Reklama

Reklama

Braček jelenček

(študentský film)
  • Česko Bratříček jelen (festivalový názov) (viac)
všetky plagáty
Z nakrúcania
Krátkometrážny
Slovensko, 2016, 12 min

Réžia:

Zuzana Žiaková

Predloha:

Pavol Dobšinský (kniha)

Scenár:

Zuzana Žiaková

Obsahy(1)

Dojímavý film o láske a smrti, inšpirovaný temnou ľudovou rozprávkou. Podarí sa bračekovi jelenčekovi a jeho sestre zvíťaziť nad vlastným osudom a utiecť z pazúrov všemocnej Smrtke? (Fest Anča)

Videá (1)

Z nakrúcania

Recenzie (2)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne aj dejovovo vypiplaný animák. Viac pre dospelých, ako pre deti, ale svojmu potenciálnemu potomkovi ho raz určite pustím. Podľa obsahu je to návrat k tradičnej bábkovej animácii, čo znie dosť retro, ale v súčasnej konkurencii tvorby animovanej katedry na VŠMU patrí tento film k technickej špičke a pôsobí moderne. Žiaková je dobrá žiačka. ()

LuiCJ 

všetky recenzie používateľa

Tento film vyniká vo všetkých ohľadoch medzi študentskými animovanými filmami. Už len samotné spracovanie - výborná stop-motion bábková animácia so skvelými postavami a prostredím. Spracovanie je u takmer všetkých študentských fimov zaujímavé, avšak toto sa mi páčilo najviac. Príbeh a spracovanie rozprávky Jelenček od Pavla Dobšinského je tiež veľmi pekné a hlavne emocionálne vydarené. Nie sú to len animované bábky, sú to živé postavy s pocitmi. Jeden z najlepších študentských animovaných filmov vytvorených na FILMOVEJ A TELEVÍZNEJ FAKULTE VŠMU. ()

Reklama

Galéria (61)

Zaujímavosti (2)

  • Film bol natočený kamerou Canon 5D Mark II a na animovanie sa použil software Dragonframe. 
    (LuiCJ)
  • Natočené na motívy rozprávky "Braček jelenček" od slovenského spisovateľa Pavla Dobšinského. (LuiCJ)

Reklama

Reklama