Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při letu na palubě Boeingu se v jednom okamžiku probouzí několik pasažérů. Ovšem ostatní, včetně posádky, z paluby letadla záhadně zmizeli. Muselo se to stát během pár desítek minut od startu. Na palubě je však jako cestující i pilot, který se ujme řízení. Letadlu se podaří bez větších problémů přistát, ovšem zdá se, že v liduprázdném světě. Brzy se ale začínají objevovat Časožrouti… Televizní adaptace stejnojmenné novely Stevena Kinga. (pfa)

(viac)

Recenzie (128)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Mam rad sci-fi zapletky a aj tato mi perfektne sadla. Po väcsinu stopaze mi nevadili ani slabsie triky lietadlovych scen na ktore som zvyknuty zo starych serialov typu Babylon 5. Akurat finale, kedy konecne zautocia Casozruti, ktori vyzeraju este horsie ako pôvodne verzie Pacmana je extremne trapne. Mali sa riadit Spielbergovskym pravidlom, ked mizerne rekvizity, tak ich radsej neukazuj a skryte zlo by mohlo budit hrôzu. Hrozne triky budia len smiech. Druhou slabinou filmu je zbytocne velkorysá stopaz. 2 hodiny by tomu uplne stacili a tym padom by sa film vyhol miestami nudnejsim chvilkam. Nastastie postavy si ma hned ziskali (povinny zaporak nebol neznesitelne otravny, aj ked mohol byt aj lepsi) a fakt ma zaujimalo s akou pointou sa na konci vytasia. Pointa nesklamala. Nepacila sa mi len nadprirodzena linia, ked slepe dievcatko komunikovalo s jednou postavou na dialku. Film ma skvelu atmosferu a pokial neuraduju trapne triky, tak aj s minimalnymi prostriedkami to vyzera pôsobivo. Celkovo som spokojny a po dejovej stranke ma tento film blizsie k starym Star Trekom ako tie nove tupe, ktore vsadili na triky a akciu. 7/10. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Kingova novela o časožrútoch vyšla v prvej polovici v 90. rokoch aj v slovenčine a následne viackrát v češtine. Patrí k mojim obľúbeným napriek tomu, že je ku koncu šmrncnutá sci-fi a King a sci-fi nejde vôbec dokopy, toto je ale výnimka potvrdzujúca pravidlo. Je to veľmi dobre napísané, autor má rád postavy, volí ľudský prístup k šialenej zápletke a hrdinovia jednajú tak, ako by sme v podobnej situácii konali my, kebyže sa zobudíme na palube lietadla bez pilotov a pod ním žiadne mesto nesvieti. Preto som sa na televízne spracovanie o dĺžke 180 minút tešil. Réžie sa chopil zručný remeselník Tom Holland (o rok neskôr zadaptoval novelu Richarda Bachmana ZCHRADNI! + kedysi natočil HRÔZOSTRAŠNÚ NOC a prvú DETSKÚ HRU). Do hlavných rolí obsadil spoľahlivých pardálov: Davida Morsea (ktorý má pre kingovky slabosť: ZELENÁ MÍĽA, SRDCE V ATLANTÍDE), Frankieho Faisona (dobrácky ošetrovateľ Barney z lecteroveskej ságy) a Bronsona Pinchota (Balki zo sitkomu Perfektní príbuzní, šialený francúzsky kaderník z posledných sérií Kroku za krokom). Toľko k suchým faktom. Ako sa LANGOLIERI alias ČASOŽRÚTI vydarili ako film? Nedostatočný rozpočet vďaka šikovnej zápletke (podstatná časť deja sa odohráva v uzavretom priestore: lietadlo, letisková hala) nie je poznať. Spoznáte to až nástupom proste neopísateľných počítačových efektov. Keď uvidíte, pochopíte. Ku koncu príbehu  dochádza dych (a vinou otrasných CGI čiastočne i úroveň). ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 1990 vyšla pod názvom "Štyri po polnoci" zbierka štyroch noviel, ktoré napísal americký spisovateľ Stephen King. Prvá sa volá "Časožrúti". Je to zaujímavý, pútavý sci-fi príbeh o tom ako sa razom zmenil svet na nepoznanie. Mnoho toho zmizlo a proces ničoty stále prebieha. Zachráni sa len malá skupina ľudí, ktorá sa pokúša čeliť tejto nevysvetliteľnej skaze. V roku 1995 sa túto novelu podujal sfilmovať Tom Holland. Natočil dvojdielny televízny film, ktorý však bohužiaľ hodne trpí nízkym rozpočtom. *** ()

mh.mail 

všetky recenzie používateľa

40% - Film je technicky rozdělen do dvou dílů, ale příběhově na tři části: první, když hrdinové zjistí, že jsou na palubě letadla sami, druhá na letišti v Bangoru a třetí cestou zpět. Asi nejzajímavější je část první, kdy divák stejně jako hrdinové stojí před tajemstvím, kam se z letadla poděli všichni ostatní. Po přistání na letišti je ještě dobře ztvárněná stísněnost situace a hlavně sice vzdálená, ale blížící se přítomnost tajemného nebezpečí. Jakmile však začal Toomy příliš magořit, s filmem to šlo dolů. Také to, jak hrdinové začali přicházet na to, co se s nimi stalo a jak se zachránit, bylo trošku nevěrohodné (některé závěry, které učinili, byly spíš dílem náhlého vnuknutí, než logické dedukce). A Toomyho vyšilování bylo až moc ujeté. No a co říct k samotným Časožroutům? Že mi připomínali spíš parodii na Pacmana, než cokoliv jiného. Asi by bylo bývalo lepší, kdyby zůstali v rovině neviděného zla, tohle bylo opravdu crazy. Cesta zpátky už měla za cíl příběh uzavřít. Opět mírně nelogické "dedukce" správným směrem, aby vůbec mohlo dojít k happyendu. Původní povídku jsem nečetl, ale přijde mi, že hlavní myšlenka příběhu je zajímavá a originální. Ale zpracování trošku pokulhávalo a nejhorší byli samotní Časožrouti. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Niekedy mám pocit, že človek by sa mal hanbiť za to ak sa mu páčia diela, ktoré väčšina akosi neprijala, alebo až poslala niekam do odpadu. "Langoliers" je jeden z týchto filmov. Osobne musím povedať, že neviem ako by sa to dalo zadaptovať lepšie a či by niekto reálne dokázal langolierov (príšery) spracovať dnes lepšie. Možno keby sa zmenil dizajn, ale neviem čo by pomohlo. Herci sú podľa mňa celkom fajn a občas z toho vzniká aj celkom dobrá komédia najmä v scénkach s Bronsonom Pinchotom. Je to ale verné novele, čo ma moc teší, drží to neustále v napätí a je to predsa len inovatívny nápad ohľadom cestovania v čase. Napriek negatívnym hodnoteniam je to podľa mňa dobré spracované a viem sa k tomu kedykoľvek vrátiť. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (2)

  • Autor předlohy Stephen King si ve filmu zahrál malou roli předsedy bostonské rady, která se objeví na letištní dráze v představách Craiga Toomeyho (Bronson Pinchot). (fisus)

Reklama

Reklama