Reklama

Reklama

Mediciovci

(seriál)
Trailer
Taliansko / Veľká Británia, (2016–2019), 22 h 13 min (Minutáž: 48–60 min)

Hrajú:

Dustin Hoffman, Guido Caprino, Richard Madden, Stuart Martin, Annabel Scholey, Ken Bones, Alessandro Sperduti, Daniel Caltagirone, Lex Shrapnel (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Florencia, rok 1429. Giovanni di Bicci de' Medici, zakladateľ Mediciovskej banky, doviedol svoju rodinu k bezprecedentnej ekonomickej moci. Náhle však zomiera a jeho synovia, Cosimo a Lorenzo, sa musia postaviť na čelo svojho rodu s neľahkou úlohou, vzdorovať útokom nepriateľov, ktorých snahou je zvrhnúť ich moc. (STV)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (34)

Marius 

všetky recenzie používateľa

Zatiaľ opatrne po dvoch častiach poviem, že som zvedavý na zvyšné. Dramaturg a scenáristi by si zaslúžili po papuli lebo ak skáčeme v dvoch dejových líniách, malo by to mať nejaký jednoznačný význam a prínos pre celok a divák by mal i po dvoch litroch vína vedieť, čo sa v ktorej línii odohráva. A irituje ma ako v moderných seriáloch musí byť každý génius cool. Veľké plus je že sa vyhrali s vizuálom najkrajšieho mesta na planéte a že exteriéry - hoci často CGI - vyzerajú verne a kto pozná Florenciu presne vie v ktorej budove sa čo odohráva. Zatiaľ 7/10. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Medičejští se sice nemohou pyšnit takovým rozpočtem, jako třeba Borgiové nebo Tudorovci, ale o to víc kladou důraz na příběh a navíc střídmější pojetí má ke skutečné historii daleko blíž, než pojetí pompézní. Tohle vlastně mělo všechno, co má historický seriál/film mít. Historickou věrnost správně proloženou fikcí, krásnou výpravu, dobové kostýmy i poměrně důmyslný scénář. A samozřejmě herce. Jen s Richardem Maddenem v hlavní roli jsem měl trochu potíž. Pokud zůstával v rovině chladného politika, bylo vše ok, ale jakmile měly nastoupit emoce, trochu to haprovalo. Navíc uvěřit, že by byl otcem dospělého syna a vlastně i dědečkem, byl docela problém. To vlastně platí i pro Annabel Scholey, ale tam se to dalo přehlédnout, protože to je prostě bohyně. Byl bych moc rád za další řadu, ale obávám se, že nepřijde. I tak ale letí na Ostrovy i poloostrov velký dík. 90% ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Keď si to porovnám s inými podobnými historickými projektmi z poslednej doby, tak tento seriál je jasný víťaz. Tomu poviem šachová partia. Človek si tak niekedy povie, že ako je alebo bolo dobre takým boháčom, no obyčajne za ich bohatstvom je aj veľa práce a hlavne veľa intríg, ktoré treba od závistlivcov prekonať. A to boli presne Mediciovci - zaujímavé, atmosferické, dobovo reálne, historicky verné (nie ako napr. Da Vinciho démoni), poučné, napínavé a s výbornou muzikou, ktorá celkový obraz krásne dopĺňala. Druhá séria, ktorá sa venovala Lorenzovi bola absolútna bomba. Sledovať, ako na každý problém existovalo nejaké riešenie, pritom nikdy nemusel prekročiť tú pomyselnú hranicu svojho svedomia... nádhera. A záver bol asi najrealistickejšie spracovaný, čo som na túto tému videl. Žiadne čačky-hračky, iba realita, no zaujímavá ako fras. Jasný plný zásah. ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prvá séria sa zameriava na Cosima de Medici, druhá a tretia na jeho vnuka Lorenza. Seriál je jemná verzia tohto rodu. V prvej sérii sa dá aspoň pochybovať o kladnom charaktere hlavného hrdinu, v druhej však je Lorenzo čisto kladná postava, čo jemu, ako osobnosti vykresľovanej ako diktáror, nepridáva na vierohodnosti (v tretej séri sa tento dojem našťastie napraví). Intrigy, Chekhov’s guns, lokácie a technické spracovanie potešia, avšak postavy nevyzarajú vierohodne, ich herci nie sú vždy vhodne vybratí, niektoré dejové línie sú nudné a predvídateľné. Lepšie seriály s tematikou talianskych šľachtických rodov sú Da Vinci's Demons a The Borgias. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vskutku dobrý deriál, hoci je to len o počiatkoch mediciovskej vlády. Jej ďalší priebeh je ešte zaujímavejší. Obsadenie Roba Starka bola výborná voľba, ten do dávnej Florencie výborne zapadol. Hlavná zápletka je zaujímavá a dievčatá sú väčšinou veľmi pekné. A keď od nich odvrátite zrak, tak máte možnosť vidieť jedno z najkrajších miest priamo na dlani. ()

Galéria (188)

Zaujímavosti (31)

  • Herečka Synnove Carlsen (Clarice) prozradila, že největší legrace během natáčení seriálu byla s hercem Bradleym Jamesem (Giuliano de' Medici). Také o něm řekla, že je známý tím, že se jen velmi nerad v soukromí nechává fotit a natáčet. Byla prý na natáčení výjimka v tom, že o dlouhých přestávkách mezi scénami či po natáčecím dnu o volnu jí bylo několikrát jím dovoleno, že si s ním může udělat selfie nebo si s ním natočit krátké video, což u něj prý nebývá obvyklé. Také poznamenala, že je pojí dodnes přátelství a když mají oba zrovna volno, jezdí ho občas navštěvovat do jeho londýnského domu. (Lynette)
  • Filmový štáb dostal povolení natáčet v nejdůležitějších historických ulicích a náměstích Florencie. Museli tedy používat často metodu známou mezi fimaři pod názvem „stop and go“, což znamená velmi dobře naplánovat všechny fáze natáčení a snažit se co nejrychleji uzavřít hlavní ulice nebo náměstí, jen aby natočili další scénu či scény. (Lynette)
  • Filmaři nechali vyhotovit šperkaři pro herce v hlavních mužských rolích z rodu Medicejů přesné kopie prstenů s rodovým znakem tohoto florentského rodu, které pak stejně jako v renesanci jejich skuteční předchůdci sami museli nosit po celou dobu natáčení seriálu. Po natáčení jim filmový štáb tyto prsteny ponechal na památku, a tak například herci Daniel Sharman (Lorenzo de' Medici), Bradley James (Giuliano de' Medici) a Jacob Dudman (Giulio de' Medici) tyto své prsteny ukázali v živém vysílání fanouškům seriálu na YouTube dne 30. května 2020 během jarního lockdownu kvůli koronavirové pandemii. (Lynette)

Reklama

Reklama