Reklama

Reklama

John Stratton: V prvej línii

  • Česko John Stratton: V první linii (viac)
Trailer

Člena špeciálnych britských jednotiek Johna Strattona (Dominic Cooper) poveria likvidáciou teroristu Grigoryho Barovského (Thomas Kretschmann), ktorý pred mnohými rokmi ukradol chemické zbrane a v súčasnosti sa chystá zaútočiť na obyvateľov niektorej zo svetových metropol. Barovsky bol dvojitý agent, ktorého dvadsať rokov považovali za mŕtveho. Teraz sa vynoril a plánuje obrovský útok. Seržant Stratton si myslí, že v britskej tajnej službe je zradca, ktorý poskytuje informácie Barovského teroristickej skupine. Podarí sa mu vypátrať dodávateľa chemických rozprašovačov a dronov, ktoré zbraň hromadného ničenia ponesú. Stále však nevedno, kde teroristi zaútočia... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (28)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Pokud má West k dispozici solidní rozpočet, dá se na jeho kousky dívat. Tady ho bohužel neměl a při psaní scénáře se také moc nepřemýšlelo a tak jsou charakteristické béčkové neduhy patrnější, než ve štědřeji dotovaných záležitostech. Nicméně jako průměrná akční jednohubka to slouží dobře a když už nic, potěší řádka známých ksichtů a celkem slušné tempo. Nic proti ničemu. 50% ()

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Odporné meno filmovej brandže John má jednu výhodu. Iné lokácie umožňujú dopozerať film. Britská prízemnosť je devastovaná úplne podpriemerným Westom, ktorý streľbu absolútne neovláda a je točená ako epizóda nemeckého krimiseriálu. John je všetko okrem napätia. MI6 s povinnou ženskou šéfkou (!!) v bezcieľnom blúdení po ohrdnutom milencovi. Drony idú do popredia, nízky rozpočet nemal na to, aby ruské FSB vykreslil vo väčšom rozmere. John Stratton je nezáživný príspevok do klasického boja dobrých proti tým zlým (kto to m á byť, film nepovedal) nesúci sa v provinčnom duchu. Nenadchne ani jedna vec, no vyslovene neurazí. (videné 02.10.2020, Jojcinema archív) ()

Reklama

rublik05 

všetky recenzie používateľa

Extrémně podprůměrné akční béčko, jehož největším a ve finále asi i jediným kladem jsou akční scény, kterých má snímek poměrně dost. I tak jsou však nevalné kvality a nenabízí žádnou velkou podívanou. Scénář o ničem, dialogy velmi nezáživné. Ani herecké obsazení filmu moc nepomohlo. Jednoduchý, stokrát provařený děj působí místy dost nudně a sterilně, bez nějakých větších nápadů či snahy o lepší budování atmosféry. Jako akční jednohubka John Stratton asi ujde, ale že bych se na něj s chutí někdy podíval znovu, to se opravdu říct nedá. 2/10. ()

jokino 

všetky recenzie používateľa

Film sa snaží hrať na niečo, na čo absolútne nemá. Navyše absolútna ne-logickosť a totálna ne-profesionalita tzv.agentov MI6, hovorí samo za seba, čo sa týka aj samotnej "kvality" filmu. A pritom to vyzerá, že do filmu nebolo vložených zrovna málo financií.. Scénár, dialógy, obsadenie, akčné scény, nevyzerajú zrovna lacno, ale žiaľ, sú nudné, nezáživné, bez akejkoľvek gradácie deja, proste film bez "života". Škoda času.. ()

johnsnow 

všetky recenzie používateľa

Ja som sa k tomuto filmu dostal skrz nejaký článok kde ho hodnotili ako film ktorý kritici strhali. No a vcelku oprávnene. Film má super obsadenie ale je dosť pomalý, akcia je priemerná, tá na lodi na ktorú som veľmo tešil je rýchlo odbitá a s debilným strihom. Záporák v podaní Kretschmana nevýrazný, Cooper celkom ušiel, zvyšný herci nezaujali. za slabšie 3*. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (4)

  • Predlohou pre scenár bola knižná séria vydaná Duncanom Falconerom. Duncan bol bývalým členom britskej špeciálnej jednotky SBS (ekvivalent SAS), ktorý pôsobil aj vo vojne o Falklandské ostrovy, alebo neskôr ako agent v Severnom Írsku. (MikaelSVK)
  • Počas lodnej naháňačky cez Londýn je v čiernom člne nepriateľa 5 ľudí. Posledný stojaci pri motore člna je v jednej scéne mŕtvy, následne v ďalšej žije a o pár scén ďalej je zase mŕtvy. (johnsnow)

Reklama

Reklama