Reklama

Reklama

VOD (1)

Král Jiří nemůže pro nemoc cestovat. Alžběta a Philip vyrážejí na cestu po zemích Commonwealthu. Vedoucí političtí představitelé se snaží oslabit Churchilla. (Netflix)

Recenzie (21)

Makky 

všetky recenzie používateľa

Hyde Park Corner je jedným z absolútnych vrcholov seriálovej tvorby. Priebeh dopadu udalosti za sprievodu hudby na pozadí záverečného monológu Winstona Churchilla je strop precíznosti v tomto úžasnom remesle. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Velmi vyvážená epizoda po všech stránkách, stejně jako ta první. Je zde načrtnutá i cesta do zahraničí, která ukazuje kromě krásné přírody Afriky i šíři, kterou pravděpodobně seriál bude tématicky zabírat. ()

Reklama

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda byla skvělá,drama ještě lepší než v předchozím dílu,ale ubral jsem hvězdičku za příliš zidealizovanou Afriku,domorodé kmeny,které spontánně přicházejí lemovat silnice,po kterých projíždí kolona s novou královnou,to na mě bylo trochu příliš prvoplánové. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zaujímavé, dobrodružné, dojímavé, skutočné...👍 A ešte tu mám taký dodatok z webu: Alžbeta II. sa stala kráľovnou nečakane, keď jej otec kráľ Juraj VI. zomrel vo veku 56 rokov. Kráľ bol ťažký fajčiar a doktori sú si istí, že práve fajčenie ho v relatívne mladom veku zabilo (mimochodom, podobne ako jeho otca a dedka). Jeden z doktorov si dokonca myslí, že jeho portrét by mal v súčasnosti byť na škatuľkách cigariet ako výstraha pred následkami fajčenia. V tom čase bola Alžbeta, jeho prvorodená dcéra, s manželom Philipom na ceste po Keni. Seriál správne ukazuje, že noc, keď sa stala kráľovnou, strávili v hoteli v korunách stromov v savane obklopení divou zverou. Nadránom sa Alžbeta zobudila a pozorovala nosorožce pri prameni. Okolo obeda sa vrátila do svojho apartmánu. V tom čase sa už správa o smrti jej otca rozšírila do sveta. Jej to oznámil princ Philip presne o 14.45 poobede. A ešte: Dvere sa náhle otvorili a von vybehol princ Philip. Za ním letela tenisová raketa, ktorú po ňom hodila jeho manželka britská kráľovná Alžbeta II. Incident nakrútili filmári, ktorí stáli vonku a čakali na kráľovský pár, kým vyjde pozorovať koaly. Po chvíli k nim prišla Alžbeta II. a stalo sa niečo, čo by dnes už zrejme nebolo mysliteľné. Filmári materiál, o ktorý by sa pobili bulvárne médiá na celom svete, dobrovoľne odovzdali kráľovnej. Scéna z oceňovaného britského seriálu The Crown ukazuje hádku medzi mladou kráľovnou a jej manželom na začiatku jej panovania v roku 1954. Podobne ako mnohé iné scény v seriáli necháva v divákovi otázku, či sa to skutočne stalo. Fakt alebo fikcia? V tomto prípade ide o pravdivý príbeh (v skutočnosti po Philipovi leteli ešte aj tenisky). Odohral sa 6. marca 1954 v Austrálii, keď si kráľovský pár doprial víkend oddychu počas náročného turné po krajine. „Mrzí ma táto malá epizóda, ale ako isto viete, deje sa to v každom manželstve." ()

ALIENka_ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ani nepočítám, kolikrát jsem u tohohle dílu měla husinu. Tenhle seriál to teda zatraceně umí. Ty herecký výkony, proboha! A hudba? Jako prosím? Jeden z nejlepších soundtracků, co jsem slyšela. Vlastně by mě to ani nemělo překvapovat, když úvodní znělku složil sám bůh skladatelů Hans Zimmer. Tady je vidět, jak hudba dokáže změnit atmosféru, a tady ji podtrhává nádherně! Každopádně Elizabeth s Philipem jsou spolu hrozně hezký! Těm to tak sluší! Ale zatímco se koukáte na jejich šťastný chvíle, král umírá, a to už tak hezkej pohled není. Představte si, že plánujete pěknej výlet na Maltu a místo toho dostanete zemi na pokraji krize, a najednou jí máte vládnout. Taky koukám, že politika je všude stejná - parta starejch důchodců oběma nohama ve starý době (a možná taky v hrobě). Supr. ( ͜。 ͡ʖ ͜。) A "mladší" nástupce Churchilla má bejt chlápek, kterýmu je aspoň přes 65. Mladší bych úplně neřekla, ale v porovnání s těma ostatníma... Ale i když je Churchill starej jako památnej strom, ty proslovy umí zmáknout! Na to měl fakt bednu. Konečnej proslov.. no husina. Hodnocení: Philipův lehce nekorektní humor nesmí chybět/10 ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama