Reklama

Reklama

Přeměna

(festivalový názov)
  • USA The Transfiguration (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pre šikanovaného Mila (Eric Ruffin) je jediným potešením, keď sa môže zatvoriť do svojej izby a pozerať filmy s upírmi alebo o nich čítať, pretože ho nesmierne fascinujú. Keď sa do domu, v ktorom žije, prisťahuje Sophie (Chloe Levine), začne sa jeho život meniť. Milo po prvýkrát pocíti niečo iné ako utrpenie. Jeho prvá láska ho privedie k novým zisteniam o živote. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (16)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

„Přeměna“ je dobře herecky ztvárněný film, kdy především představitelé dvou hlavních rolí, Eric Ruffin jako Milo a Chloe Levine jako Sophie, hrají přesně to, co je potřeba a jejich výkony souzní s tím, jak by se měli mladí v jejich věku chovat. Samozřejmě s určitými odlišnostmi. Snímek na vás působí lehce, spíše vlezle, ale nakonec tu není nic, co by vás vyloženě dokázalo uzemnit, což je škoda. ()

90125 

všetky recenzie používateľa

"Ak nikoho nemáš, nikto ti nemôže ublížiť" spieva sa v pesníčke na konci. The Transfiguration je pokus o akúsi charakterovú štúdiu o ľuďoch, žijúcich bez životnej vízie a o ich sociálnej samote (parabolicky o samote upíra). Isto to nie je klasický upírsky horor. Je to o deckách bez rodičov, ktoré nemajú žiadny ciel a skôr tiež  uvažujú o samovražde, ako ich rodičia. Tento nezávislácky sa tváriaci film nechce íst v ramci nejakeho klišé, čo je fajn. Umelecky roztrasená kamera mi ale pekne lezie na nervy a príbeh tiež nie je moc zaujmavý a za celú dobu sa z miesta takmer ani nepohne. Charakterová štrúdla o chlapcovi, ktorý pije krv podľa kalendára, sa tiež moc nepodarila. O samotárskom, málovravnom hlavnom hrdinovi Milovi, som sa moc nedozvedel a celková emócia od neho, počas celého filmu, sa rovná jednej veľkej nule. Upíri predsa majú emócie. Aspoň tí, ktorých ja poznám. Páči sa mi, že nikto nerieši, že má biele dievča za kamoša černocha. To by na zaprdenom, katolíckom slovensku len tak neprešlo. Škoda, nemuselo byt zlé. 52 % ()

Reklama

brasek odpad!

všetky recenzie používateľa

Seriózne? Patogenická psycho - retardovaná dráma bez príbehu a pointy. Už po pár minútach bolo jasné, že tento snímok je chorý v každom smere. Naozaj neskutočné hrôzy sú natočené, keď debutujú vo filmovom priemysle prepustení dlhodobo chorí psychiatrickí pacienti... be sorry Michael O'Shea, ale je to tak! ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Pre mladého a šikanovaného Mila je jediným potešením to, keď sa môže zatvoriť do svojej izby a pozerať filmy s upírmi alebo čítať o nich, pretože ho nesmierne fascinujú. Keď sa do ich blízkosti prisťahuje Sophie (Chloe Levine), začne sa jeho život meniť. Po prvý krát pocíti niečo iné ako utrpenie. Je to jeho prvá láska, ktorá ho privedie k novým zisteniam o jeho živote. - Velmi zaujímavý pohlad na Vampire tématiku v tomto režijnom debute. Má to svoje nerozlomné tempo, pri vraždách si to drží zvláštnu decentnosť a charaktery sú zahrané aj napísané tak, že sa s ich situáciou dá zžiť. Hororových fanúšikov určite poteší obrovské množstvo odkazov na tento základný hororový subžáner, ktoré sa presúvajú od úplne najstarších hororov s upírmi až po významné moderné horory v tomto subžánri. Podla mňa sa to oplatí vidieť, ale divák bude musieť akceptovať pomalý dej a občasný pocit toho, že sa jedná skôr o dramatické vyrovnávanie sa s prechodom do dospelosti než o horor o upíroch. + Larry Fessenden + herec z Hatchet II, Sharknado 4: The 4th Awakens a Cell + herec z Deliver Us from Evil ()

Wade 

všetky recenzie používateľa

Let Me In jsem dal 4 hvězdy a to jak švédskému originálu tak americké verzi. The Transfiguration které je jim,ale tak moc podobné mě vůbec nebavilo dokonce jsem se nudil a nesedli mi ani herci nesedl mi prostě celý film. Pokud bych chtěl vidět něco podobného pustím si 08 nebo 010 film a bude mě to bavit. Tomuhle musím dát pouze 1* . 20% ---- 2/10 IMDb ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama