Reklama

Reklama

Opatrovateľka

(festivalový názov)
  • Veľká Británia The Carer (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Herecká legenda Brian Cox hrá v tejto príjemnej komédii o nepravdepodobnom priateľstve medzi slávnym hereckým bardom a jeho prisťahovaleckou ošetrovateľkou legendárneho herca Sira Michaela Gifforda. Ten má už mladícke časy dávno za sebou a trpí nevyliečiteľnou chorobou. Keďže sa odmieta odsťahovať zo svojej obrovskej vidieckej vily, jeho dcéra Sophia a dlhoročná spoločníčka Milly sa mu snažia najať opatrovateľku. Žiadna ho však neznesie, až kým si konečne neporozumie s maďarskou prisťahovalkyňou Dorottyou (veľmi vydarený debut Coco König). Tá pochádza z umeleckej rodiny a nesmierne túži presadiť sa na anglickej divadelnej scéne, pričom jej vôbec neprekáža chabá znalosť angličtiny. Za herecký výkon Briana Coxa v shakespearovskej úlohe netreba ľutovať ani halier za vstupné. A spokojní môžu byť aj Maďari, pretože scenár (posledný z pera zosnulého kritika a spisovateľa Gilberta Adaira) vyťaží z Dorottyinej snahy poučiť Britov o Maďaroch a ich kultivovanosti maximálne množstvo komických situácií. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (3)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Dalo by se říct, že je snímek trochu prvoplánový a dá se očekávat, jak by se asi vztah zatrpklého člověka, který umírá, a jeho pečovatelky, která se o něj má starat, mohl vyvíjet. Ale oba herečtí představitelé jsou prostě krásně uhrančiví. Brian Cox je dobrý, což se dá očekávat, ale Coco König vedle něj září. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Film „Opatrovateľka“ vás jednoducho dostane. Skvelé herecké výkony, pekné prostredie a jedna krásna, mladá a neskutočne jednoduchá herečka s menom Coco König. Z pohľadu filmu sa jedná o príbeh, ktorý dobre známe (veľmi chorý človek v rodine, ťažký boj s následkami choroby, atď.). Citácia Shakespeare na mobilu vo forme „2B or not 2B that is the ?“ je zatiaľ tá najlepšia, čo som videl. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Galéria (31)

Reklama

Reklama