Reklama

Reklama

Fender Bender

Trailer

Jennifer je mladé 17 ročné dievča, ktoré po prvýkrát vo svojom živote pocítilo, ako chutí sklamanie v láske. Aby toho nebolo málo, v deň rozchodu so svojím partnerom sa nečakane stáva účastníčkou dopravnej nehody. Následná výmena údajov s neznámym mužom, ktorý zrážku zapríčinil, jej však prinesie omnoho väčšie starosti, ako len priznanie sa rodičom, že ich rodinné auto už zďaleka nie je v takom stave, v akom jej ho pôvodne zverili. Jennifer a jej najbližších priateľov, ktorí ju následného večera poctia návštevou, čaká nerovný súboj so šialeným sériovým vrahom, ktorý svoje obete vyhľadáva pomerne podivným spôsobom: zdanlivo nevinnou zrážkou vozidiel. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (44)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Fender Bender" je americký film, ktorý v roku 2016 natočil podľa vlastného scenára režisér Mark Pavia. Nie je to skúsený filmár. Toto bol len jeho druhý režisérsky zárez. Svojim debutom z roku 1997 ma však zaujal. Jednalo sa o celovečernú adaptáciu vamp horrorovej poviedky "Nočný letec", ktorú napísal spisovateľ Stephen King. To sa mu celkom kvalitne podarilo sfilmovať, a tak hlavne preto som si urobil čas na to, aby som si pozrel aj jeho druhý snímok "Fender Bender". Na režisérsku stoličku usadol takmer až po dvadsať ročnej odmlke. A ani tentokrát to nebolo špatné. Pán Pavia mi naservíroval svižný atmosferický komorný slasher horror. Brutálny maniak v sadomaso maske, pôsobivá syntetická hudba, dobrá kamera, obstojní herci, sympatická hlavná hrdinka, napínavá finálna konfrontácia, netradičný koniec, päť krvavých vrážd, silné štyri hviezdičky. **** ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Mladá vodička sa krátko po získaní vodičského preukazu dostane do prvej zrážky. Našťastie je na vine človek, ktorý do nej narazil. Vymenia si kontaktné údaje a už ju čaká len posledný problém. Musí o zrážke povedať rodičom. Tí sa tejto správe nepotešia a zakážu jej ísť na rodinný výlet. Hilary je sklamaná, pretože namiesto očakávaného výletu musí stráviť nudný večer doma. Radosť jej však urobia jej kamaráti, ktorí ju prídu navštíviť. Tí však nie sú jediným neočakávaným hosťom, ktorý sa u jej dverí objaví. - Ja som s týmto počinom celkom spokojný. Nejedná sa o nič prevratné, ale zaujme hlavne Makenzie Vega v hlavnej úlohe, ktorá hrá nevinnú a bezbrannú obeť velmi presvedčivo. Od prvého Saw riadne povyrástla a som rád, že sa vrátila k hororu. Vrah nemá príliš rozvinutú personalitu, ale má slušnú masku a dokáže občas nepríjemne prekvapiť. Brutalita je trochu uškrtená, čo mi však v tomto prípade nevadilo, pretože ide skôr o intenzívnu Home Invasion a o psychologickú hru medzi vrahom a obeťou, takže vela úmrtí sa neobjaví. Kamera je velmi slušná hlavne počas nočných scén, kedy boli v záberoch pekne využité blesky. Najlepšia je však hudba, ktorá hrá takmer po celý čas a mení sa len mierne, takže tam zvuk základného soundtracku stále zostáva, čo mi však nevadilo, pretože je perfektný. Pre zimný večer je to ideálna záležitosť, ktorá je taktiež natočená v krásnom štáte New Mexico. + herečka z Saw + herec z The Boy ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Hororový vyvražďovačka „Fender Bender“ je takovou jízdou na jistotu, která vyloženě neurazí, ale bohužel ani nenadchne. Je zde vrah, který by mohl být celkem ikonický, ale stejně tak by bylo snadné si ho splést i s jinými filmy a špatně ho zařadit. Některé scény, kdy se má divák vyděsit, jsou skoro až trapné, ale oceňuji snahu, která se zde dá nalézt. Na super výsledek to ale nemohlo stačit. ()

Psychor 

všetky recenzie používateľa

Jakožto zdejší hororový expert už jsem si připravoval ruce k potlesku, jelikož Fender Bender až do poloviny stopáže působí dojmem nápaditého home invasion slasheru, který umným způsobem buduje napětí, k čemuž přispívá zejména Night Runnerův úchvatný osmdesátkový synth. A rovněž díky přítomnosti scén, které nabízejí prostor pro klasický hororový úlek, tak divák nemá příliš času na výdech. Jenže ve druhé polovině už si divák vydechne přímo z plna hrdla, jelikož Fender Bender sklouzne do podoby drtivé většiny produkovaných slasherů a pozvolna se tak promění v jednoduchou a atmosféry zbavenou vyvražďovačku, která trpí výskytem nejrůznějších subžánrových klišé. Snímek doporučuji ke zhlédnutí, avšak o více jak třech hvězdách nelze v žádném případě ani uvažovat.. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Jennifer je mladé 17 ročné dievča, ktoré po prvý krát vo svojom živote pocítilo, čo je to byť sklamaná z lásky. Aby toho nebolo málo, v deň rozchodu so svojim partnerom sa nečakané stáva účastníčkou dopravnej nehody. Následná výmena údajov s neznámym mužom, ktorý zrážku zapríčinil, jej však prinesie omnoho väčšie starosti, ako len priznanie rodičom, že ich rodinné auto už zďaleka nie je v takom stave, v akom jej ho pôvodne zverili. Jennifer a jej najbližších priateľov, ktorí ju následného večera poctia návštevou, čaká nerovný súboj so šialeným sériovým vrahom, ktorý svoje obete vyhľadáva pomerne podivným spôsobom. Sám za seba, milo prekvapený. Najmä soundtrack dodáva tomuto mierne otrepanému príbehu so štipkou originality (v podobe spôsobu vyhľadávania obetí) ten správny šmrnc. Mimoriadneho gore sa divák síce nedočká, no atmosféra je viac než slušná, čo v kombinácii s prvo zmieňovaným prvkom dokáže vyvolať tie správne dojmy i pocity. Kým prvé dve tretiny dokážu celkom slušne navnadiť, tá posledná vynahrádza všetko ostatné. Maska zmrda mi bola taktiež pochuti, pričom vďaka záveru i citátu ktorý v ňom v určitom okamihu zaznie, skutočne premýšľam nad tým, či si "Fender Bender" nezaslúži vyššie hodnotenie - 65% ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama