Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza a Zuzana (Jan Hrušínský, Libuše Šafránková) majú dvojročnú dcéru a skvelý Honzov brat Martin zvaný Prcek (Roman Čada) sa rozhoduje, kam má ísť po skončení deviatej triedy. Opäť sa dostávame do prostredia plochodrážnych štadiónov, opäť pred Martinom vyvstane problém, s ktorým si dospelí nedokážu poradiť, a tak mu neostáva nič iné, len dať s kamarátkou Magdou (Magdalena Reifová) hlavy dokopy a vymyslieť, ako na to. Bratova tvrdohlavosť znova spôsobuje množstvo problémov, nedorozumení a malicherností, ktoré vedú takmer k rozpadu mladého manželstva. A je opäť na Martinovi, aby Honzu so Zuzanou zmieril. Okrem toho má však Martin aj svoje vlastné problémy. Chcel by byť totiž zootechnikom, zatiaľ čo jeho rodičia sa ešte nedohodli, či bude inžinierom alebo automechanikom... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (101)

Nellaron 

všetky recenzie používateľa

Pobaví rovnako, ako prvý diel. Mladší brácha sa stále mieša všade do všetkého, len tu máme nový problém, ktorý potrebuje svojim angažmá vyriešiť. Prítomnosť herečky Magdalény Reifovej potešila. Nechápem komentáre ohľadom ideológie. Veď taká bola doba, film len reflektuje stav danej doby. Mali snáď sfilmovať aplikáciu prihlášky Romana Čadu na Oxford? ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

"Když náš táta se vzteká pořád." "No jo, když ty taky za ním příjdeš, když má k večeři žemlovku." Normalizácia nám utešene postupuje, nikto netrpí hmotným nedostatkom, pracujúci aj študujúci majú na výber z množstva voľnočasových aktivít, už len jemne doladiť rodinné a citové záležitosti a zavládne raj na zemi. O to sa rovnako ako v prvom filme postará pubertiak Prcek s kamarátkou (Maříkovú vymenil za Reifovú), za hojnej pomoci dobrotivého súdruha ministra, obetavého lekára, ochotnej predavačky v drogérii aj chápavého esenbáka. Popri tom sa len tak mimochodom spropaguje vyspelé poľnohospodárstvo, kde sa družstevníci majú tak dobre, že môžu z fleku robiť zabíjačky kedy ich to napadne. Rovnako nerealistické aj rovnako pohodové a dobre zahrané ako prvý film. "My mu radíme, protože to s ním myslíme dobře a on se sebere a jde za ministrem!" ()

Reklama

nash. 

všetky recenzie používateľa

Slabší než první film. Méně zábavné a zubem času ještě víc okousané pokračování, které už se svou naivitou dostalo na hranici pohádkové říše. Jinak Hrušínský a Čada opět protivní, Šafránková opět nevýrazná, jen Bláha s Menšíkem skvělí, což bohužel nestačí k tomu, abych se k "bráchům" ještě někdy vrátil a to ani z nostalgie. ()

Aleee89 

všetky recenzie používateľa

Ano ano, opět se jedná o druhý díl, nastavovanou kaši, a opět se zde potvrdilo klasické pravidlo o dvojkách a pokračováních. Opět nenáročný film, ale to, že je to dvojka, tomu strašně ubírá, a proto hodnotím o deset procent méně než jedničku. Není to nejhorší, takové akorát na nedělní odpoledne, ale i když se mi to kdysi docela líbilo, dnes musím říct, že bych takový film už rozhodně dobrovolně nevyhledala... ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Normalizační pitomost za každou cenu. A prý Čada od prvního dílu nepřišel o svůj chlapecký šarm (jako by někdy nějaký měl), ale jeho partnerka ano (prý nedokázala zamezit růstu svých předností). Proto toto mutující a nehezké bidlo ponechali a přeobsadili k němu dětskou hvězdu Reifovou, která bohužel vypadala více jako kamarádka jeho neteře.... ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (6)

  • V čase 1:13:30, keď Martin Pavelka (Roman Cada) berie malej neterke z rúk lieky, je vidieť v pravom dolnom rohu obrazovky hlava člena štábu. (JurajKa)
  • Hlavní dětský představitel (Prcek) Roman Čada v dospělosti studoval elektrotechnologii na katedře ČVUT, dnes podniká ve fotovoltanickém oboru. (M.B)
  • Točilo se na Markétě, Pardubicích, Břevnově a v Praze. (M.B)

Reklama

Reklama