Reklama

Reklama

Zahalený do tibetského plášťa stojí s hrdo vztýčenou hlavou uprostred ulice kdesi v San Franciscu. Dvoma pištoľami veľkého kalibru mieri na svojich protivníkov a situáciu má dokonale pod kontrolou. Náhle vyskočí s dramaticky vejúcim odevom na strechu neďaleko stojaceho auta a vzduch začnú rozrážať dávky guliek z jeho zbraní - bez akéhokoľvek náznaku náhlenia sa či námahy. A i keď počet jeho súperov zdanlivo bezhranične narastá, okolo neho sa neustále šíri dôstojný pokoj budhistického duchovného... Bezmenný tibetský mních neidentifikovateľného veku (Chow Yun-Fat) je už 60 rokov strážcom magického zvitku pergamenu, ktorý ukrýva tajomstvo bezvýhradnej moci a večnej mladosti. Cíti, že pomaly nastal čas, aby našiel a do všetkého zasvätil svojho nástupcu. V Spojených štátoch natrafí na egocentrického vreckára Kara (Seann William Scott), ktorého po počiatočných nezhodách vezme pod svoje ochranné krídla. No skôr, ako čarovný zvitok môže zmeniť svojho majiteľa, dostanú sa obaja muži do konfliktu s prestarnutým nacistickým dôstojníkom Struckerom (Karel Roden), ktorý si chce ziskom pergamenu podmaniť svet - a tiež zaistiť omladnutie... Spolu s tajomnou kráskou Jade (Jaime King) sa Kar a bezmenný mních pokúšajú o takmer nemožné - záchranu sveta... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (325)

Shit 

všetky recenzie používateľa

No teda, aby byl ve filmu Chow Yun fat a já se spíš nudil, to se mi snad ještě nestalo. Hlavní zásluhu na takový nelichitivý vizitce má stupidní scénář a málo akce, která podobný filmy, který na to nemaj dějem zachraňuje. Samozřejmě nějká akcicka se tady přece jen najde, ale je dost nezáživná a Chow Yun Fata nenechává prakticky vůbec vyniknout, mnohem víc se tady bohužel objevuje Sean William Scott a ten se svým "Kung Fu" naučeným z filmů moc neoslní. Aspoň, že se tady objevil Karel Roden i když nějakou výraznou stopu ve filmu nezanechal ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Už dlouho jsem se u filmu tak nenudil, jako u téhle šaolinsko-kapsářské slátaniny a jak mám Chow Yun-Fata docela rád, tak jsem si chvílemi přál, aby ho zabalili do pletiva a na dně Orlické přehrady zkusili, jestli je krom bulletproof i waterproof.. Někteří se možná ptají: Karle, proč..? Ale ať už se v jeho rovnici sčítá, dělí, násobí, či odečítá, vždycky je za rovnítkem nějaká ta suma dolarů a udržení vlastního jména v podvědomí hollywoodského průmyslu. Neodsuzuji, chápu. Co by za to jiní dali.. ()

Reklama

Ainy 

všetky recenzie používateľa

No nepotěšili mě. Šla jsem do toho i přesto, že to má tak nízké hodnocení (se někdy nepoučím). Pod vidinou skvadry slavných jmen jsem si slibovala kvalitní filmový zážitek, no a místo toho mě čekal ne příliš záživný, nemastný, neslaný příběh s notnou dávkou nudy. Napětí a zábava nula, nula nic ... Dlouho jsem přemýšlela co bych vychválila, ale nic moc mě nenapadá. Tak ale chápu, nemůžu být prostě dennodenně odrovnávaná filmovými lahůdkami, že. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to podpriemrný akčný film so skvelým akčným hercon Chw-Yun Fatom, ktorý je jeho jednoznačne najhorší film. Má iba priemerný príbeh, ktorý je ešte aj slabo spracovaný a tak nemá čím zaujať. Akčných scén je celkom dosť, ale sú veľmi slabé. Nie je tu ani jediná akčná scéna, ktorá by ma zaujala. Väčšina súbojov má pôsobiť ako by spolu bojovali majstri kung-fu, ale na to, aby tie súboje boli dobré sú potrební herci, ktorí toto bojové umenie skutočne ovládajú a nielen herci, ktorí sa iba naučia nejakú chorografiu. Lietanie tu tiež pôsobí veľmi amatérsky. Musím pochváliť aspoň herecké obsadenie, ktoré dokázalo tento film udržať na pozerateľnej úrovni. Bez nich by to bol úplný prepadák. Spokojný som hlavne s Chow-Yun Fatom, ktorý svojim výkonom ešte nikdy nesklamal, ale aj Karel Roden zahral nemeckého dôstojníka veľmi dobre. Sean William Scott aspoň zaujme niekoľkými vtipnými scénami. Vôbec nechápem, prečo Američania točia filmy, ktoré sú typické pre iné národy. Vždy to iba pokazia. Objektívna kvalita filmu- 45%, film sa páči mne na 42%. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Východní náboženství mají dva druhy mnichů. Jedni to s úspěchem "dotáhli" (i když nevím, zda tohle je to správné sloveso) až k poučování o rozkoši, mravech a společenském chování pod souhrnným názvem Kamasutra, a ti druzí uvdivují svět svými kaskadérskými kousky, pohříchu mnohokrát na hranici únosnosti a uvěřitelnosti. Těch prvních si cením pro jistou osvětu, ty druhé moc nechápu. Pokud jde o filmy, v nichž mniši vystupují a filozofují a pokud se jedná o snímek kvalitní (Tygr a drak), nikomu jeho nadšení neberu, ovšem kalich občas prostě přeteče. Tahle nechtěná parodie, jejíž děj začal už při okupaci Tibetu (proč tam vůbec tohle vrazili?), pokračuje v ubohém dějovém a hereckém tempu (Yun-Fat Chow je sice ohebnej, ale to je vše, Sean William Scott má snad už na ty ubohý filmy, ve kterých hraje, trademark) pomalu až do bezvědomí... ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (12)

  • Herci, ktorí hrali mníchov, boli skutoční žiaci bojových umení školy "Sunny Tang Martial Arts Center" v Toronte. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (viac)

Reklama

Reklama