Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rasovo zmiešaná rodina spisovateľa Marcusa Burnsa (Nelsan Ellis) sa sťahuje z New Yorku do malého mestečka East Rome vo Washingtone, kde jeho žena Gina (Melanie Lynskey) dostala na miestnej vysokej škole vytúženú prácu, na ktorú dlho čakala. Zdá sa, že ich jedenásťročný syn Clark (Armani Jackson) sa okamžite integroval medzi miestnych rovesníkov. Avšak podarí sa to i jeho sofistikovaným a vzdelaným rodičom v prevažne bielom malomeste, kde ľudia svätia zásady komunity a kde každý pozná každého? (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Na jednej strane musím film v mnohých aspektoch oceniť, no na druhú stranu je tu kopec vecí, ktoré akosi brnkli na úplne nesprávne struny y mám pocit, že v mnohom som ostal sklamaný. V prvom rade poviem, že je tu kopec hercov, ktorí sa podľa mňa v minulosti už stihli preukázať ako schopné talenty. Melanie Lynskey, Armani Jackson, Jeneane Gerofalo a rovnako aj Oona Laurence. Ale prečo to v tomto filme nefunguje tak, ako som si myslel, že bude? Nuž... pozrime sa najprv na kvality filmu. V prvom rade mám pocit, že postavy a situácie, v ktorých sa ocitajú sú dosť realistické a chcú im dať uveriteľnosť. A celkom to aj funguje. Herecky sú všetci obstojní a musím priznať, že je to dobre vidieť, že postavy majú svoje problémy a akosi nevedia s nimi fungovať. Najmä nie ak prídu do nového domu, ktorý je úplne prázdny a všetky veci sú v kamióne, ktorý má dlhodobé meškanie. A človek tú frustráciu z nich všetkých cíti. Lenže problém je, že potom sa tá frustrácia trošku presúva aj na nás. Pretože jedna vec, ktorú tento film akosi nemá je určitá dávka láskavosti a šarmu. Tej sa dočkáme až v posledných 15-tich minútach, a jednoznačne to malo prísť skôr. Humor akosi nefunguje. Nepamätám sa, že by som sa pri filme nejako výrazne zasmial. A práve to by mu veľmi pomohlo ho dostať z týchto nepríjemných vôd. Kto to ale pre mňa najviac zachraňuje je Nelsan Ellis a Armani Jackson. Obaja sú výborní vo svojich rolách a ich postavy sú podľa mňa najlepšie vykreslené. Melanie Lynskey je miestami dobrá a miestami mám pocit, že sa mala ocitnúť v úplne inej role. A ako matka absolútne nevie svoje dieťa pochopiť a má pocit, že ho treba ochrániť od všetkých negatívnych vplyvov a zadusiť to v zárodku. Nikdy to nebolo dobré riešenie a jej metódy zlyhávajú. A irituje ma, že neustále má pocit o svojej pravde, no odmieta počúvať. Ale ako som povedal, posledných 15 minút filmu to posúva trošku inam a konečne ju uvidíme v trošku inom svetle. A keď si to dám dokopy, dokážem jej postavu pochopiť. Čo sa týka ostatných, tak mám pocit, že Miranda McKeon je celkom fajn ako Julie, no potom tu máme Oonu Laurence v role Ambrozie. A neviem čo mám povedať. Pretože opäť je podľa mňa dobrou herečkou a je relatívne prirodzená, no skutočne sa mi na ňu ťažko pozerá v role, kde sa správa ako stereotypná americká tínedžerka. V každom filme čo som ju videl z nej vznikla veľmi zaujímavá postava a tu nemá absolútne nič, čo by dokázala ponúknuť. Je to proste baba, čo miluje modernú hudbu, chalanov, snaží sa správať ako dospelá a bla bla. Toto nie je rola, v akej som ju chcel vidieť. Pre mňa je to veľký mix. Pretože na jednej strane je to dobre spracované a aj scenár je uveriteľný, no pocitovo to na mňa až tak dobre nepôsobí. Neviem. Čakal som oveľa viac. Rozhodnite sa sami, či je toto niečo, čomu by ste venovali čas a uvidíte. Hodnotenie: C ()

alisa.upir 

všetky recenzie používateľa

Kdykoliv se člověk čekám stěhuje, nějakou dobu to trvá, než se adaptuje. Projdou si tím všichni, nezáleží jestli se stěhujete z New Yorku na malomesto, nebo třeba z Prahy do Brna. Potká to každého. Tenhle film na to pěkně poukazuje. Ovšem nemůžu říct, ze by me na tom něco nadchlo. Bylo to fajn a bylo toho dost. ()

Reklama

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Pohodová drámička o sofistikovanej a veľmi vzdelanej zmiešanej rodine, ktorá sa presťahuje z NY do malého mestečka East Rome vo Washingtone, kde ľudia dodržujú zásady komunity a súdružnosti a kde sa každý pozná s každým. Taká jednohubka, ktorá rýchlo zbehne. Ja mám slabosť pre tieto malé a nenápadné filmy. Je to dráma, humoru je poskromne a treba ho vyčítať medzi riadkami. Príjemný film, ale iba na jedno pozretie. 70% ()

janeke 

všetky recenzie používateľa

Chutný, malý filmík o tom, že aj takíto milí ňjujorskí intelektuáli, keď sa ocitnú mimo svojho bezpečného milieu, môžu byť pekne dezorientovaní. Sympatickí herci, najmä hlavná rodinná trojka. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama