Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebezpečný trestanec Albert Ganz (James Remar) utiekol z väzenia s pomocou svojho komplica, Indiána Billyho Beara (Sonny Landham) a pri úteku zabil dvoch dozorcov. Detektív Jack Cates (Nick Nolte) sa k prípadu dostane len čistou náhodou, jeho dvaja kolegovia, netušiac, s kým majú tú česť, narazili v hoteli na Ganza, ktorý ich oboch zabil. Jack bol v tom čase v hotelovej hale, snažil sa ešte zachrániť jedného z kolegov, vydal preto Ganzovi svoju zbraň. Ten neváhal a práve Jackovou zbraňou zastrelil onoho kolegu. Jack je rozhodnutý, že Ganza musí dostať stoj čo stoj. Preto si na 48 hodín z väznice „požičia“ podvodníka a zlodeja Reggieho Hammonda (Eddie Murphy), ktorý je Ganzovým bývalým komplicom. Utáraný Reggie má Jackovi pomôcť Ganza dolapiť. Aj keď sú záujmy oboch hrdinov odlišné, cieľ majú rovnaký – chytiť vraha na úteku. Jackovi ide o pomstu za mŕtvych kolegov, Reggie chce pre zmenu vybrať skrýšu s ukrytým lupom. Hoci si myslí, že pol milióna dolárov má dobre ukrytých, dostane sa k nim ďalší z komplicov, Luther (David Patrick Kelly), ktorý ich chce odovzdať Ganzovi, pretože sa mu vyhráža a zadržiava jeho priateľku. Spočiatku vzťah medzi Jackom a Reggiem riadne škrípe, ale neskôr obaja pochopia, že musia spolupracovať a veriť si... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (179)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Milujem 80s akcniaky, ale tejto serii som sa doteraz vyhybal a tusil som spravne, ze mi to nesadne. Hillova rezia mi pripadala vzdycky tazkopadna, Nolte ma nikdy nezaujal a od Murphyho mam rad iba zopar filmov. Chemia medzi ustrednou dvojkou mi pripada slaba. Obidvaja sa snazia, ale pripada mi, ze si kazdy ide svoje vlastne solo a vobec sa nedoplnaju. Scenar tiez nie je nic extra. Par slusnych hlasok sice legendarny scenarista Souza dokopy dal, ale na jeho najslavnejsie filmy to zdaleka nema. Zaporaci su az prilis primitivni a vacsinou sa im nieco podari vdaka nahode a nie vdaka vlastnemu umu. Cele mi to prislo zbytocne ukecane a malo akcne. Aj ked je film z roku 1982, tak mi skor pripominal pomale kriminalky zo sedemdesiatych rokov typu Drsny Harry, ktore mi nikdy nesadli. Takže som sa po väčšinu stopáže nudil. Jedinym menším plusom je pre mňa Brion James tentokrát v kladnej ulohe (Ha, ha. Dvojka aj tento klad neguje). 4/10. ()

