Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moskva sa chystá na roj meteoritov ojedinelý za posledných 50 rokov. Mladí i starí okupujú najlepšie pozície na strechách činžiakov, aby jedinečný jav mohli zachytiť na kamery či mobilné telefóny. Avšak s meteoritmi sa rúti na hlavné mesto i neznámy objekt obrovských rozmerov, ktorý prednedávnom zostrelili stíhačky ministerstva obrany. Centrom príbehu je Juľa Lebedeva (Irina Staršenbaum), ktorá sa snaží pomôcť zranenému mimozemšťanovi Hijkenovi (Rinal Mukhametov) dostať sa späť k zvláštnemu elementu pochádzajúcemu z jeho materskej kozmickej lode. Ten sa ocitol v rukách armády a jedine jeho znovuzískanie pomôže Hijkenovi vrátiť sa bezpečne tam, odkiaľ priletel. (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (102)

majo0007 

všetky recenzie používateľa

S ozaj prižmúreným okom 1 ★. Úvodné slow motion panelákové alien stroskotanie za skvelého hudobnéhu podmazu vám zavre hubu (teda aspoň v Dolby Atmos), ale potom to už ide do kopru. Facit - je to chyba režiséra - určite nie, chyba scenáristu - určite áno, film mohol dať na frak ID4, ale zostalo len pri želaní! Akonáhle sa na scéne "uvedie" humanoidnoruskoidný" votrelec - akoby ste sledovali ruskú frašku na Vesničku mou střediskovou - z Křečovic k nám zavítá totálne pošahaný Otík, na ktorého "chalupu" má zálusk nielen Pražák Rumlen. Nálepku HOVADINA tomu nedám, ale ďaleko od toho nemá! ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

zabitá šance... pád lodi "vetřelců" je natočený neskutečně. Trikově naprosto dokonalé. I ten nápad s využitím vody se mi dost líbil. Pak ale následuje snůžka debilit (postavy se chovají nelogicky) a sešup dolů formou pseudo love story. Ne že by nebyly záběry nasnímány dobře (nebo poutavě). To ano... ale co z toho když člověk každou chvíli musí kroutit hlavou (a říkat si WTF!) a s každou minutou je vytočenější a vytočenější. ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Rusko si prostě jen tak z ničeho nic natočilo vlastní vysokorozpočtové sci-fi šmrncnuté teen romancí a to celé zabalené do východňácké mentality. Priťaženije se dá hodně lehko sestřelit - scénář svou naivitou tak trochu zamrznul v 80. letech, kdy se na plátna amerických kin dostal Starman a jemu podobně dnes již sci-fi klasiky. Ale to mi osobně zas tak nevadí. Sci-fi linka je vlastně jen takové dějové pozadí pro veskrze tradiční romanci, ale nechybí tomu ani akce, ani pohledné CGI. Vizuálně to vypadá skoro jako hollywoodský blockbuster. Stejně tak hollywoodský působí Irina Staršenbaum, ze které se spouštěly oči jen velmi těžko. I hudební podkres stojí za to a škoda, že tvůrci nezůstali u epických instrumentálek celou dobu. Jakmile tam začali sázet to své ruské elektro, dojem šel velmi rychle dolů a trochu tím zabili i jinak docela emotivní závěr. Priťaženije není nijak zvlášť chytrej film, ale je to velice funkční sci-fi oddychovka. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Kto podľa traileru alebo posteru čaká brutálnu akciu, hrdinský ruský pátos vs mraky emzákov (ako ja) veľmi pohorí. Našťastie som to prekusol a výsledok ma chytil. Do žánru treba pridať romantický, nakoľko celá druhá polka sa točí okolo vzťahu hlavnej hrdinky s emzákom. Akcia je čisto len na úvod, pád lode je skvelý a na konci, inak je to skôr romantická sci-fi, kde ako hovorí hlavná hrdinka jeden emzák "veril v nás viac ako my samy" no a ona sa doňho postupne zaľúbi a spoločne musia vrátiť jadro do lode. No a toto sa deje druhú hodinu filmu, prvá je dlhá oťukávačka. Mňa si však tá druhá získala, má to skvelú hudbu, pár hrdinských kúskov, z hlavnej hrdinky sa stane sympatická baba, emzák je tiež sympaťák a tak im fandíte. Finále výborné, a ako som to v polke chcel vypnúť dávam 4*. Len ešte raz podotýkam, nečakajte akčné sci-fi. PS: Nedá sami  nezasmiať, ako tuto ruskí vojaci skladali zbrane a nechceli bojovať, pri tom čo sa deje na Ukrajine. ()

fefee 

všetky recenzie používateľa

Prečo robiť z mimozemšťanov ľudí a z pubertálnej mládeže hrdinov a spasiteľov? Naivná romantická predstava mimozemskej Love story! Ach jaaj, nebyť toho tak by film bol úplne niekde inde. Neskutočne bravúrne zvládnuté sci-fi obleky konkurujúce aj Blomkampovmu Districtu 9 a vesmírna loď za ktorú by sa nehanbil ani S.Spielberg. Bohužiaľ všetko to ťahá dolu blbý príbeh a tupá naivita scénara. Obrovsky premrhaná šanca na Mega Ufo thrillerové Sci-fi aký svet filmu dlho nezažil! ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (1)

  • Zbraně použité ve filmu byly odstřelovačská puška SVD Dragunov a AK 74. Zbraň, kterou používá Yulya Lebedeva (Irina Staršenbaum) je pistole Makarov. Dalši technika použitá ve filmu byly vrtulniky KA 50, stíhačky SU 27 a Kamaz Typhon. (K98)

Reklama

Reklama