Reklama

Reklama

Sandman

(seriál)
  • USA The Sandman
Trailer 3
USA, (2022–2024), 19 h 8 min (Minutáž: 38–64 min)

Predloha:

Neil Gaiman (komiks)

Hudba:

David Buckley

Hrajú:

Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Charles Dance, Boyd Holbrook, Jenna Coleman, Vivienne Acheampong, Sanjeev Bhaskar, Asim Chaudhry, David Thewlis (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(21)

Existuje svět, kam se dostaneme, jenom když zavřeme oči a usneme – říká se mu Snění. A Pán snů Sandman (Tom Sturridge) tam umí zhmotnit naše nejhorší noční můry a představy. Když Sen nečekaně padne do zajetí, ve kterém stráví sto let, vyvolá jeho nepřítomnost dlouhou řadu událostí, které navždy promění svět spících i bdících. Sen se proto vydává na putování mezi světy i v čase a napravuje chyby, které udělal za dobu svojí dlouhé existence, musí znovu prozkoumat, kdo je přítel, a kdo nepřítel, a poznává taky nové bytosti – ať už kosmické nebo ze světa lidí. (Netflix)

(viac)

Recenzie používateľa Martinius k tomuto seriálu (6)

Sandman (2022) 

nuz, kdesi mam pocit, ze som si pozrel akesi soft gay porno a nie ospevovanu komiksovu predlohu. avsak aj tento druh novodobej zanrovky ma zjavne svoje striktne pravidla, ktore vopred vyspojleruju vyznamnu cast deja a drasticky limituju kreativne tvarovanie charakterov. napriklad: biely heterosexualny muz je bud zloduch alebo idiot (cest vynimkam). zena cernoska (idealne lesba) je nedotknutelny symbol cnosti a bezuhonnosti. ziadnu cnostnu heterosexualnu zenu nesmie prasit biely heterosexualny muz (kedze je bud zloduch alebo idiot). to ma za nasledok celu skalu plytkych, jednorozmernych a predvidatelnych postav, ktore trapia oci i inteligenciu navzdory chytrym crtam predlohy. sandman je v podstate cosi ako star trek discovery, len na zemi. ()

Ať se ti o mně zdá (2022) (S01E03) 

pekne sa nam to tu zateplilo. po prvych troch castiach si trufam trochu bilancovat. netusil som, ze vacsina populacie su gayovia a lesby a tiez, ze anglicko roku 1916 je multikulturnejsie ako bruselske no-go zony. rovnako famozne je zistenie, ze sa john constantine (svojho casu brilantne zahrany keanu reevesom) nechal preoperovat na zenu a je bisexualny. kto vie, ako by serial vyzeral, keby nestali tvorcom za chrbtami wokisticki ludovi komisari a nemierili producentom na zatylky ako ich  cervensi predchodcovia pri stalingrade. pretoze, ked vas v hollywoode niekto odstreli ako mizogynneho homofoba, viac si v brandzi neskrtnete. a propos constantine - aj tu sa mi symbolicky vybavila kultova polska sexmisia, kde jedna z pritomnych feministickych hysteriek vykrikla: "einstein bola zena!" nebyt celej oci kolucej progresivistickej agitky, ocaril serial zatial peknym vizualom a snahou ako-tak sa pridrzat gaimanovej sugestivnej predhlohy. epizody mi pridu ciastocne roztahane, miestami prepchate vatou ci nezaujimavymi dialogmi. moj najvacsi realny problem je, ze mi ziadna z postav nie je sympaticka (ak odhliadneme od zalostne kratkej pritomnosti charlesa danceho) a neviem sa s nou stotoznit. zatial ani samotny sandman. nanajvys tak jeho havran. ()

Naděje v pekle (2022) (S01E04) 

peklo uprimne potesilo i vidiet brienne ako lucifera. dokonca aj suboj vladcu pekiel s panom snov daval prudky zmysel. a v davidovi thewlisovi vstupil do deja dalsi vplyvny a sympaticky herec. ale najlepsia epizoda roka? ale no. ani len cez hubbleov teleskop. najlepsou epizodou roka, ak nie storocia, je plan and execution z better call saul. it is known - predsa. ()

Nonstop (2022) (S01E05) 

epizoda, ktoru povazujem za majstrovsku. skvela nametovo, scenaristicky i rezijne. tu sandman vystrelil do hlbsich filozofickych i psychologickych sfer bez toho, aby pri tom explodoval. akurat pri hyperbolizacii formou gay a lesbo scen mam nutkavy pocit, ze ide bud o fetisizmus alebo cynizmus. alebo sa im tam nenapadne vkradol lars von trier a robi sarapatu. ()

Domek pro panenku (2022) (S01E07) 

chodte uz do pice s tym gay kokotizmom. zo sandmana sa stava fraska, ktorej by mohla zavidiet aj transsexualna transilvania, ci deep throat. chcel som si pozriet sfilmovanie gaimana a dostal som gaymana. okrem toho, je tento diel cista nuda, z ktorej by ma vytocil aj obraz visiaci nakrivo. ()

Hrací dům (2022) (S01E08) 

ach jaj, velky to pruser. dvaja bieli heterosexualni sadisti (teda len ten muzskeho pohlavia, kedze zena je preventivne obet) drzia v pivnici maleho cernoska. ked sa to dozvie BLM, viete si predstavit ten skandal? zasa budu horiet mesta, budu plienene obchody, rozbijane a podpalovane auta, mlateni okoloiduci (jedno akej pleti), strhavane sochy a futbalisti pojdu opat povinne klacat! serial, neserial... ()

Súvisiace novinky

Sandman se dočká druhé řady

Sandman se dočká druhé řady

03.11.2022

Tak je to konečně oficiální, a fanoušci už můžou přestat na sociálních sítích bombardovat spisovatele a scenáristu Neila Gaimana dotazy, jestli a kdy Netflix obnoví adaptaci jeho slavného komiksu… (viac)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (viac)

Netflix chystá Sandmana

Netflix chystá Sandmana

01.07.2019

Kultovní komiks The Sandman se v Hollywoodu pekl už pěknou řadu let. Oceňované dílo spisovatele Neila Gaimana zkoušela studia přivést na plátna kin už někdy od počátku devadesátých let minulého… (viac)

Reklama

Reklama