Reklama

Reklama

VOD (1)

Pätnásťročný Brandon túži po tých najdokonalejších teniskách, aké sa vôbec dajú kúpiť. Myslí si, že mu pomôžu uniknúť krutej realite, ktorej sa pozerá každý deň do očí - má hlboko do vrecka, cíti nezáujem zo strany opačného pohlavia a je terčom posmechu všetkých navôkol, vrátane svojich najlepších priateľov. Keď si na tenisky konečne horko-ťažko zarobí a kúpi si ich, neujde pozornosti miestneho gangstra Flaca, ktorý mu ich jednoducho ukradne. Brandon so svojimi dvomi najlepšími priateľmi vyrazí na misiu s cieľom získať späť svoj majetok. Zároveň vyjde najavo, že gauner Flaco, ktorý v uliciach budí rešpekt a hrôzu, nie je tým, za akého sa vydáva a pod drsným povrchom ukrýva svoje vlastné životné problémy. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (19)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružný (?! ), ani omylom! Kvalitná a drsná dráma , v ktorej hlavný hrdina (s három ako Slash) volá vždy na pomoc astronauta , ked' sa ocitá v nezávideniahodnej situácii. Snímka je natočená slušnou kamerou a s výborne fungujúcim soundtrackom, čo z nej robí nevšedný zážitok. Do toho mladý ešte rapuje svoje vnútorné monology... Boha, doporučujem všetkými štyrmi! ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Chtělo by se říct, že je to jenom snímek o tom, jak kluk lehce nabyl, lehce pozbyl, ale nechtěl se svého majetku vzdát, a tak zkusil, co bylo v jeho silách, aby se mu tenisky vrátili. Ale ta společenská situace je tak dobře podána, že jsem jenom zatínal pěsti z toho, co jeden druhému může člověk udělat. Navíc je to celé z příjemného, ještě skoro dětského pohledu, který se ale razantně mění. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Kým sa dostanete ku krádeži tenisiek, čo trvá asi tak 20 minút, započujete slovo neger minimálne 120 krát, potom som prestal počítať. Krásny príklad, ako si v špinavej diere černosi nadávajú do negrov, ale akonáhle jeden s nich opustí krysí brloh, stáva sa majstrom sveta vo vykrikovaní slova "rasizmus" a "diskriminácia". Ide vraj o sociálnu sondu, podľa mňa je ale mimoriadne vulgárna, kde sa okrem slova neger stále opakuje niečo ako vyfajčiť, do zadku, kurva, naser si, sukin syn atď. Ešte som žiaľ nedospel na takú úroveň, aby som dokázal pochopiť čiernu kultúru. Nikdy som sa veľmi nezaujímal o pravek. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Nie je ľahké byť tínedžerom keď žijete v slume. Tu vládne právo silnejšieho a rešpekt si môžete získať len silou alebo peniazmi. Keď nemáte ani jedno je to nahovno. Mať niečo značkové čo vyvolá obdiv spolužiakov je aj Brandonovou túžbou, lebo jeho matka má peniaze ledva na živobytie. Naskytne sa mu však výnimočná príležitosť, ale sen mu opäť vyfúkne džungľa. Vtipné je, že má podobu grázla, ktorý nosí gate spustené pod trenky. Nikto mu však nepomôže, hoci má pár kamošov, je to len banda veľkohubých sráčov. Je v tom sám. Sám sa musí postaviť a vydobiť si miesto v svorke. Slušné herecké výkony a dobrá produkcia vytvárajú uveriteľnú atmosféru beznádeje, strachu, úzkosti ale aj hnevu. Výborný nápad s Brandonovým imaginárnym alteregom v podobe kozmonauta, ktorý je súčasťou jeho predstáv a vytvára alternatívny svet, do ktorého by chcel Brandon uniknúť a zároveň odzrkadľuje Brandonove pocity. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Zajímavá filmová sonda do života v černošském ghettu...jako napříč celou západní materiálně založenou společností jde i tady především o statusové prvky...v tomto konkrétním případě boty...a iniciaci dosažení prahu dospělosti...v černošské džungli má ale poněkud krvavější charakter... Silný celovečerní debut režiséra Justina Tippinga (paradoxně ne-Afroameričana), který kloubí realistické drama s videoklipovou estetikou a artovými prvky, kterým dominují snové sekvence s astronautem vyrůstající z estetiky amerického nezávislého filmu... Dobré komparovat s letošním držitelem Oskara Moonlight, plným ideologických nánosů a motivovaným levicově liberálním aktivismem, které to samé ghetto využívá jen jako exotické prostředí pro své ideologické cíle... ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama