoch mi to začalo byť na total jedno 😂 Skvelý humor, a dokonca aj súboje vypadali fajn. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Na japonské pomery sa mi to zdalo až prekvapivo slabé. Humor nie je až tak moc nápaditý, ale aj tak ma to vďaka nemu celú prvú tretinu ešte dosť bavilo, táto fáza je svižná a ako sa na japonskú produkciu patrí, poriadne uletená, takže som sa aj tak zasmial celkom dosť. Ale ten zvyšok filmu, kedy ide humor do úzadia je až zúfalo priemerný a nanešťastie je to výrazná väčšina filmu. Zápletka o alternatívnej minulosti s mimozemskou nadvládou tu vôbec nie je využitá, možno jedine v tých prvých pár minútach, inak vôbec. A tak dejovo tu nie je vôbec o čo stáť. Dá sa na to bez väčších problémov pozerať aj ten zvyšok filmu, ale až na možno dve trochu lepšie scény tu nie je vôbec nič, čo by mohlo zaujať. Akcia tiež nie je porovnateľná s konkurenciou, to je len pár komorných súbojov, ktoré v ničom nevynikajú. Keby tu neboli, ani by som si to nevšimol. Ale aspoň tie postavy sú celkom obstojné. hlavné trio je sympatické, takže hlavne vďaka nim sa na to dá pozerať aj v tých horších častiach a ani ten zvyšok nie je zlý. A režijne je to len čistý žánrový priemer. Takže celkovo mi to na ten priemer stačí, ale keby som to nevidel, o nič by som neprišiel, v japonskej produkcii sa nájde nespočet lepších filmov podobného typu. 52% ()

Zíza 

všetky recenzie používateľa

Hovadina jak cip. Je komedie, parodie a nic jiného se od toho očekávat nedá. Může působit lacině, ale tak mám pocit, že tohle už prostě ke Gintamě patří (viz třeba ten díl v anime, kde se prostě šetřilo na animaci a Gin se nemohl hnout z postele). Kravina je to skvělá, obzvlášť na začátku je to fajn, pak se samozřejmě musí jít trochu do vážně a to už mě tedy moc nebavilo. Ale pořád velmi povedené live action. Ten rok 2017 na ně byl docela plodný. ()

Galéria (60)

Reklama

Reklama