Tiiso 

všetky recenzie používateľa

Už v tomto filmu od Hilla se jasně rýsují základní aspekty herce Murphyho a jasný charakteristický typ role. Celé osmdesáté roky v nich pak úspěšně pokračuje. Již v tomto lehce podprůměrném snímku je silný v pozici neustálého žvatlajícího človíčka, který má v každé situaci po ruce nějakou tu prupovídku či nějaký ten vtip. To je také ve filmu to nejsilnější. Příběh totiž tak silný není a jeho realizace také ne. Vše působí ploše a žádná scéna nejde nikde do hloubky ačkoliv se tvůrci snaží být velmi vážní. Výkon Nolteho je profesionální a uvěřitelný. A takže i když dílka Hilla mám celkem rád, v tomto případě nemohu jít s hodnocením někam výše. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Toto su presne tie filmy, ktore som mal na zaciatku 90-tych rokov najradsej a preto som si ho s chutou zopakoval a opät som sa nasmial na roznych dialogoch a rivalite medzi Noltem a Murphym. Ta nahanacka s autobusom takmer na konci filmu mi pripominala iny film RUDE HORKO (1988) s Arnoldom Schwarzeneggerom, ktory tiez natocil Walter Hill, len tam sa asi buralo trosku viac aut, ak si dobre spominam. Mimochodom aj vam pripominal Nick Nolte Gerarda Depardieua? Mne by to ani nenapadlo, keby ma na to uzivatelka Madison neupozornila :-) Hudbu mal James Horner a cely film bola totozna s akcakom KOMANDO (1985) taktiez s Arniem. Reziser Walter Hill natocil napriklad: BREWSTEROVE MILIONY (1985), DALSICH 48 HODIN (1990) alebo aj akcnu dramu s Bruceom Willisom POSLEDNI ZUSTAVA (1996)... 15.09.2010 _______ Nick Nolte - (Jack Cates) +++ Eddie Murphy - (Reggie Hammond) +++ Annette O´Toole - (Elaine) +++ Frank McRae - (Haden) +++ James Remar - (Albert Ganz) +++ David Patrick Kelly - (Luther) +++ Produkcia: Joel Silver, Lowrence Gordon +++ ()

Luk80 

všetky recenzie používateľa

Tyto akční hodiny tvoří zvučné jména. Pozorným posluchačům určitě neunikl hudební motiv během záběrů na ulici, který skladatel Horner rozšířil o tři roky později v daleko větším akčňáku "Komando" A s Komandem pokračujem dál. Jednu z vedlejších roli mněl zde David Patrick Kelly, který si v Komandu zahrál grázla Sullyho. Dalším spestřením byl každopádně Sonny Landham, který v komandu sice nehrál, ale v Predátorovi už ano. Zajímavé propojení. Eddie Murphy si tady pěkně našlápl, už v jeho úvodním vztupu:-) Klasika, ale né až tak ohromující. ()

Chřástal 

všetky recenzie používateľa

"Buddy movie" nesázející na atrakce (záporáků je tady dva a půl, akčních scén pár a žádné auto myslím nevybouchne), NÝBRŽ (takhle monumentálně argumentující slovo prostě nemůžu napsat normálně) právě hlavně na dialogy a interakci nucených spojenců. Nejde o žádné špičkování, ale o dost vulgární a vůbec politicky nekorektní projevy (počítám, že stejně jako třeba u Posledního skauta záleží na tom, který z pěti dabingů máte). Nabručený kanyzovsko-depardieovský Nolte nepůsobí ani moc sympaticky, což by v tomhle žánru asi měl, ale hlavně nemá na Eddieho Murphyho, jehož obsazení byla trefa do černého. Sledování po letech přináší přidanou hodnotu – Murphyho debut, později uznávaní tvůrci, objevují se indián Billy z Predátora a grázl Sully z Komanda a zazní Hornerův velmi povědomý hudební motiv, který by byla škoda za tři roky - třeba při nahánění Sullyho - nevyužít. *** a půl. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (22)

  • Detektív Jack Cates (Nick Nolte) nosí digitálne hodinky značky Casio. (dyfur)

Súvisiace novinky

Čeká nás nových 48 hodin?

Čeká nás nových 48 hodin?

18.08.2021

Akční komedie to v současnosti nemají lehké. Jejich místo zastoupily komiksy, a filmů jako Správní chlapi režiséra Shanea Blacka se tak v současnosti točí méně a méně. Nyní to každopádně zkusí po… (viac)

Dva upíři proti apokalypse

Dva upíři proti apokalypse

30.08.2015

Nová Fantastická čtyřka se nedočkala vysokých tržeb ani pochvalných reakcí, takže to s druhým dílem nevypadá moc dobře. Michaela B. Jordana (Kronika, Creed), který si zahrál novou verzi Human Torche,… (viac)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (viac)

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (viac)

Reklama

Reklama