Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počestný americký obchodník Harold Soyinka (David Oyelowo) odchádza na služobnú cestu do Mexika s experimentálnou tabletkou marihuany. Keď prekročí mexické hranice, všetko sa zrazu zamotá. V pätách má nielen svojich obchodných partnerov, ale aj miestny drogový kartel a americký úrad pre boj s narkotikami DEA. Harold sa ocitne za tenkou hranicou, ktorá delí slušného občana od kriminálnika. V tejto neistej a nebezpečnej situácii sa snaží prežiť spôsobom, ktorý vyvoláva oprávnenú otázku - je skutočne v ťažkostiach bez nádeje na záchranu, alebo má, naopak, všetko pod kontrolou a bezpečne riadi svoju hru? (TV JOJ)

(viac)

Videá (16)

Trailer 1

Recenzie (75)

Kushina 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film měl něco do sebe, vesměs hlavní postavě se na základně chyb a rozhodnutích druhých stávaly špatné věci. Nakonec vše ale dobře dopadlo, drogoví dealeři ve vězení, Richard taky, jen mě hrozně mrzí smrt Mitche, ten měl jako postava něco hodně do sebe a je mi za něj smutno. Ale jinak hezký film který nenudil. 55% ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Gringo" pôsobí nakoniec príliš rozbito na to, aby bol čímkoľvek výraznejším. V prvom rade, keď si človek pozrie trailer, pôsobí to oveľa vtipnejšie, energickejšie a aj ako film pôsobí, že pôjde úplne iným smerom. Na komédiu je tam strašne málo humoru a je to viac dráma. V boji proti mexickým kartelom. Vážne? Proste sa to nedá spojiť. Takže potom neostáva moc priestor na to, aby sa divák do toho dokázal dostať. Je tu pár okey postáv. Myslím si, že Harold je ako hlavný hrdina fungujúci, Harry Treadaway ako brat jeho šéfa má dobré momentky a Amanda Seyfried je tiež celkom okey, len nemá tam moc veľkú rolu, ktorá by niečo dokázala spraviť. Zvyšok je podľa mňa nie moc dobrý. Charlize Theron je manipulatívna krava, Joel Edgerton nemá charizmu a celkovo to nepôsobí veľmi príjemne na pozeranie. Myslím si, že keby to je vtipnejšie, niečo by sa z toho dalo spraviť, no problém je, že z filmu mám pocit, ako keby sa ani nesnažil o to divákov rozosmiať. Je tu jedna ozaj vtipná scénka na hotelovej izbe, ktorá nám vysvetlí, o čom je telefonát Harolda Richovi. Nebudem to spoilovať, no tam je dobrý moment. Ale keď si premietnem film späť, nikde inde som sa už moc nesmial. Akcie je málo, humoru je málo a dráma človeka čoskoro omrzí. Ak hľadáte ľahký film s dobrou komédiou a akciou, tak toto vás naozaj neuspokojí. Popravde ani neviem pre koho tento film je natočený. Lebo ho nemôžeme brať dostatočne seriózne na to, aby to bola fungujúca dráma a film sa vôbec nesnaží udrieť na iné struny, aby tomu dali humor alebo akciu. Výsledne je to teda nefungujúci film. Hodnotenie: D+ ()

Reklama

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Komédia, ktorá sa snaží byť vtipná tým, že naservíruje viacero zvratov v únose, ktorý vlastne únos nie je. Unesený sa unesie sám, potom sa ho pokúsia uniesť amatéri, potom profík, potom mafia a nakoniec...no nakoniec je úplne jedno čo bude ďalší zvrat, pretože to nefunguje. Stále som len čakal, kedy príde zábava. Tá 1* je čisto len za Charlize Theron, ktorá stvárnila sexy mrchu/děvku, ktorá chlapov ošuká a odhodí, keď jej už nemajú ako pomôcť na ceste nahor. Keby bol film o nej, tak by ste v podstate dostali Šéfové na zabití 2. ()

Krisslybear 

všetky recenzie používateľa

Ako zavraždiť scenáristický potenciál natočiť úplne brutálne skvelú komickú komédiu v štýle Guy Ritchieho a nehovorte, že ten potenciál tam nebol, veď sa to tak začínalo skvelo zamotávať. Lenže to bolo asi tak všetko, v momentoch kde mohol byť jeden clusterfuck za druhým a veci sa mohli úplne nečakane vyvíjať sa nič dokopy nedialo, situačný humor nefungoval alebo lepšie povedané ani neexistoval a tak si hovoríte, že aspoň bude určite nejaký mindfuck na konci, ten síce príde, ale vôbec nefunguje, je predvídateľný a tak film skončí bez nejakej poriadnej satisfakcie. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Keby som mal charakterizovať tento film jedným slovom, tak by som napísal toto: „sklamanie“. Výprava, scenár a na niektoré výnimky hereckých výkonov, je tu všetko na úrovni „klišé“ bez väčšej fantázii. Film Gringo chce vás nejakým spôsobom zabaviť (len to), ale ani to mu nejde. Na konci filmu som premýšľal nad tým, že čo tu hľadá Ch. Theron. No, vlastne ona to celé zachraňuje, pretože charakter E. Markinsovej zvládla veľmi dobre. Ale aj tak ma prekvapuje, že išla do tohto filmu. Druhým pilierom je tu Sharlto Copley, napriek tomu, že tu dostal malú rolu. Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (3)

  • V otevírací víkend film vydělal celosvětově 2,7 milionů USD. Jedná se o 27. nejhorší otevírací víkend všech dob. (PaTeXx)
  • Natáčelo se v Kalifornii, Illinois a v Mexiku. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. března 2018 v Izraeli. (Varan)

Reklama

Reklama