Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chudobný basketbalista čiernej pleti Montgomery Brewster sníva o tom, že ho jedného dňa objaví hľadač talentov ako nádejného nadhadzovača. Už dlhšiu dobu sleduje, že ho niekto z opodiaľ fotografuje, a dúfa, že to je práve vysnívaný hľadač talentov. Po bitke v krčme kvôli dievčaťu ho aj s kamarátom zavrú na policajnej stanici, s tým, že ho prepustia na kauciu. Prekvapí ho, keď zaňho kauciu zaplatí muž s fotoaparátom a odvedie ho do luxusnej kancelárie. Tam mu traja starší páni prezradia, že jeho pradedo Rupert mu odkázal celý majetok pod podmienkou, že do týždňa minie 30 miliónov dolárov. Nesmie ich však ani rozdať, ani investovať. Potom dostane aj zvyšných 300. Komu by sa taká ponuka nepáčila? No nič nie je také ľahké, ako sa na prvý pohľad zdá... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (66)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Walter Hill /Hard Times 1975, 48 hodin 1982, Operace Southern Comfort/ natocil vybornu komediu z 80s, nasiaknutu pravym US humorom. S tym je to tazke, kvalitnych US komedii je asi tak vela, ako vela ma kvalitnych filmov povedzme Casper Van Dien. V hlavnej roli vsak vyborny Richard Pryor /Lost Highway, Apartman v Kalifornii/ sa ocitol v roli chudobneho basebalistu, ktory musi utratit hodne milionov US dolarov, aby ziskal sumu este vacsiu. O kolko milionov tu ide a ako ich Pryor utraca, to je uz zalezitostou tohoto filmu. A ono to funguje, nezamenitelna atmosfera 80s + dalsi kvalitny komik John Candy /Letadla, vlaky Automobily, Blazniva Dovolena 1983/. mam stale - ako cechoslovak - ovela radsej CZ dabing, ten SK mi tu vyslovene pilil usi, no ale co uz. Potom staci sa uz len uvelebit v sedadle po tazkej praci a nechat sa unasat kvalitnou fimarinou. Dalsi polozabudnuty klenot, ktory si milerad hocikedy zopakujem . 77 % ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Jeden z top filmov môjho detstva, odstupom času ale nie tak úžasný ako kedysi. Problémom je hlavne to, že je to viac o Pryorovi ako o Candym, ktorý aj v minime priestoru, čo má, dokáže hravo pretromfnúť svojho (vôbec nie zlého!) kolegu. Mierny nadpriemer. ____ PS: Len si preboha nepozerajte verziu, ktorá je na Slovensku. Na jednej strane má strašný dabing (nevhodný Noga/Skrúcaný ... Candy bez Vojteka nie plnohodnotný slovenský Candy!), ale čo je horšie, film je v takej strašnej kvalite, akú som asi pri žiadnom americkom filme nevidel. Už úvodný titulok "Hlavná slovenská požičovňa filmov uvádza" hovorí za všetko. Vo filme sa pár krát po obrazovke poprechádzajú modré pruhy, či čierne machule. ()

Reklama

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Príjemná komédia, ktorej každý aspekt sa nesie v duchu najlepších osemdesiatkových tradícií so všetkými kladmi aj zápormi, ktoré k tomu patria. Nad nudnejšími momentmi našťastie prevažujú tie vynikajúce a úplne najlepším z nich je scéna, v ktorej hrdina robí antikampaň dvom skazeným skorumpovaným stranám, z ktorých ani jedna nie je pre mesto riešením. Silná paralela so súčasnou politickou scénou na Slovensku a našimi poslednými voľbami je čisto náhodná, ale geniálna. "Vote for None of the Above!" (7/10) ()

Sygauras 

všetky recenzie používateľa

Nesmála jsem se asi tak jako ostatní, ale pobavilo jak musel utratit tolik peněz aby mohl získat ještě víc. Zvláštní film, u kterého ta sranda zase nebyla tak velká jak bych očekávala. Richard Pryor, bude pro mě, vždy ten slepý týpek co se dal dohromady z hluchým, a pak spolu komlikovaly život jednomu poldovi. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ja viem, že to možno dnes už až tak vtipné nie je, ale tie nostalgické spomienky sú už raz v mysli zakorenené navždy. Aj so slovenským dabingom. Aj ja by som nakoniec Pryora volil za prezidenta proti jeho vôli. Teda pardon Montgomeryho, Pryor v reáli že vraj dosť chlastal. Keď bežala premiéra v tv, tak sme to v triede na základnej škole pozerali úplne všetci. Dnes už toto čaro vďaka množstvu tv kanálov, multiplexom a internetu filmy stratili. Lepšie povedované spôsob ich kolektívneho vnímania. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (2)

  • Toto je již sedmá filmová adaptace stejnojmenného románu George Barr McCutcheona z roku 1902. (mi-ib)

Reklama

Reklama