Reklama

Reklama

Sandman

(seriál)
  • USA The Sandman
Trailer 1
USA, (2022–2023), 19 h 8 min (Minutáž: 38–64 min)

Predloha:

Neil Gaiman (komiks)

Hudba:

David Buckley

Hrajú:

Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Charles Dance, Boyd Holbrook, Jenna Coleman, Vivienne Acheampong, Sanjeev Bhaskar, Asim Chaudhry, David Thewlis (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(21)

Existuje svět, kam se dostaneme, jenom když zavřeme oči a usneme – říká se mu Snění. A Pán snů Sandman (Tom Sturridge) tam umí zhmotnit naše nejhorší noční můry a představy. Když Sen nečekaně padne do zajetí, ve kterém stráví sto let, vyvolá jeho nepřítomnost dlouhou řadu událostí, které navždy promění svět spících i bdících. Sen se proto vydává na putování mezi světy i v čase a napravuje chyby, které udělal za dobu svojí dlouhé existence, musí znovu prozkoumat, kdo je přítel, a kdo nepřítel, a poznává taky nové bytosti – ať už kosmické nebo ze světa lidí. (Netflix)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (12)

Sandman (2022) 

Som rad, ze som sa nenechal odradit uvodnymi 3-4ma epizodami. Tie dalsie boli totiz celkom kvalitne a zaverecna ako bonusova dokonca velmi dobra. Ak sa prekusnete cez uvodne pasaze, stoji to za to. Komix som nepoznal, ale ine Gaiman-ove diela ano, takze som zhruba tusil "v com" sa bude serial hybat. Odporucam. 60% Premisa o "vecnych" a ich "realmoch" bola zaujimava. Skoda, ze sme videli iba par z nich. Lucifer, Smrt a Sen boli moji "oblubenci". Prijemne prekvapenie bolo ako genialne zahrala "Brienne of Tarth" Lucifera. :D ()

Spánek spravedlivých (2022) (S01E01) 

Komiks som necital, ale prva epizoda ma moc neohurila. Potesila pritomnost kvalitneho Charles-a Dance-a z GoT, herecky to celkom drzal za ostatnych. Inak tu mame, len charaktery z priehrstia inych netflixovych serialov. Ale do tohoto zanru mi tu vsak moc nepasovali. A hoci tu zamakali na pocitacovych efektoch - cele pozlatko nedokazalo prekryt slabsi scenar. Predpokladam vsak, ze teraz sa to pribehovo este len rozbehne, preto tomu dam urcite este sancu. Cakal som vsak rozhodne viac, vidiac vysoke hodnotenia. Zrejme nadsenci Gaiman-ovho sveta. ()

Nedokonalí hostitelé (2022) (S01E02) 

Vnimal som trochu "nepomer" v tom, kolko priestoru dostala mala epizodka s "drakom" a dvoma bratmi a co sa realne dial so sudickami, ci ine linie. Tato epizoda vsak mala rozhodne o cosi lepsiu "filmarcinu" ako predosla. Zaujima ma, ci to bude lepsie v "realnom" svete. Potencial tam je...este viac ma zaujima "peklo". 45% Kedze je epizod do konca viacero, zrejme to nebude o najdeni jednej veci kazdu cast. :) ()

Ať se ti o mně zdá (2022) (S01E03) 

Rozhodne najzabavnejsia a najprepracovanejsia z prvych troch epizod. Pobavila inspiracia s exorcistom Constantinom, ako inak, v kostyme. :) Plusove body vsak davam jednoznacne havranovi a jeho pripomienkam. Pekelna epizodka bude snad este lepsia. 60% ()

Naděje v pekle (2022) (S01E04) 

Palac v peklicku bol zrejme inspirovany Dragonstone-nom z GoT, a ze to bol krok spravnym smerom. Tentokrat mi rozhodne imponovala "Luciferka", do dvoch sekund, ako som videl uces a postavu uhadol som predstavitelku, opat vyborna volba tvorcov. Gwendoline v konverzacii skvostna a nasledne zvolena forma direwolf-a je jasnym odkazom. Duel bol inovativny a mal nas prekvapit. Co sa sice podarilo, ale divak sa neubrani vnimaniu urcitej naivity. Pridavam polhviezdie za celkom psycho-thrillerovu jazdu v aute. Tento prvok som uz videl v mnohych filmoch a tu pod kludnym povrchom toho bublalo celkom dost. Zaver opat necakane kvalitny. Spokojnost, po dvoch uvodnych slabuckych dieloch sme na celkom slusnej urovni. 70% ()

Nonstop (2022) (S01E05) 

Zvraty a manipulacie v kaviarni boli takmer dokonale. Velmi slusne a uveritelne vykony. Prijemne prekvapenie a ozaj kvalitna cast. Paci sa mi psychologia a sposob akym Thewlis vdychol zivot "narusenemu" charakteru. Neviem, ci bol taky i v komixe, ale filmova postava je super, pretoze rozhodne nemozno tvrdit, ze by bol rydzi zaporak. Paradna hudba, ked bolo dokonane spolu s burkou vonku. A zaverom opat novy, zrejme "dostojny" vecny. 80% ()

Zvuk jejích křídel (2022) (S01E06) 

Aka mila sestricka z krajiny tiena. To by sa zomieralo s takym privetivym usmevom na tvari "starej znamej". :) Zaujimavy pribeh rozmaru a absencie a potreby priatelstva. Dalsia kvalitna epizoda. Zaverecny club-ovy song bol na jednicku. Dotvoril naladicku. 85% ()

Domek pro panenku (2022) (S01E07) 

Pobavila ma pritomnost Stephen-a Fry-a. Pamatam si kvanta britskych schows, ktore viedol. -Why whould I lie to you, QI a ine. Okrem tejto nostalgie som sa nemal moc coho chytit. V hlavnej linii sa prakticky nic neudeje..az teda na Corinthian-a so seriovymi vrahmi a pikle "vecnych" dvojiciek. Neviem, co bolo v komixe, ale tento diel sa uplne vymyka doterajsim epizodam a suhlasim s par komentarmi nizsie, ze Netflixovska "uderka" zrejme "vplyvala". Rozhorcilo to celkom znacny podiel fanusikov komixu. Ako celok slabota. ()

Hrací dům (2022) (S01E08) 

Sandman teda neni moc prijemny "panicek". Par 100rokov sa neukaze, "zamestnanci" odidu a on to potom citi ako osobnu urazku. To mi pripomina jedneho politika z Trnavy. :) Slabsi priemer. Okrem par narusenych snov a oblbovania Korintian-om sa toho moc neudialo. 40% ()

Sběratelé (2022) (S01E09) 

Opat som velmi rad, ze britska osobnost, vzdelanec Stephen Fry, bol spolocnikom v aute akoby sam za seba. Green-Fidler.  Jeho uvedomovanie si, na akej je to "konferencii cerealii", bol fun. On a este Korintianova linia. Hoci to ma obcas mdle miesta, celkom uchadzajuca epizoda. 60% ()

Ztracená srdce (2022) (S01E10) 

Slabsi priemer. Prislo mi to prilis naivne, dokonca az "rodinne", aby sme nahodou nemali "zle snicky". :) Skoda. V zavere  tradicne dvihli latku novym prislubom. 45% Snad to teda posledny diel zachrani. ()

Sen o tisíci kočkách / Kalliopé (2022) (S01E11) 

Nadherne naanimovany uvod epizody. Pribehovo lepsie ako predosle epizody. Aj linia o muze, Dio-vej dcere bola podarena. Len este tvorcovia poukazali na Morfeovu "duchovnu" premenu. Spokojnost. 85% ()

Súvisiace novinky

Sandman se dočká druhé řady

Sandman se dočká druhé řady

03.11.2022

Tak je to konečně oficiální, a fanoušci už můžou přestat na sociálních sítích bombardovat spisovatele a scenáristu Neila Gaimana dotazy, jestli a kdy Netflix obnoví adaptaci jeho slavného komiksu… (viac)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (viac)

Netflix chystá Sandmana

Netflix chystá Sandmana

01.07.2019

Kultovní komiks The Sandman se v Hollywoodu pekl už pěknou řadu let. Oceňované dílo spisovatele Neila Gaimana zkoušela studia přivést na plátna kin už někdy od počátku devadesátých let minulého… (viac)

Reklama

Reklama